Ga naar de inhoud

Vuurpijlhapje + tips voor moeilijke eters

We zijn toe gekomen aan de laatste dagen van het jaar. Vandaag deel ik een simpel maar lekker vuurpijlhapje voor kids. Leuk om met oud en nieuw samen te maken. En daarbij geef ik ook een paar tips voor moeilijke eters. Het is bijvoorbeeld veel leuker om eten dat geproefd...
Delen op

Vuurpijlhapje + tips voor moeilijke eters

We zijn toe gekomen aan de laatste dagen van het jaar. Vandaag deel ik een simpel maar lekker vuurpijlhapje voor kids. Leuk om met oud en nieuw samen te maken. En daarbij geef ik ook een paar tips voor moeilijke eters.

Het is bijvoorbeeld veel leuker om eten dat geproefd moet worden eens op een andere manier aan te bieden, zoals bij deze stokjes!

Dit artikel schrijf ik in samenwerking met Stokke, ik mag de nieuwe Munch serviesset aan één van jullie weggeven, lees verder in dit artikel hoe je hier kans op maakt!

Vuurpijlhapje

Hebben jullie leuke plannen voor oudejaarsavond? Wij vieren het samen met een aantal vrienden bij ons thuis. En natuurlijk zorg ik er voor dat er wat lekkers te eten is. Voor de kids zet ik alle ingrediënten voor dit vuurpijlhapje klaar, kunnen ze lekker zelf aan de slag.

Ik heb een hartige en een zoete variant gemaakt met Fem. Voor de hartige variant gebruik ik knakworstjes en blokjes kaas. Voor de zoete variant ben ik voor poffertjes gegaan met blauwe bessen, banaan en aardbei. Zo is het ook meteen een manier om lekker wat fruit te eten.

Leuk detail: Fem wil al een tijdje geen blauwe bessen meer eten, toen we deze stokjes maakten at ze het ineens wel weer.

Tips voor moeilijke eters

Proeven

Kinderen iets nieuws laten proeven is niet altijd gemakkelijk. Maar probeer dit eens op een speelse manier, op onverwachte momenten.

Zoals ik in mijn vorige artikel in samenwerking met Stokke vertelde wordt er hier veel geproefd tijdens het (kijken in) de keuken. Als ik ga koken komt Fem vaak even kijken, of helpen. Ze mag dan altijd even proeven als dat kan, al wil ze dat niet altijd hoor.

Probeer eten ook eens op een andere manier aan te bieden. Op een stokje zoals ik gedaan heb bij deze vuurpijlhapjes, of maak er een spelletje van waarbij jullie samen dingen gaan proeven. Zorg er dan voor dat er naast een paar onbekende dingen ook bekende lekkere dingen tussen zitten.

Afwisseling

Wissel af met gerechten die de kids goed eten. Zo eten wij weer zeer regelmatig gekookte aardappelen. Als we dat eten weet ik dat Fem goed eet, zelfde geldt voor pasta met rode saus of lasagne. Rijst eet ze bijvoorbeeld minder graag.

We eten zeker 1 á 2 keer in de week iets nieuws (dat komt natuurlijk ook door mijn werk), maar daartussen zorg ik dat we ook dingen eten die ze kent en lekker vindt.

Verstopte groente

Wil je zoon of dochter geen groente of fruit eten, dan zijn er meerdere manieren om dit een beetje te verbloemen, of te verstoppen. Smoothies, soep, ovenschotels met groentesaus, pastasaus.
In een volgend artikel zal ik mijn recept voor pastasaus met heel veel (verstopte) groente delen.

Geen strijd

Maak er geen strijd van. Ik ben van mening dat eten leuk moet blijven. Als kids iedere avond met tegenzin moeten eten wordt het een ding. Een negatief ding.

Zorg ervoor dat het leuk blijft, en niet beladen. Bij Fem hebben ook een tijd high five gegeven als ze hapjes nam of haar bord leeg had gegeten. Zo werd het een feestje aan tafel.

Willen ze niet eten? Spreek dan af dat ze bijvoorbeeld een paar hapjes moeten proeven.

Wat bij ons ook werkt: als wij tegen elkaar zeggen hoe lekker het is. Of dat Joost zegt: ‘je hebt vandaag echt lekker gekookt Bren’. Dan wordt ze wel nieuwsgierig en neemt uiteindelijk een hapje en voor je het weet is het bord leeg.

Win de nieuwe Munch collectie van Stokke

Bij de foto’s in dit artikel zie je de producten uit de nieuwe servieslijn van Stokke terug. De Munch collectie bevat ergonomisch servies en bestek wat kleintjes goed vast kunnen houden. Naast een kommetje (met deksel), bord, tuitbeker en een siliconen slabbetje.

