Gevulde appel met kruimeldeeg en yoghurt
Bewaren
Heb je zin in een lekker verwenontbijtje dit weekend? Dan is dit jouw recept deze herfst! Deze gevulde appel met kruimeldeeg en yoghurt is verwarmend, fris en super lekker! Een dikke tip als je eens wat anders wilt dan een bammetje, cracker, kommetje yoghurt met muesli of havermout in de ochtend.
Er was een tentje in mijn woonplaats waar ik graag kwam voor ontbijt. En dan vooral voor dit ontbijtje: gevulde appel met kruimeldeeg en yoghurt. Heerlijk vond ik dat! Een warme appel, romige crumble, knapperige noten en frisse yoghurt. Samen met een kopje cappuccino was dit mijn favoriete start van de dag.
Helaas biedt dit tentje geen ontbijt meer aan en is de gevulde appel dus gesneuveld. Maar ik ben niet voor één gat te vangen, tijd dus om dit heerlijke ontbijtje zelf te maken. Zeker nu de koudere dagen in aantocht zijn kan ik een warm ontbijtje erg waarderen. En moeilijk is dit ontbijtje ook al niet. Een ideaal zondagochtendontbijtje dus. Serveer er een lekker kopje koffie bij en je ochtend start absoluut heel erg fijn. Beloofd!
Gevulde appel met kruimeldeeg en yoghurt
Gevulde appel met kruimeldeeg en yoghurt. Een fris, warm en vooral lekker ontbijtje. Lekker met knapperige noten en yoghurt ernaast.
Het maken van dit lekker ontbijtje is heel makkelijk. Eerst maak je de crumble door bloem te mengen met havervlokken, suiker en boter. Dit kun je even snel met de hand mengen, je hebt er geen apparatuur voor nodig. Hier voeg je de eidooier aan toe zodat een mengsel van een soort nat zand met grove stukken ontstaat.
Van de appel verwijder je het klokhuis, je maakt het gat zo groot mogelijk, maar zorg ervoor dat de appel wel heel blijft. De gaten in de appels vul je met de crumble. Hierna bak je de gevulde appel in 30 minuten in de oven, tot de crumble gaar en goudbruin is.
Serveer de gevulde appel met pecannoten en (dikke) yoghurt, en geniet..
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze gevulde appel met kruimeldeeg en yoghurt
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Maak dan de crumble door de bloem te mengen met de havervlokken, suiker, boter en snufje zout en meng dit met de hand of met een pollepel totdat je een soort nat zand hebt. Voeg dan de eidooier toe en roer verder tot een soort nat zand met grote stukken.Stap 3
Verwijder de klokkenhuizen uit de appels. Houd de appels wel heel. Zorg dat je het gat zo groot mogelijk maakt.Stap 4
Vul de gaten in de appels met de crumble. Zet de appels vervolgens op de bakplaat. Bak ze 20 minuten in de oven totdat de crumble gaar en goudbruin is. Vind je de appel nog te hard, verwarm dan eventueel 5 tot 10 minuutjes langer. Maar pas op dat de appel geen mousse wordt.
Stap 5
Snijd de pecannoten grof en serveer deze samen met de yoghurt naast de gebakken appels.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze gevulde appel met kruimeldeeg en yoghurt
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Maak dan de crumble door de bloem te mengen met de havervlokken, suiker, boter en snufje zout en meng dit met de hand of met een pollepel totdat je een soort nat zand hebt. Voeg dan de eidooier toe en roer verder tot een soort nat zand met grote stukken.Stap 3
Verwijder de klokkenhuizen uit de appels. Houd de appels wel heel. Zorg dat je het gat zo groot mogelijk maakt.Stap 4
Vul de gaten in de appels met de crumble. Zet de appels vervolgens op de bakplaat. Bak ze 20 minuten in de oven totdat de crumble gaar en goudbruin is. Vind je de appel nog te hard, verwarm dan eventueel 5 tot 10 minuutjes langer. Maar pas op dat de appel geen mousse wordt.
Stap 5
Snijd de pecannoten grof en serveer deze samen met de yoghurt naast de gebakken appels.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
3 reacties
betsie Dogger
je hebt haverblokker staan, moet zeker havervlokken zijn (automatische aanvulling is niet altijd een zegen) lijkt me een lekker ontbijt, welke appelras adviseer je? groet betsie
Nicole
Kun je de suiker vervangen door stevia? En gezonder alternatief voor de boter is er niet denk ik he?
Brenda Hoff
Ja dat kan, er is inderdaad geen vervanger voor roomboter. Margarine kan, maar dat komt vrijwel op hetzelfde neer. Door de boter krijg je een echt kruimeldeeg.