Ga naar de inhoud

Wortel pannenkoekjes

Pannenkoekjes zijn altijd een goed idee. Recept voor lekkere zoete wortel pannenkoekjes. Lekker bij de (paas)brunch, lunch of als toetje.
30 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Wortel pannenkoekjes

Pannenkoekjes zijn altijd een goed idee. Ik maakte wortel pannenkoekjes, als je deze op tafel zet bij de paasbrunch vliegen ze weg!

Wortel pannenkoekjes klinken gezonder dan het is. Om er echt lekkere pannenkoekjes van te maken kon ik het niet laten om ook een klein beetje suiker aan het beslag toe te voegen. Daarbij zit er natuurlijk ook wortel verstopt in de pannenkoekjes, ook dit zorgt voor een zoete smaak.

wortel pannenkoekjes paasbrunch

Wortel pannenkoekjes

Het resultaat mag er zijn. Zachte, goudbruine zoete pannenkoekjes. Extra lekker met een topping van roomkaas met maple syrup. Serveer jij deze pannenkoekjes met de paasdagen?

Klik hier om een overzicht te bekijken van alle paasrecepten.

wortel pannenkoekjes

 

Ingrediënten

-15 stuks
Print dit gerecht
Delen op

Bereidingswijze wortel pannenkoekjes

Voorbereiding: 30 minuten
Stap 1
Meng in een kom de bloem met bakpoeder, zout, kaneel en kokos.
2
Stap 2
Klop in een andere kom de eieren los en mix dit met de suiker. Voeg hierna de melk toe, samen met de vanille en roer de kom met droge ingrediënten. Mix dit goed door elkaar.
3
Stap 3
Roer tot slot de wortel door het beslag.
4
Stap 4
Verwarm olijfolie of een klontje boter in de koekenpan en bak van het beslag kleine pannenkoekjes, formaat 3 in de pan.
5
Stap 5
Roer 120 gram roomkaas los en roer hier een eetlepel maple syrup doorheen. Serveer de pannenkoekjes met de roomkaas, eventueel extra maple syrup, kokosrasp en een beetje gesraspte wortel te garnering.
Bekijk ook andere recepten
Broodje met zalm, ei en spek
Carpaccio wraptaart
Gembercake – ontbijtkoek
Haver-pannenkoekjes met banaan

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op