Ga naar de inhoud

Foodfoto’s 76 – Heerlijk oktober

Oktober was een heerlijke maand. Waarschuwing tussen al het lunchen, borrelen en uitjes is er ook hard gewerkt hoor 😉 Kijk snel mee naar de foodfoto’s van de afgelopen maand.

In de herfsteditie van Vers van ‘t mes (gratis magazine, verkrijgbaar bij de kaasspeciaalzaken) mocht ik weer een stap-voor-stap recept maken. Deze keer in thema bier en wild, met kaas. Ik heb deze super lekkere herten-stoofschotel met een krokant korstje gemaakt. Een topper van een stoofschotel.

Dit is zo fout….

Makreel VETgoed

Ik had een heel leuk uitje. Het Nederlands Visbureau nodigde mij uit ter aftrap van de campagne Makreel VETgoed. We werden verwacht op de makreelkade in IJmuiden (hoe toepasselijk). Na een presentatie bezochten we een makreelrokerij en daarna proefde we heerlijke gerechten bij Hokkaikitchen.

Inmiddels ben ik zelf ook weer met makreel aan de slag gegaan. Het is een heel lekkere vis die ook nog eens duurzaam, lekker en betaalbaar is. Deze keer verwerkte ik het in een lekkere ovenschotel met wortel. Klik hier voor het recept.

Rondje stad met mijn kleine meisje, even langs de Bakker van Hoorn voor mijn favoriet: de lekkerste amandelcroissant.

Ik mocht mee op een schoolexcursie met Fem, naar het Keetje. Zo leuk!

Crisp

Ik ging aan de slag met deze verse producten van Crisp, de verse online supermarkt. Klik hier voor het lekkere recept van zalm met rijst en sperziebonen. En check dan ook de kortingscode om met korting bij Crisp te bestellen.

En vergeet ook niet om de aller lekkerste croissants van Crisp mee te bestellen 😉

Dit blijft geweldig om te zien: De agenda en scheurkalender liggen ook in de winkel!

Ik mocht voor een heel mooi project aan de bak, met deze ingrediënten.

Voor een bijzonder project hebben we een video opgenomen. Ik zet mij als ambassadeur in voor stichting Hartekind. De stichting zet zich in voor kinderen met een hartafwijking, op dit moment is een hartafwijking nog steeds doodsoorzaak nummer 1 bij kinderen tot 15 jaar. Door onderzoek te doen kan daar hopelijk verandering in komen.

Stichting Hartekind

De uitdaging is om in november zoveel mogelijk lekkers te bakken en te verkopen voor Stichting Hartekind. Koekjes, cakejes, taarten, alles mag, zolang er maar een hartje in zit.

Doe je met mij mee in november? Geef je snel op via hartekind.nl/hartekindbakt en ga thuis aan de slag! Bak iets lekkers met een hartvorm en verkoop dit aan familie, vrienden en buren.

Dit is de taart die ik voor Stichting Hartekind heb gemaakt, een hartverwarmende carrot cake. Zo lekker!

<3 dit. Ergens lekker een wijntje drinken, bijkletsen met vriendinnen en nacho’s eten.

En dit is ook heel lekker op zijn tijd 😉

Ik werkte weer eens buiten de deur en daar hoort een lekkere lunch bij. Ik at voor het eerst in tijden weer eens ossenworst. Lekker!

Een beetje vreemd, maar echt lekker: ontbijtkoek met kiwi.

En ik ging weer met de meiden naar het Keetje, deze keer om zelf appels te plukken.

En in de winkel kom je mij ook tegen 😉

Tapas met mijn nicht(je) bij Onder de Wester in Enkhuizen.

En door naar een high tea. Samen met mijn moeder, zusjes en schoonzusje. Echt genieten bij tearoom the Robin in Wijdenes.

Herfstvakantie. Rondje Hoorn met mijn grote meid, en daarna even lunchen bij Hema. Net als ik vroeger deed met mijn moeder.

Avondje pizzarette met z’n viertjes. De meiden zijn dol op pizza en vinden het geweldig dat ze zelf pizza mogen maken. In dit artikel geef ik veel inspiratie voor de toppings bij de pizzarette.

Gevulde appels met kruimeltopping

Koken (of bakken) van mijn eigen blog, het blijft leuk! Ik maakte de gevulde appels met kruimeltopping. Een heel lekker warm herfst-ontbijtje.

In de pannen roeren, maar niet om op te eten. De meiden wilden zelf slijm maken. Ik moet zeggen dat het niet helemaal gelukt is. Via Instagram kreeg ik veel tips, dus we gaan binnenkort aan de slag met de herkansing 😉

Hapjes… <3 Heerlijk om weer eens een huis vol visite te hebben 🙂

We gingen voor het eerst met z’n viertjes naar de bioscoop. Zo leuk!

Ondertussen ben ik ook aan het werk hoor 😉 De sinterklaas- en kerstrecepten staan er bijna op!

Lunchen met restjes van de kookdag… geen straf 😉

Verse poffertjes, dat zijn de aller lekkerste!

Bowlen, speelfestijn en eten met 9 vriendinnen en onze 22 (!) kids. Hectisch, maar ook heel erg gezellig!

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op