De producten zijn gemaakt van hoogwaardig en voedselveilig siliconen. Hierdoor is het servies sterk en duurzaam waardoor het niet breekt. Alle producten zijn geschikt voor de vaatwasser en magnetron.

Ik mag één exemplaar van de complete Munch serviesset weggeven! Wil je hier kans op maken? Laat dan hieronder een reactie achter. Welke trucjes haal jij uit waardoor je kindje goed eet?
Deze actie loopt tot 2 januari, donderdag 3 januari maak ik de winnaar bekend.

De items uit de Munch collectie zijn zowel los als als set te koop. De gehele dinerset kost € 60,- en losse items zijn verkrijgbaar vanaf € 15,-.

Dit artikel schreef ik in samenwerking met Stokke, lees mijn disclaimer.

De foto’s in dit artikel zijn gemaakt door Liefkleingelukfotografie.nl

Ingrediënten

Hartige vuurpijlen:

Zoete vuurpijlen:

Extra benodigd: satéprikkers, de prikkers die ik heb gebruitk zijn ‘glitter party prikkers’

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze vuurpijlhapje + tips voor moeilijke eters

Voor de hartige vuurpijlen: Rijg de knakworstjes en blokjes kaas zo aan de prikkers zodat de vorm van een vuurpijl ontstaat.

Voor de zoete vuurpijlen: Rijg om en om een poffertje, plakje banaan en blauwe bessen op de prikkers. Sluit af met een aardbei als punt van de vuurpijl.

Bekijk ook andere recepten
Camembert brûlée uit de oven
Flammkuchen met aardbei en burrata
Tuinerwten-pestospread met citroen en burrata
Paasbroodjes van croissantdeeg

63 reacties

Laura de Jong

Wat een leuk setje! Die wil ik graag winnen.. mijn dochter van 2 is een echt vreetzakje en hopelijk wordt haar zusje er ook 1.. trucjes zijn gelukkig niet vaak nodig. ..maar ze vind het altijd geweldig als ze een grote hap in mijn mond mag stoppen en dan mag ik dat ook bij haar.. en dan lekker luidruchtig en overdreven kauwen haha...

Laat een bericht achter

Kim

Bij ons wordt er tamelijk goed gegeten door ons 3jarige, hopelijk doet de broer even goed als hij groter is. En als het even moeilijk gaat doen we hier vliegtuigje of brandweerwagen: brrrroem recht in de mond ;)

Laat een bericht achter

Desiree vd W

Het is tegen mijn principes in, maar na een lange drukke werkdag niet altijd zin in drama of een slechte nacht. Dus om het avondeten binnen te krijgen gaat er soms wel een filmpje aan op een telefoon op tafel. Het is namelijk niet een kwestie van "ik lus het niet" maar meer "ik wil het niet". (Anders vliegt het servies van de kleine meid zo van tafel als ze boos is.) Gelukkig is het niet altijd nodig. Hopelijk zijn we snel door deze fase heen.

Laat een bericht achter

Conny

Wat een mooi setje?! Die zou ik wel graag willen winnen. Onze kleindochter van 7 maanden is nog een beetje met proefhapjes bezig, maar als ze wat meer mee gaat eten en bij ons komt, zou het toch fantastisch zijn als zij uit dit mooie setje kan eten !

Laat een bericht achter

Conny

Dit ontzettend mooie "setje" zou ik heel graag willen winnen, onze 7 maanden oude kleindochter is nog bezig met oefenhapjes....zou mooi zijn als ze straks bij opa en oma komt eten en haar eigen eetsetje heeft!

Laat een bericht achter

Petri

Leuke actie en mooi eetsetje voor onze jongste. Bij onze twee jongens werkt afleiding altijd, dus autootje erbij. De oudste is nu vier en daarmee hebben we de afspraak eerst proeven en meestal is hij na 1 hap al om ?

Laat een bericht achter

Corien

Wat een gave actie, ik maak heel graag een kans. Onze zoontjes van 2 en 1 eten wisselend, maar er is altijd wel iets waar ze helemaal fan van zijn. Momenteel zijn dit worteltjes. Je begrijpt, die staan zeker 1 keer per week op het menu ;)

Laat een bericht achter

Carina

Wat een leuke set! Mijn dochter is dol op dieren en geluiden nadoen. Als ze niet meer wil eten vragen we om een hapje als een poesje en een hapje als een leeuw enz. Ze doet dan iedere keer het geluid na een ze neemt ook echt een hapje. Het bordje is dan zo leeg.

