Ga naar de inhoud

5x lekker broodje met ei

Met de paasdagen in het vooruitzicht is het natuurlijk een eitje dat de klok slaat. Ik ben gek op een eitje, en zeker op brood is het erg favoriet. In dit artikel zet ik daarom 5x een lekker broodje met ei voor je op een rijtje.

Met een broodje ei kun je ontzettend variëren. Ten eerste zijn er talloze manieren waarop je je eitje kun bereiden (bakken, koken, noem maar op). En ten tweede kun je ook goed variëren met extra ingrediënten waarmee je je broodje belegd. Ham en kaas zijn altijd goed, maar er is zo veel meer lekkers en is het iedere keer anders.

Kijk snel mee, hier zit vast iets lekkers voor je tussen. En deze broodjes met ei zijn natuurlijk niet alleen lekker met de paasdagen, maar het hele jaar rond!

5x lekker broodje met ei

Klik op de foto of titel van het broodje om het recept direct te bekijken

 width=

Broodje zalm met wasabimayonaise en ei

Ik trap af met een van mijn favorieten. Een broodje zalm met ei. Gekke combinatie? Nee, zeker niet! Met wasabimayo er bij is het helemaal een feest om dit lekkere broodje te eten.

 width=

Broodje filet american

Of noem dit gerust een broodje filet american de luxe. Deze klassieker is altijd goed, helemaal als hij extra lekker belegd is zoals mijn variant. Niet alleen met ei en filet american. Ook met komkommer, lente ui en sla. En de (truffel)mayonaise mag natuurlijk niet ontbreken.

Bacon and eggs florentin

Bacon and egg’s Florentine

Een gepocheerd eitje is zoo lekker! En ook daar kun je lekker veel kanten mee op. Zoals de kant van bacon and eggs florentine.

Een romig gepocheerd ei op een bedje van spinazie, met bacon en Hollandaise saus. Loopt het water je al in de mond?

Broodje gezond met avocado recept lunch

Broodje gezond met avocado, kip, tomaat en ei

En rucola, groene pesto en pijnboompitjes. Dat ‘een broodje gezond’ niet saai hoeft te zijn bewijst dit broodje. Goed belegd, vol van smaak.

 width=

Ei in broodje

Dit is ook een dikke aanrader voor de paasbrunch, ei gebakken in een (uitgehold) broodje.

Het fijne is dat je aan dit broodje ook lekker extra ingrediënten kunt toevoegen waardoor het nog lekkerder wordt. Ik ging voor tomaatjes en spinazie. Maar denk ook eens aan een plakje kaas, ham (of gebakken spek) of gerookte zalm.

2 reacties

Sylvahna.nl

Wat een heerlijke broodjes! Het liefst maak ik ze nu direct. Helaas kan dat nog niet, want ben momenteel druk met de Whole 30. Op dag 31 zijn dit de eerste broodjes die ik eet, haha!

Laat een bericht achter

Anneke

Op en top Pasen, we gaan smullen, dankjewel voor de heerlijke recepten. Fijne Paasdagen.

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op