Ga naar de inhoud

2020 van Brenda Kookt

2020.. het was niet bepaald een goed jaar om op terug te kijken. Ik denk dat niemand een jaar geleden ooit had kunnen bedenken hoe de situatie nu is. Ondanks dit alles leek het me toch fijn om weer een lijstje te maken van het 2020 van Brenda Kookt. Want eerlijk: ik heb dit jaar ondanks alles best veel gedaan.

Nog nooit heb ik zoveel qualitytime gehad met mijn dochters, maar ik heb ook nog nooit zoveel recepten geschreven en producten uitgebracht. Ik neem je mee in het 2020 van Brenda Kookt.

Op naar 2021. Ik wens jullie een goed uiteinde, en een mooi, liefdevol, gezond en gelukkig 2021. Dat het voor iedereen een beter jaar mag worden. Met vele positieve dingen om naar uit te kijken. Met lekere verse maaltijden bereid in eigen keuken. Maar ook met leuke uitjes, etentjes buiten de deur en hopelijk hier en daar weer een feestje…

We beginnen bij het begin: 1 januari 2020. Een bijzonder moment: tijd om de eerste pagina van de scheurkalender af te scheuren!

Begin januari was ik op TV te zien bij AVROTROS Radar. Ik testen meerdere maaltijdpakketten uit de supermarkt. Klik hier om het item terug te kijken.

In februari creƫren we op zolder een werkplek. Dit blijkt later in het jaar nog erg goed van pas te komen..

Mijn recepten staan in de krant! AD publiceert in de rubriek ‘Wat eten we vandaag’ twee weken lang mijn recepten.

Samen met vriendin Jorien bezocht ik de aftrap van de week zonder vlees. Dit was de laatste keer een event en uiteten voor Corona. Op de terugweg werd geadviseerd dat we beter geen handen meer konden geven.

Die week sprak nog af met de uitgeverij. Niet alleen hadden we het over de Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2021, we bespraken ook de plannen voor een boek!

In de eerste lockdown werk ik mee aan de online AD-rubriek ‘Gelukkig kunnen we nog..’. Ik laat zien dat we gelukkig nog kunnen koken. In 5 video’s deel ik lekkere toegankelijke recepten.

Italiaans stoofpotje met kip

In april komt CADAC’s Camping kookboek uit. In 2019 heb ik hiervoor de recepten ontwikkeld en deze samen met Juliette van Liefkleingelukfotografie op de foto gezet. Tof om het boekje nu eindelijk in onze handen te hebben.

In mei gingen we live met de nieuwe Brenda Kookt website. De maanden hiervoor hebben we de nieuwe website gebouwd. Het was zo tof dat hij eindelijk klaar was. Links is de oude website, rechts de nieuwe. Al is deze inmiddels ook alweer een klein beetje veranderd šŸ˜‰

Aan het werk met de kids erbij, dat was meer regel dan uitzondering dit jaar..

Van deze momenten heb ik intens genoten: barbecueƫn en een wijntje in de tuin <3

En in de tuin werd er ook veel gewerkt. Aan recepten voor de site, mijn kookboek Makkelijk & Snel en de scheurkalender. Wat was het fijn om zoveel mooi weer te hebben.

Ik deed in de zomer 3 weken niets, behalve genieten van ons gezinnetje. Op de camping. Zo fijn! En het camping kookboek was natuurlijk ook mee šŸ˜‰

Als 2020 ons iets geleerd heeft is het wel dat dit het aller belangrijkste is <3

Na de zomer kwam de Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2021 uit. Zo tof om deze derde editie van de scheurkalender in handen te hebben. En dit jaar is er een extraatje: je kunt ook een bewaarmapje bestellen.

De laatste scheurkalenders en mapjes zijn nog te bestellen. OP = OP. De voorraad wordt hierna niet meer aangevuld.

Een selectie van 9 samenwerkingen van het afgelopen jaar. Ik heb mogen werken met hele mooie merken, die perfect aansluiten bij waar Brenda Kookt voor staat.

Een mijlpaal: mijn eerste kookboek Snelle klassiekers met een twist was in oktober helemaal uitverkocht! Het boek is nu alleen nog in e-book verkrijgbaar.

Maar gelukkig is er een opvolger. Hier had ik Makkelijk & Snel voor het eerst in handen. Zo tof! En ik ben er zo trots op! Hier vind je alle informatie over het toegankelijke kookboek voor elke dag.

En wil je weten hoe het proces er achter de schermen uit zag? Klik hier voor het overzicht.

Roberta kwam bij mij langs voor een item in het TV-programma ‘Wat eten we vandaag’ van NET5.Ā We gingen aan de slag met tips voor de gourmet.

Er was dit jaar helaas geen grote boeklancering voor Makkelijk & Snel. Wel organiseerde ik een Drive Thru bij ons in de straat voor familie en vrienden. Het was zo tof om iedereen even te zien. Iedereen kreeg een tasje met lekkers mee dat ik gekookt heb uit het boek.

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op