Laat een bericht achter

Jasmijn

Ik wil dit heel graag winnen voor een vriendin, Yvette. Zij heeft een dochtertje van 4 maanden. Mijn dochter is al 6. Ik liet haar van jongs af aan alles proeven en kookte zo gevarieerd mogelijk. Als er iets was wat ze niet lust dan gaf ik het een andere keer weer. Zo leerde ik haar smaken kennen en had ik het idee dat ze eraan kon wennen. Ze eet nu alles behalve champignons vind ze echt niet lekker. Zelfs die probeert ze soms weer en dan zegt ze trots :"kijk mam, ik heb er 1 geprobeerd, maar vind ze toch nog niet lekker".

Laat een bericht achter

Leonie

Wat zou ik dit mooie setje graag winnen! Ik merk dat Milan beter eet wanneer hij mee heeft mogen helpen bij het klaarmaken van het eten. Als we dan tijdens het eten benadrukken hoe goed hij geholpen heeft en hoe lekker het is, dan eet hij heel trots weer een paar happen!

Laat een bericht achter

Carmen

Op het moment werkt het bij ons om net te doen of je stiekem een hapje van zijn bord gaat pikken, haha. Dan roept hij heel hard: 'nee mama, niet doen!' 'Maar wie gaat het dan opeten?' vraag ik dan. 'Noah,' zegt hij dan zelf en begint dan weer te eten. ? (Werkt niet altijd btw!) Verder zit hij net zolang aan tafel tot wij klaar zijn. Geeft hij aan dan ook klaar te zijn is het ook gedaan, ongeacht hoeveel hij heeft gegeten. Soms begint hij dan net voordat wij klaar zijn nog snel met eten.

Laat een bericht achter

Petra

Ik wil t serviessetje voor mijn neefje winnen. Als hij niet wil eten, want vies kan het niet zijn want zijn moeder kan fantastisch koken. Maar als hij niet opschiet dan eet ik het op en dan wordt hij stikjalours en je kan t al raden, het eten is in no time op! Dus toi toi toi voor deze tante :)

Laat een bericht achter

MADA

Ik heb 2 kids en mijn truc waardoor ze beter eten is: “zullen we kijken wie als eerst het bordje leeg krijgt?” of “wat een lekker( gehaktbal) heb je gekookt schat.

Laat een bericht achter

Stephanie Schoonbeek

Wat een leuke set! Mijn zoontje van bijna 2 en eet vaker niet dan wel mee tijdens het avondeten.... misschien helpt dit leuke servies hem welkom toch een hapje mee te prikken?

Laat een bericht achter

Christa Blok

Die set ziet er gaaf uit en ik zou ‘m graag geven aan mijn nichtje van 10 maanden. Zij eet al lekker mee aan tafel op haar stokke stoel. Mijn meiden (3, 5 en 7) zijn inmiddels te groot voor deze set. Wij eten ook elke week nieuwe gerechten, omdat ik het leuk vind om dingen uit te proberen. Mijn tips: - laat ze meehelpen waar kan. Zelfgemaakte dingen eten ze veel beter. - presenteer anders en laat zelf kiezen. We maken vaak sushi en in het begin aten ze dan los de rijst en pakten daar zelf de dingen bij die ze lekker vonden. Nu vullen en rollen ze de sushi zelf en eten er flink van. - laat ze, als ze oud genoeg zijn om dit bewust te kunnen aangeven, 2 dingen benoemen die ze echt niet lusten. Die vervang je dan of laat je weg en de rest eten ze op. Werkt hier goed. De oudste lust echt geen tomaat en paprika en krijgt dan pesto i.p.v. tomatensaus op de pasta. De groente en gehakt zijn gewoon gelijk aan die in de tomatensaus. Ze eet dan meerdere borden leeg i.p.v. tegen heug en meug de tomatensaus op te eten.

Laat een bericht achter

Joyce

De blender en ik zijn ook beste vrienden. Bijvoorbeeld bij pastasaus. Alle verse groenten worden gegrild of gewoon gebakken, en dan hup door de blender. En dan terug in de pan bij de gehaktballetjes. Smoothies met kwark fruit en of groente..die met ananas, sinaasappelsap en spinazie is hier favoriet. daar smullen ze hier van, en rauwkost mee naar school of tijdens opblijfavond met kruidentuintje of heksenkaas. Maar om eerlijk te zijn, ze lusten best veel en hoeven van mij echt niet alles te eten, wel proeven.? Zodra ik er een groot punt van maak, doen zij dat nog meer ?

