Ga naar de inhoud

2022 Jaaroverzicht van Brenda Kookt

Wauw, is het gewoon alweer tijd om het jaaroverzicht van 2022 te delen. Zoals jullie van mij gewend zijn deel ik ieder jaar een artikel met daarin het jaar van Brenda Kookt in beeld. Het lijkt soms of er niet zoveel bijzondere dingen gebeuren, maar als je de ‘hoogtepunten’ bij elkaar zet zie je toch dat er best veel is gedaan (en meegemaakt) in een jaar tijd.

Foodfoto’s overzicht

Misschien is het je ook opgevallen dat ik dit jaar geen #foodfoto artikelen meer heb gedeeld (alleen in januari is deze online gekomen). Door drukte schoot dit er een paar keer bij in en daarna heb ik het maar zo gelaten omdat ik ook veel deel via mijn Instagram-account (voornamelijk Instagram Stories). Ik heb er veel vragen over gekregen, en ik moet zeggen dat ik het zelf ook wel jammer vind. Daarom ga ik dit in 2023 weer oppakken door maandelijks een #foodfoto artikel te delen.

2022 Brenda Kookt

Inspiratie artikelen over gezonde voeding

Ook zal ik hier bij de inspiratie-artikelen op de website meer gaan delen over een gezondere lifestyle en voedzaam eten, met daarbij advies van online diëtist Jonathan Klaassen. Jonathan kijkt inmiddels al een paar jaar met mij mee en zorgt ervoor dat ik fijnere keuzes maak op gebied van voeding, en lekker in mijn vel zit. Waar ik zelf veel aan heb gehad is portiecontrole en luisteren naar je lichaam. Maar ook gaan we het hebben over suikers, eiwitten en koolhydraten.

Wist je trouwens dat nu tegen het einde van het jaar het moment is om je te verdiepen in de zorgverzekering 2023? De website van Independer kan je hierbij helpen. Zo kun je bijvoorbeeld ook rekening houden met vergoeding voor dieetadvies in je pakket of fysiotherapie (wat ik zelf op dit moment nodig heb in verband met mijn blessure).

Maar we kijken eerst terug op 2022, een bijzonder jaar want Brenda Kookt vierde een jubileum 😉 Lees je mee?

We trappen het jaar af met een gloednieuwe scheurkalender. De 2022 editie! Het blijft bijzonder om 1 januari de eerste pagina’s eraf te scheuren.

De 5e editie van de Makkelijke Maaltijden Scheurkalender is nu verkrijgbaar. De scheurkalender die zorgt voor verse en gevarieerde maaltijden in 2023. Met meer dan 250 recepten geeft de kalender hét antwoord op de vraag: Wat eten we vandaag!? Klik hier voor alle informatie en om een exemplaar te bestellen.

In januari begonnen we 2022 meteen met het koken en fotograferen van een project, op de barbecue. Verder in dit overzicht kun je zien voor welk toffe product ik hier aan de slag mocht!

2022 overzicht agenda brenda kookt

En dit jaar was er niet alleen de Makkelijke Maaltijden Scheurkalender, ook de Makkelijk & Snel Agenda 2022. Dit was het jubileumproduct omdat Brenda Kookt dit jaar 10 jaar bestond! Ik heb nooit verwacht hier zoveel reacties op te krijgen. De agenda is door velen van jullie met heel veel plezier gebruikt. Echter was dit een eenmalig product, in 2023 komt deze dus niet terug.

Ook ben ik het jaar gestart met een ander project. Project nieuwe website! Dit was de sneak peek die ik in februari gaf.

Dit was een ander hoogtepunt: eten bij restaurant Brut in Limburg. Het was écht genieten! Meer dan een jaar hebben we hiernaar uitgekeken. En we hebben onze reservering in januari zelfs moeten annuleren omdat we corona hadden. Maar in februari lukte het ons alsnog om een vrijgekomen plekje te reserveren.

Feest! 24 februari 2022 bestond Brenda Kookt 10 jaar! De Makkelijk & Snel Agenda 2022 was het jubileumproduct en iedere 24e van de maand hebben we het met jullie gevierd met een toffe actie. Jullie konden etentjes bij mijn favoriete restaurant Ysbrantsz winnen, CADAC barbecues, een Magimix ijsmachine en meer!

Met vriendinnen en familie heb ik het ook gevierd! Met brownies, borrelplanken en cocktails.

En natuurlijk stond ik ook weer veel in de keuken dit jaar, om recepten te (test)koken en fotograferen. Mijn vriendin Jorien was hierbij mijn grote hulp. Terwijl zij in de keuken staat zet ik de recepten op de foto.

Ik mocht de recepten ontwikkelen voor de lente-editie van Vers van ‘t mes Magazine. Het thema was picknick, en hierbij heb ik heerlijke recepten met kaas mogen ontwikkelen. Onder andere een bruschetta, heerlijk kaas-uienbrood en omeletmuffins.

Samen met Joost ging ik een weekendje naar Noordwijk, via een actie van Van der Valk Hotel en Lindt Chocolade had ik dit gewonnen. Zo leuk!

Meivakantie = out of office = genieten van campinglife met vrienden.

Een taartje, om te vieren dat de nieuwe website van Brenda Kookt live is! Ik ben nog zo blij met de nieuwe website. Met betere zoekfuncties en meer overzicht maar ook het opslaan van je favoriete recepten in je eigen account.

Britt heeft mij het eerste halfjaar geholpen met een opdracht voor haar studie. Zij hielp mij met het organiseren van de acties en activiteiten rondom het 10-jarig jubileum. Afsluitend zijn we samen lekker gaan eten in Utrecht.

Jan Pizza nodigde mij met mijn gezin bij speelpark Oud Valkenveen. Uiteraard aten we heerlijke pizza, maar ook werd er lekker gespeeld in het park natuurlijk.

