Ga naar de inhoud

Guacamole – basisrecept

Tijd voor een lekker basisrecept, tijd voor guacamole! Een recept dat ik al heel vaak heb gemaakt, en waar ik gek op ben. Maar die nog niet op de site stond, tijd om dat te veranderen. Zodat jullie ook allemaal guacamole maken de komende dagen. Als ik met vriendinnen ergens...
20 minuten Voorbereidingstijd

Ingrediënten

kom
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de avocado’s in de lengte door. Verwijder de pit en lepel de avocados uit. Snipper de ui, en snijd de tomaat en rode peper fijn (ik heb de pitjes niet gebruikt, maar zou wel kunnen qua pittigheid). Pers de knoflook.
2
Stap 2
Pureer met een staafmixer of blender het vruchtvlees van de avocado, knoflook, rode peper, 2/3 van de ui en de helft van de tomaat en limoensap tot een bijna glad mengsel.
3
Stap 3
Voeg de rest van de ui en blokjes tomaat toe en roer dit door het mengsel.

Guacamole – basisrecept

Tijd voor een lekker basisrecept, tijd voor guacamole! Een recept dat ik al heel vaak heb gemaakt, en waar ik gek op ben. Maar die nog niet op de site stond, tijd om dat te veranderen. Zodat jullie ook allemaal guacamole maken de komende dagen.

Als ik met vriendinnen ergens ga drinken snacken er we standaard nacho’s met guacamole bij. Zo lekker! En dan vooral als het zelfgemaakte guacamole is natuurlijk, de potjes guacamole die je in de supermarkt koopt zijn een stuk minder lekker.

Guacamole – basisrecept

Guacamole is een avocado dip uit Mexico. Het wordt bij veel Mexicaanse gerechten toegevoegd en daarbij is het ook heel erg lekker als borrelhapje met nacho’s.

Guacamole maken is super simpel. Hét basisingrediënt waar guacamole om draait is natuurlijk avocado. Maar tomaat, ui en peper mogen ook niet ontbreken in de Mexciaanse dip. Net als een beetje limoensap. Je kunt de avocado glad pureren met een staafmixer zoals ik hier gedaan heb, maar als je van een grovere dip houdt kun je de avocado ook fijnprakken en de overige ingrediënten fijnsnijden en erdoor roeren.

Als je de guacamole zonder room maakt, zoals ik het doe is het ook nog eens een vrij gezonde dip.

Bewaren

Als je guacamole bewaard verkleurd het vruchtvlees van de avocado erg snel, het wordt bruin in plaats van mooi groen. Voorkom verkleuring door een avocadopit in de dipsaus te leggen en de saus af te dekken met plasticfolie. Zo kun je de dip een paar uur bewaren. Al blijft verse guacamole het aller lekkerste. Eigenlijk moet je guacamole na het maken direct serveren.

Guacamole maken

Mexicaanse recepten

De avocado dip is natuurlijk niet alleen lekker bij de nacho’s. Ook bij andere Mexicaanse gerechten zoals een nachtschotel, burritobowl, wraps noem maar op! Ik geef je een paar toprecepten waar je guacamole bij kunt gebruiken:

Benodigdheden:

 

Tips voor het maken van guacamole:

  • Het vruchtvlees van de avocado kan verkleuren als je het bewaard. Voorkom verkleuring door een avocadopit in de guacamole te leggen en de saus af te dekken met plasticfolie. Zo kun je de dip langer bewaren.
  • Het is niet noodzakelijk om het mengsel glad te pureren, als je van stukjes houdt kun je alles ook door elkaar prakken/roeren.
  • Voor een extra romige guacamole kun je de zure room of crème fraiche toevoegen.
  • Guacamole is niet alleen lekker bij nacho’s, serveer het ook eens bij wraps, tortilla’s, burrito’s etc.
Bekijk ook andere recepten
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Huzarensalade
Aziatische Kipspiesjes met honing en knoflook

11 reacties

ben kleijn

Waarom is het bij mijn niet groen maar geel oranjeachtig

Laat een bericht achter

i.vanwissen

Kan ik deze Guacamole ook invriezen? Hoor het graag, dank, Irene

Laat een bericht achter

Tina

Hoe lang kun je de quacamole bewaren?

Laat een bericht achter

Elly

Kan ik de tomaat weglaten vanwege allergie

Laat een bericht achter

xzdfesr

ja

Michel

Jeeeuuuj een guacamole zonder koriander!! Dikke like :))

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

:)

Kirsten

Waar heb je de koriander gelaten??

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ik houd zelf niet van koriander dus heb deze niet toegevoegd.

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op