Laat een bericht achter

Nicole

Super leuk setje! Echte trucjes halen wij niet, dat is gelukkig nog altijd niet nodig geweest. Verder betrekken wij hem wel vaak bij het kookproces door hem op het aanrecht erbij te laten zitten of door hem tijdens het koken bijvoorbeeld met houten lepels te laten spelen :)

Laat een bericht achter

Marloes

Wauw wat een leuk setje!!? Ik wil wel graag meedoen met deze prijs, voor ons meisje Evi? Het avondeten gaat wat minder goed bij haar. Het gaat steeds beter, wat we vooral doen is aanmoedigen en positief blijven. En klappen als ze het wel eet en overdreven mmmmmmm zeggen. Wat fijn om hier tips te kunnen lezen! Bedankt daarvoor??

Laat een bericht achter

Danielle

Jaaa ik wil wel graag kans maken hoewel mijn opties voor het eten niet werken bij de oudste (3 jaar). Ik heb al zoveel geprobeerd, ze wil niet eens proeven. Ik vraag vaak of ze wil een hapje wilt proeven en als het niet lukt dat ze dan niet op hoeft te eten, werkt ook niet. Neerzetten en niks zeggen werkt ook niet. Ik ook weleens de strijd aan gegaan maar het werkt allemaal niet. Het enige wat vaak werkt is voor het eten tomaatjes of wortels of paprika klaar te maken, dat eet ze dan over t algemeen wel! Ik ga de high five ook maar eens proberen... zeggen hoe lekker het wel niet is werkt helaas ook niet :( haha. We blijven proberen maar inderdaad wel zonder de strijd. Misschien helpt een nieuw servies setje wel!

Laat een bericht achter

Mirella

Wat een leuke set! Misschien helpt het om onze jongste van 1,5 beter te laten eten. ? Brood en fruit gaat goed maar groenten/ avondmaaltijd eet hij nauwelijks. Verstopte groenten in een verse (pasta)saus lust hij gelukkig wel.

Laat een bericht achter

Elisabet

Het leuk te versieren, elke keer wat anders serveren, leuk servies... dat laatste kan ik nog wel proberen!

Laat een bericht achter

Rianne

Voor ons kleine nichtje, ze is begin januari jarig en wordt 1 jaar. Bij onze 3 kids alles even proeven en blijven aanbieden. Na meerdere keren kennismaken met de smaken, eten ze nu alles.

Laat een bericht achter

Els

Met spruit 2 onderweg en onze oudste van 5 jaar die tegenwoordig standaard 'lust ik niet' zegt, zou dit toffe setje perfect van pas komen. De regel die wij invoerden en die voorlopig werkt is evenveel hapjes proeven van iets nieuws als hoeveel jaar hij is. We blijven nieuwe groenten in steeds andere vormen aanbieden met telkens een aantal hapjes proeven zodat hij aan de smaak went. Witloof, sla, paprika en prei eet hij hierdoor intussen wel zonder morren. We proberen ook zijn bord op een smakelijke manier te presenteren: een kasteel, een gezicht, een tractor enz. valt veel meer in. Smaak dan een berg groenten.

Laat een bericht achter

Patricia

Hi, Wat een leuke tips weer voor de mogelijke eters, hier bij de oudste (nu 4) maakte ik altijd verse pasta saus met alleen maar groente, beetje pasta erbij en ze at haar bord leeg. Verder at ze bijna niks. Nu eet ze heel veel! Haar broertje, (9 mnd) is ook niet zo makkelijk en ik ga dezelfde truc gebruiken. Hopen dat het helpt! Hij zit vooral in de fase alles zelf doen, (dan eet hij tenminste iets) een eigen serviesje zou misschien ook wel helpen. Fijne feestdagen!

Laat een bericht achter

Renee Teeninga

Mijn trucje om toch meer groente te eten is bijvoorbeeld de broccoli geen broccoli te noemen maar “jungle bomen”. Klinkt veel spannender en word ineens stukken beter gegeten. Dit setje zou heel leuk zijn voor een lieve vriendin die wel een leuk cadeautje kan gebruiken! Groetjes Renee

Laat een bericht achter

Marieke

Gaaf hoor! Ook voor mijn oppaskindje een fantastische set! Dus ik doe graag mee om dit te winnen ?

Laat een bericht achter

Karlijn van Poppel

Zo'n mooie set zou ik wel willen winnen voor mijn dochter van 2,5. Avondeten is hier echt een drama, maar wie weet met zo'n mooie set dat ze wel wat lekkers wil proeven. Wij blijven gewoon rustig en dwingen haar niet tot eten.

