Ga naar de inhoud

Broodje gezond met avocado, kip, tomaat en ei

Met de #backtonormalchallenge gingen we gister op dag 3 voor een broodje gezond. Mijn broodje gezond met avocado, kip en tomaat was zo lekker dat ik het recept vandaag met jullie deel. Heel eerlijk: ik ben niet zo’n fan van het traditionele broodje gezond met ham, kaas, sla, tomaat en...
20 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Broodje gezond met avocado, kip, tomaat en ei

Met de #backtonormalchallenge gingen we gister op dag 3 voor een broodje gezond. Mijn broodje gezond met avocado, kip en tomaat was zo lekker dat ik het recept vandaag met jullie deel.

Heel eerlijk: ik ben niet zo’n fan van het traditionele broodje gezond met ham, kaas, sla, tomaat en ei. Dit is een broodje dat ik niet zo snel zou kiezen als ik ergens lekker ga lunchen. Als ik zelf een lekker broodje gezond maak dan versta ik dit hier ook niet per se onder. Wat mij betreft is een broodje gezond een broodje met een aantal gezonde en lekere ingrediënten.

Broodje gezond met avocado, kip, tomaat en ei

Een broodje gezond is ook niet per se echt gezond. Vaak is het een wit broodje met een lik roomboter, een dikke plak kaas en ham, en mayo. Veel vette producten, die ook nog eens relatief veel zout bevatten (wit brood, kaas en ham). Ik ga liever voor een bruin broodje (bevat meer vezels) en lekker veel groente. Wist je dat een een broodje om door te kunnen gaan voor een gezonde keuze minimaal 50 gram groente moet bevatten?

In dit geval gebruik ik geen boter of margarine maar besmeer ik mijn bagel met avocado. Hierop gaat een plukje rucola, kipfilet, gekookt ei en een tomaatje. En voor de smaak voeg ik een lekkere verse groene pesto toe.

Het resultaat is een goed belegd broodje gezond. Al weet ik niet of dit de gezondste keuze ever is, heel erg lekker is hij wel! En jezelf verwennen moet zo nu en dan ook kunnen toch?

Broodje gezond met avocado recept lunch

Broodje gezond met avocado recept

Ingrediënten

stuk
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze broodje gezond met avocado, kip, tomaat en ei

Voorbereiding: 20 minuten
Stap 1
Kook het ei in 6 minuten gaar. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
2
Stap 2
Lepel het vruchtvlees van de avocado uit de schil en prak dit in een kommetje fijn. Breng op smaak met zout, peper en een halve theelepel groene pesto. Verdeel het avocadomengsel over de opengesneden bagel en verdeel de rucola hierover. Beleg dit met de plakjes kipfilet.
3
Stap 3
Snijd de tomaat en het gekookte ei in plakjes en leg dit op de kipfilet. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel hierover de groene pesto en bestrooi tot slot met pijnboompitjes.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Groentespiesjes met falafel en tzatziki
Gegrilde groenten met chimichurri en burrata
Venkelsalade met spinazie en grapefruit
Caprese pastasalade

8 reacties

Joke

iK EET GEEN BROOD, DUS GEWOON BEETJE MEER SLA ERONDER GELEGD, HEERLIJK. DANK JE WEL.

Laat een bericht achter

Marianne

Dank je wel voor het recept. Het was heerlijk!!!

Laat een bericht achter

tamara haverkamp

Een echte favoriet bij ons in de familie nadat ik hem eerst een keer voor mezelf heb gemaakt en later een keer voor mijn moeder toen ze kwam lunchen. Nu maakt mama hem ook voor mijn papa of voor visite als die komen lunchen. Dus een echte topper!!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk om te horen Tamara :)

Laura

Oooh heb m vandaag gemaakt, wat een heeeerlijk broodje!!

Laat een bericht achter

Brenda

Dit is echt een heerlijk recept, dit broodje ga ik vaker maken.

Laat een bericht achter

Deb

Wat een heerlijk recept! Dit broodje neem ik van de week mee naar mijn werk!

Laat een bericht achter

Marion

Ik zag in je stukje over de bagel de kip niet voorbij komen dus dacht brenda heeft iets vergeten. Maar gelukkig in het recept staat de kipfilet er wel bij.?

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op