Ik ging in juni op persreis, naar de Beemster. Dat voelt als een thuiswedstrijd voor mij, want ik woon om de hoek. Samen met Beemster kaas gingen we op stap. Van boer tot kaasmakerij tot een heerlijk diner, slapen bij de molen en ontbijt.

Hét project waar we in januari aan werkte: CADAC’s Citi Kookboek. Ik mocht hiervoor de recepten ontwikkelen en samen met mijn team hebben we de recepten ook op de foto gezet.

Eind juni mocht ik ook in mijn eentje een nachtje weg, in een van de Venhuizen-huisjes van Mariëlle van Familie Buitenhuys. Gek om in mijn eentje weg te gaan, maar ook zo fijn. Even niets moeten en doen waar ik zelf zin in had. Tijdens dit verblijf ontdekte ik ook een restaurant hier in de buurt, Oase in Schellinkhout. Een aanrader!

En waar ik Q1 en Q2 ook aan werkte: de 5e editie van de Makkelijke Maaltijden Scheurkalender! Het is zo tof om hem hier als eerste in mijn handen te hebben.

Ik ben super trots op deze editie van de scheurkalender. Boordevol makkelijke maaltijden die binnen 30 minuten op tafel staan. Niet meer iedere keer bedenken wat moet ik nu weer op tafel zetten. Het is hét antwoord op de vraag wat eten we vandaag. En met 250 recepten weet ik zeker dat er voor iedereen (meer dan) genoeg lekkers in staat. Vlees, vis, vegetarisch. Van alles wat! Klik hier voor meer informatie.

In de zomervakantie verbleven we 3 weken op de camping in Zeeland. Dit was echt genieten! Het was zo mooi weer, het leek wel of we in Spanje zaten. We waren dus veel op het strand te vinden!

Een kiekje met Jorie van Joor’s Kitchen. Joor helpt mij al 4 jaar met het koken en fotograferen van recepten. (bijna) Iedere week verschijnt er een recept van haar hier op de website. In september hadden we weer afgesproken om bij te kletsen.

#mijlplaal hoor, als alle pre-orders van de Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2023 op de post gaan!

Ook dit jaar mocht ik als ambassadeur weer aan de slag met de heerlijke producten van Santa Maria. Als afsluiting organiseerden we in september een live kookclub waarbij ook een aantal van jullie mochten zijn. Het was zo leuk!

Eind september liep ik de Dam tot damloop. Mijn deelname was niet gepland, maar ik kon een kaartje overnemen van een vriendin. Toch gelopen, en het ging superlekker! Wel jammer dat ik hierna een blessure opliep en nu even niet kan lopen. Maar ik kan niet wachten tot ik straks weer kan beginnen met opbouwen. Ik voel me toch een stuk fijner als ik naast al dat lekkers eten ook lekker dan sporten.

Na de dam tot damloop werd er vooral even lekker genoten, gegeten en gekletst in Spanje. Met vriendinnen verbleven we hier een aantal dagen in een huis.

Sinds afgelopen najaar heb ik voor het eerst een (flexibele) werkplek buiten de deur. Ik werk 1 dag per week bij het Werklokaal in Hoorn. Zo fijn om ook af en toe buiten de deur te werken, dat komt de productiviteit ten goede. Want naast koken zit ik eigenlijk nog veel meer uren achter de laptop om de recepten uit te werken etc.

In november mochten wij weer aan de bak voor HARTekind bakt. Deze maand hebben we zoveel mogelijk geld opgehaald voor stichting Hartekind. Met z’n allen hebben we bijna 25.000 opgehaald dat kan worden besteed aan onderzoek. Een hartafwijking is namelijk nog steeds doodsoorzaak nummer 1 bij kinderen tot 15 jaar.

Ik wilde heel graag nog samen met jullie het 10-jarig jubileum van Brenda Kookt vieren. Daarom organiseerde ik 4 november een VrijMiBo waarbij 12 fans van Brenda Kookt samen met een +1 aanwezig mochten zijn. Wat was het een geweldig leuke (en lekkere) middag! Het was heel bijzonder om jullie ‘in het echt’ te ontmoeten.

Ook stuurde ik mijn eigen pakket #foodpost uit naar collega-bloggers en influencers. Superleuk om zo zelf een keer een foodpost pakket samen te stellen, in plaats van te ontvangen.

Begin December heb ik zoveel foto’s van Sinterklaas-baksels van jullie mogen ontvangen! Super, zo tof om te ontvangen!

2022 overzicht

Dit jaar was ik ook weer één van de vaste gasten in het programma bij June op NH-Radio op vrijdag. Zo leuk om aan te schuiven in de studio. 2e Kerstdag was ik er ook, samen met Rutger van den Broek bij de speciale kerstuitzending.

En dat was hem dan, 2022 in (food)foto’s. Zo leuk en bijzonder om dit weer bij elkaar te zoeken. Wat was een mooi jaar waarbij ik weer velen van jullie heb mogen inspireren. Ik hoop dat jullie ook een goed jaar hebben gehad. Op naar een mooi, lekker en goed 2023!

Dit artikel schreef ik in samenwerking met Independer.

2 reacties

Mireille

eerlijk gezegd heb ik de foodfoto's ook gemist. gelukkig komen ze in 2023 weer terug! Ik volg instagram niet dus vandaar. ik bekeek ze altijd via je website. Ik vond t altijd een leuk item. In ieder geval succes verder met alles. Ik blijf je website regelmatig bezoeken.

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Mireille wat leuk om te horen, vanaf nu zijn ze er weer :) Ze staan bij inspiratie-artikelen, via de homepage en overzicht-pagina met inspiratie artikelen.

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op