Laat een bericht achter

Chayenne

Waaauw gaaf! Onze kleine man van 1.5 jaar eet eigelijk hartstikke goed. Zolang die zelf kan eten en zelf mag bepalen wat die eet hebben wij gaan klagen. Een echte hollandse jongen die het liefst een agv'je eet! Hij zou het dinerset geweldig vinden want hij kan sinds 2 maanden met zijn vork en lepel eten hahah!

Laat een bericht achter

Marlot

Wat een leuke actie?? Bij ons hielp het om een wortel een olaf neus te noemen?. Verder blijf het een moeilijke eter. Ik ga snel deze tips proberen?.

Laat een bericht achter

Linda Olde Hensken

Wat een leuke set, je zou me er erg blij mee maken! Er is hier namelijk weer een kleintje in huis :) Zijn twee zussen zijn heel verschillend qua eten, de oudste eet alles en houdt ook van nieuwe dingen uitproberen. De jongste eet redelijk, maar houdt niet van nieuwe dingen uitproberen. Dit lukt wel met een stukje chocola. Wij eten nooit chocola, behalve een stukje na het eten. Wie bij ons goed gegeten heeft en in geval van iets nieuws iets geproefd heeft krijgt een stukje chocola. Werkt fanatastisch! We maken geen strijd, als je niet wil eten eet je niet, maar als je goed eet/probeert dan wordt je beloond met stukje chocola.

Laat een bericht achter

Marieke

Mijn zoontje is nu net 1. Hij lust bijna alles maar eet er nog niet heel veel van. Al moet ik zeggen dat hij nu de laatste weken ineens grotere hoeveelheden gaat eten. Wat hier helpt is sowieso samen aan tafel zitten. Hij eet vrijwel alles zelf in stukjes (behalve soep en andere vloeibare dingen natuurlijk). Hiermee heeft hij zelf de regie en dat werkt goed. Ook helpt dit voor mij, met papjes merkte ik dat ik graag wilde dat hij zijn lepel leeg at en dat ik daar erg mijn best op deed. Nu met stukjes geniet ik veel meer van de ontdekking die hij doet met zijn eten. In t begin lag er ook veel op de grond maar inmiddels gaat dat stukken beter. En verder bied ik hem gewoon veel verschillende dingen aan, soms vullen we zelf al in dat het kind iets niet lust maar als ik t dan aanbied merk ik dat hij het meestal hartstikke lekker vind.

Laat een bericht achter

Linda

Lieve Breda, Wat een gave GIVEAWAY. Daar waar onze oudste zo makkelijk was met eten is onze jongste een ondeugd. Als deze dame iets niet wil gebeurt het ook niet. Wel heb ik gemerkt dat ze erg gevoelig is voor mooi en leuk opgemaakte bordjes. Heeft ze denk ik van haar vader die werkt als chefkok. Je ogen eten ook mee hé ?. Maar goed dit servies is ook prachtig en geeft het eten al een hele andere dementie. Wat zou ik graag winnen voor onze mopje. Duimen maar.

Laat een bericht achter

Liseth

Wat een super leuke actie! Onze Ties (bijna 2) vind groente eten niks. Aardappelen en vlees zijn echter geen probleem. Wat wij doen is gezichtjes of auto’s maken op zijn bord. Bijvoorbeeld met boerenkoolstampot ogen, neus en mond met de worst maken. Dat werkt tot nu toe wel, maar bord leeg heb ik nog nooit mee gemaakt.

Laat een bericht achter

Cynthia

Hier helaas geen kinderen maar wel een leuke tante! Wat hier werkt is er vooral een feestje van maken als ze komen eten. Muziekje aan, meehelpen met koken of bakken en soms zelfs een liedje erbij zingen. Leuke vormen uitsnijden als het kan lijkt ook enorm te helpen. Deze set zou ik dan thuis houden voor de logees.

Laat een bericht achter

Lonneke

Hier een moeilijke eter in huis, helaas. Wanneer ik in de keuken bezig ben, komt mijn zoontje van twee er altijd aan. Helpen!, roept hij dan. Dan mag hij in de pan roeren of aardappelen op de bakplaat leggen. Tijdens het eten, eet zijn favoriete knuffel standaard mee, dat helpt een beetje. Verder geen strijd voeren of tijdens het spelen af en toe iets in zijn mond stoppen. Hopelijk gaat zijn zusje beter eten. Zij gaat bijna beginnen met hapjes, is nu 4,5 maand oud. Het setje kunnen ze samen delen ?

