Ga naar de inhoud

10 Hapjes kerstdiner voor kids

Vorig jaar moest ik er voor het eerst aan geloven. Het kerstdiner op school. Natuurlijk wil je iets maken wat bij de kids in de smaak valt, maar je wilt misschien ook iets verantwoords, of iets dat niet zoveel tijd kost om te maken? De dagen voor de kerstvakantie zijn tenslotte al druk genoeg. In dit artikel deel ik 10 hapjes kerstdiner voor kids. Dus 10 hapjes die uitermate geschikt zijn voor het kerstdiner (of kerstlunch of kerstontbijt) op school.

Dit artikel had ik al klaargezet, maar of we dit jaar voor het kerstdiner op school zelf aan de slag mogen is de vraag. Dit jaar is alles toch een beetje anders. Het kerstdiner op school ziet er door corona waarschijnlijk anders uit dan andere jaren. Misschien zonder zelfgemaakte hapjes?

In dat geval komen deze hapjes natuurlijk ook thuis van pas. Leuk om met de kids samen te maken.

10 Hapjes kerstdiner voor kids – Kersthapjes

Klik op de foto van het kersthapje of de de titel van het gerecht om het recept te bekijken.

Kerstkrans knackworst

Kerstkrans van croissantdeeg met knakworstjes

Altijd een hit: knakworstjes in (blader)deeg, oftewel pigs in blankets.

Gewoon een rolletje bladerdeeg met daarin een worstje is lekker. Maar je kunt er gemakkelijk een extra feestelijk hapje van maken. Zoals een kerstkrans. En dan heb je meteen ruimte voor een lekker sausje in het midden.

Hapje kerstboom bladerdeeg

Kerstboompjes van bladerdeeg en knakworstjes

Wil je wat anders? Steek kerstboompjes uit bladerdeeg en leg deze op een knakworstje. Zo heb je heel eenvoudig een lekkere kerstboom gemaakt. Bestrijk het deeg even met losgeroerd ei voordat je het in de oven schuift. Met 12 minuten op 180 graden zijn de kerstboompjes klaar.

Kerstboompizza op een stokje

Kerstboompizza’s

Pizza, maar dan anders. Gemaakt van repen pizzadeeg of bladerdeeg met tomatensaus en kaas. Pizza op een stokje, in de vorm van een kerstboompje. Leuk om af te happen. Klik hier voor het receptje.

Kerstboom borrelbrood gevuld met mozzarella

Kerstboombrood

Dit lekkere kerstboombrood is een hit! Niet alleen bij de kids, maar ook bij volwassenen. Het doet het namelijk ook goed bij de (kerst)borrel. In dit recept heb ik de bolletjes brood gevuld met mozzarella, je kunt dit ook vervangen door gehaktballetjes zoals ik bij dit recept heb gedaan.

 width=

Snel pesto kerstbrood

Ga je liever voor een eenvoudiger recept? Check dan dit snelle pesto kerstbrood! Super simpel om te maken, en het ziet er super leuk uit. En is nog lekker ook! 😉

 width=

Mini kerstcakejes

Deze cakejes doen het ook altijd goed bij de kids. In dit geval heb ik de cakejes gevuld met chocolade en gedroogde vruchten. Maar je kunt ook meer neutrale cakejes maken.

Kerstboompjes, kerst baksel, bakken met kerst, kerst recept

Kerstboompje op een stokje 

Nog een kerstboom op een stokje, maar dan een zoetere variant. Gemaakt van groene deco melts. Super simpel om te maken, en het ziet er heel feestelijk uit. Als stokje gebruik ik in dit geval een zout stokje.
Klik hier om te lezen hoe je deze leuke hapjes maakt.

 width=

Sneeuwman cakejes

Simpel met groots resultaat, dat zijn deze sneeuwman cakejes. De sneeuwman cakejes zijn gemaakt van cupcakes en daardoor gemakkelijk om te decoreren. Ideaal ook voor mama’s die eigenlijk niet zo’n held in de keuken zijn. Lekker met kokos, chocolate chips en een smartie of m&m als neus.

 width=

Rudolph koekjes

Welk kind houdt er nou niet van koekjes? Deze Rudolph koekjes met pindakaas zien er niet alleen mooi uit, ze zijn ook nog eens heel erg lekker. En ook fijn: niet moeilijk om te maken!
Klik hier voor de beschrijving van het recept.

 width=

Vuurpijlhapje

Niet alleen leuk voor kerst, deze leuke hapjes komen ook van pas met Oud & Nieuw!

De vuurpijlhapjes maak ik van poffertjes met fruit. Of een meer hartige variant met kaas en knakworstjes. Wedden dat deze lekkere hapjes wegvliegen voor je het weet?


Oud en Nieuw-pretzels

Oud en Nieuw Pretzels

Nog een feestelijk hapje met glitters: Oud en Nieuw pretzels! Vuurwerk, maar dan om op te eten!

Check hier hoe we deze feestelijke stokjes maken.

 

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op