Laat een bericht achter

Dees

Onze Tijn is pas 5 weken en hoef je niet uit te lokken gehehe. Die lokt de melk zelf wel uit de borst haha! Toch een super leuk setje om te winnen voor over een tijdje als hij gaat eten! Omdat wij ook een logeerhuis zijn voor (jonge) kinderen met een beperking heb ik wel wat trucjes hoor haha! Onze logé van 6 met Down kan flink opstandig zijn met eten! (Ontwikkelingsleeftijs plusminus 2). Wat soms werkt? Appelmoes op de achterkant van de lepel. Als hij eenmaal doorheeft dat het er ligt gaat de mond open en tja.. om die achterste appelmoes te krijgen moet je wel de hele lepel happen :)

Laat een bericht achter

Willemijn

Leuk, wat een mooi setje! Wij hebben niet een hele moeilijke eter in huis gelukkig, de echte "nee"fase is nog niet aangebroken. Echter is hij wel specifiek in hoe hij eet, een stukje brocolli eet hij bijvoorbeeld niet, maar prak ik het dan is het zo weg. Het zelfde met fruit, behalve banaan eet hij geen stukjes fruit, maar pureer of prak ik het dan is het zo weg. Brood daarintegen en een soepstengel of koekje knaagt hij rustig weg. Hopelijk gaat hij spontaan fanatiek met de vork en stukjes eten aan de slag als hij dit setje ziet! :)

Laat een bericht achter

Claudia

Ik zou het graag willen winnen voor onze dochter van 15 maanden. Ze wil in alles, en zeker met eten, haar papa en mama nadoen. En een mooie set, die ze goed kan vasthouden zal haar daar bij helpen! Eten is gelukkig vaak gezellig! En als ze een beetje selectief is in wat ze eten, dan combineren we hapjes zo dat ze toch alles van haar bordje binnen krijgt.

Laat een bericht achter

Marcella

Handig! Zo hoef ik er maar 1 te kopen ;) ons systeem bij de oudste is dat ze niet hoeft te eten maar wel aan tafel blijven zitten. Ze mag altijd een spelletje aan tafel en we kletsen wat en zingen liedjes. En zo gaan er ongemerkt wat hapjes naarbinnen. Ook moet ze wel altijd even proeven, niet per se de hele hap in haar mond, maar even tegen haar mond/tong aan zodat ze weet hoe het smaakt. De overige maaltijden eet ze wel goed dus dat avondeten komt (hopelijk) wel weer een keer. Als de gezelligheid aan tafel goed is, komt dat eten ook wel!

Laat een bericht achter

Mirjam

Wat een mooie set! Mijn kleine meid is bijna 7 maanden, dus echt een strijd hebben we nog niet. Maar wil er ook nooit een strijd van maken en geen nadruk leggen op het moeten eten! Benieuwd hoe dat zal gaan ? Brood gaat er al super goed in, warm eten nog iets minder goed. Maar dat komt allemaal wel :)

Laat een bericht achter

Malou

Wat een leuke hapjes zijn dit! Mijn kleine neefje Hugo lust ook zeker niet alles, maar het helpt om de dingen die hij niet lekker vindt in te vriezen in ijsblokhoudertjes, zodat hij op andere momenten door de dag heen af en toe eens kan 'proeven'. Soms duurt het gewoon wat langer om een smaak te laten wennen, wil natuurlijk niet zeggen dat hij alles gaat lusten. Ik zou dit set graag voor hem winnen, kunnen zijn ouders in het nieuwe jaar dit mooi uitproberen! Dank voor je andere tips! Liefs Malou

Laat een bericht achter

Ingrid

Een hele leuk actie waar ik graag aan mee doe voor neefje. Als hij niet wil eten doen we altijd het spelletje om een hapje eten 'weg te toveren' en dan werkt heel goed! Spelen der wijs eet hij toch steeds meer op. En deze set komt daarbij goed van pas!

Laat een bericht achter

Sofie Van Dyck

Wat een superleuk setje! Daarvan wil elk kindje toch eten met veel plezier ☺️. Onze dochter is nog maar 5 maanden en we starten binnenkort met hapjes, zou fijn zijn als ze met dit servies zelfstandig kan leren eten! Mijn tip zou zijn om de groentjes of gerechtjes die ze niet lusten een speciale, leuke naam te geven, wat het eten leuker maakt. Ik hoop dat Seline van alles wil proeven als het zo ver is, maar zal haar nooit eten opdringen als ze niet wil! Heerlijke tip trouwens om tegen elkaar te zeggen hoe lekker het is, die ga ik onthouden! ?? Xx

Laat een bericht achter

Marco

Onze kleine man eet meestal vrij goed mee met de pot mee maar.. Hij helpt ook bijna elke dag in de keuken mee door te "helpen" met snijden. Daarnaast zijn geraspte kaas en kwark wonder middelen ?. Als hij echt niet wil eten dan doen we schepje kwark over het eten en begint hij daarvan te eten.. Meestal eet hij daarna zijn bordje leeg.

Laat een bericht achter

Linda Jansen

Nog weinig trucjes behalve wat honing bij de versgemaakte hapjes (5,5mnd), maar voor over een tijdje zijn alle tips (en fijn servies) altijd welkom!

Laat een bericht achter

Jeanine

Wat een mooie set, daar maak ik graag kans op! Eigenlijk haal ik weinig trucjes uit. Ik heb best goede eters (nog wel). De oudste is gek op zuurkool gek genoeg, maar houdt niet zo van rijst. Als ze een keer niet zo goed eten probeer ik daar vooral niet te moeilijk over te doen. Zo lang ze gemiddeld genomen genoeg eten.. en dat is hier zeker zo. De jongste is bijna 1 en dus volop alles aan het proeven. We passen de Rapley methode toe en ze ontdekt met haar handjes alles wat we haar aanbieden. We introduceren nu af en toe een lepel of vork dus deze set zou erg van pas komen!

Laat een bericht achter

Annemieke Robert

Bij onze jongste hebben we zelfs contact opgenomen met de jeugdverpleegkundige, ik werd er moedeloos van. Uiteindelijk werkt het bij ons het beste om het echt los te laten...hij eet overdag voldoende en des te meer nadruk wij erop leggen des te meer Merijn nee gaat zeggen.

Laat een bericht achter

Kristel Toebes

Super leuk setje, ben op moment zwanger van de 2de en hebben ook een dochter Fem... die is inmiddels al 5 maar het blijft wisselend qua eten. Soms eet ze prima en een ander moment lust ze in 1x niks meer... maak er ook geen strijd van. Komt vanzelf weer goed. Straks kan ze het goede voorbeeld geven hopelijk. En zou dit setje super leuk zijn voor de baby. Fingers crossed. Liefs en een goede jaarwisseling ?

Laat een bericht achter

Michelle

Wat een leuk idee die vuurpijlhapjes! Wellicht dat ik ze nu ook ga maken. Onze dochter van 2,5 lust veel, maar soms doe ik groenten zoals spinazie of bietensap door de speltpannenkoekjes die we zelf maken. Voor de rest is t een luie eter. Dat betekent dat wij haar vaak nog moeten voeren! Mega irritant dus hopelijk gaat t met dit serviesset iets beter. En mocht dat niet helpen dan wil straks ons zoontje van 6 maanden het vast wel?!

Laat een bericht achter

Rienke

Die zou ik graag willen winnen voor mijn jongste van bijna 2. Hij wil steeds vaker alles 'zelluf' doen. Nu heeft hij een bord van ons servies en dat gaat nog wel eens mis. Ook een 'grote mensen vork' vind ik geen fijn idee, maar anders kan meneer weigeren met eten! De tips die bij onze kids werkten: een schepje appelmoes erbij (dit langzaam afbouwen), zien eten doet eten, geen strijd van maken maar als ze 10 minuten na hun eten te hebben laten staan om een koekje of snoepje vragen zet ik eerst het bord eten weer voor hun neus, groente onherkenbaar klein snijden. Ze eten niet alles maar wel veel ?

Laat een bericht achter

Kim

Ten eerste wat een leuk recept! Complimenten! Lijkt me best lastig om soms weer aan nieuwe inspiratie te komen. Maarrr dat servies!!! Zou zo leuk zijn voor kleine Lot bij ons. Ze is nog bezig met oefenhapjes maar ze is bijna 6 maand.? om de hapjes goed naar binnen te krijgen doen we, tja heel origineel, een vliegtuig en een trein na.?

Laat een bericht achter

Marieke

Voor oud en nieuw ga ik de vuurpijl van kaas en worst maar eens maken met de hoop dat mijn peuter dit eet. Hij is de jongste van 3, de moeilijkste eter. Hij slaat bijna elke avondmaaltijd over omdat hij zegt het niet lekker te vinden, dit terwijl zijn broer en zus alles eten. Daarnaast voert hij ook elke avond strijd over het roze bord van zijn zus...? Hoe stoer zou het dan zijn als zijn bord als cadeau over de post komt....en wordt dan poging 53 ?om hem aan het avondeten te krijgen maar kom op! Ik geef de hoop niet op ?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Marieke, wat vervelend dat jullie kleine man niet lekker mee wilt eten. Ik hoop dat het mooie servies van Stokke gaat helpen, jij hebt deze mooie set gewonnen! Stuur je me een mailtje op [email protected] met je adresgegevens?

Chayenne

Mijn truc voor onze zoon van 1,5 is tussen de middag verse soep, zo zitten er al veel groenten in! Een leuk bordje wil hier ook wel helpen, haha.

Laat een bericht achter

Nicole

Wauw! Wat een supere mooie set heeft Stokke ontworpen. Ik probeer altijd zoveel mogelijk groenten te verstoppen zoals in soep en pastasaus. Verder gaat mijn man altijd van hun bord eten als ze het niet willen eten. Dit helpt heel vaak want papa moet van hun eten afblijven. Vervolgens beginnen ze dan zelf toch te eten.

Laat een bericht achter

Hanneke

Goeie tips! Wij stoppen de hapjes eten naar binnen terwijl ze lekker aan het spelen is aan tafel. Werkt niet altijd, maar gaat vaak wel goed!

Laat een bericht achter

Wdeheer

Leuk, wat een mooi setje! Wij hebben het geluk dat onze zoon goed eet, we hebben de echte nee fase nog niet bereikt. Wel moet al het eten geprakt zijn, want stukjes brocolli eet hij bijvoorbeeld niet maar als ik het prak is het zo op. Het zelfde met fruit, behalve banaan eet hij het niet uit het vuistje, maar maak ik er een smoothie van dan staat hij te stuiteren naast je! Wel iets om aan te gaan werken dus, hopelijk helpt zo'n leuk eetsetje daarbij waardoor hij fanatiek zn bordje gaat leegprikken :)

Laat een bericht achter

Linda

Ik zou graag mee willen doen. Dan krijgt een vriendin van mij het cadeau. Ze heeft in de zomer een zoontje gekregen. Wat helpt bij mij op werk op het kdv. Is met ze mee eten en niet dwingen. Ook laten helpen met klaarmaken/bakken/koken werkt. En niet altijd, maar wij hebben ook weleens geen zin om te eten. Groetjes, Linda.

Laat een bericht achter

Jorien de Vries

Mijn. Dochter is 9 maanden dus hoef nog niet veel trucjes te gebruiken. Ze eet tot nu toe van alles wat al heeft ze wel voorkeur. We proberen nu al niet te dwingen en ze mag na afloop met haar lepel spelen en dat vindt ze fantastisch. De set van stokke vindt ze vast ook heel leuk om van en mee te eten. Fijne jaarwisseling!

Laat een bericht achter

Jorien

Gaaf setje! Deze wil ik graag winnen voor mijn nichtje Lot die binnenkort 1 is en dan lekker met de pot mee kan eten. Thuis 2 jongens die op dit moment erg slecht eten ? Maken er ook geen strijd van het komt wel weer .... Merk dat zodra wij het gedrag negeren en elkaar vertellen dat we lekker aan het eten zijn er toch wat hapjes in gaan ? Beetje hetzelfde dus als bij jullie

Laat een bericht achter

Suzan

Ja leuk voor onze 4 maanden oude Ferre! Hij gaat straks oefenen met eten natuurlijk. Gelukkig heeft hij 2 oudere zussen die bijna alles eten dus hopelijk zoals het gezegde zegt; zien eten doet eten! Fijne feestdagen!

Laat een bericht achter

Mai

Wat een super leuke winactie! We hebben tot nu toe geluk onze dochter van bijna 2 eet bijna alles! Op Witlof na ? hier dus nog geen trucjes moeten bedenken voor de kleine mijn vriend daarentegen eet niet Zoveel Groente. Vindt hij “niet lekker” ik maak altijd mijn pasta sauzen vers zonde pakje en zakje en doe dan wat vAn de saus vol groenten in de blender. En hij denkt dat Ik dan twee aparte sausjes heb gemaakt een met en een zonder groenten. In mei verwachten we ons 2e kindje hopelijk wordt dat ook een makkelijke eter

Laat een bericht achter

Annelies

Dat setje zou ik graag winnen voor mijn jongste. Ziet er echt super mooi uit en wie weet gaat hij dan nog wel eens een keer goed eten.. hij is nu net 2 en zit volop in zijn nee fase. Van alles geprobeerd, tot nu toe zonder succes dus heb me er maar bij neer gelegd. Als hij niet wil eten gaan we daar geen strijd van maken, dan maar niet. Krijgt ook niks anders op dat moment. Gelukkig eet hij overdag altijd wel, dus ben niet zo snel bang dat hij wat tekort komt ;)

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op