Ga naar de inhoud
1 beoordeling

Tacorolletjes met gehakt

Tacorolletjes of taquito’s. Iets wat al heel lang op mijn to cook lijstje stond maar er telkens niet van kwam om te maken. Tot nu. Ik vulde de tacorolletjes met gehakt, dit maakt een erg lekker hapje of snack. Het is jammer dat we voorlopig geen feestjes vieren, anders had...
15 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

stuks
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven op 200 graden voor en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Meng het gehakt met de ui, knoflook, Mexicaanse kruiden, tomatenpuree, blokjes paprika en kaas. Breng op smaak met zout en peper en kneed goed door elkaar.
3
Stap 3
Verdeel een reep van het gehaktmengsel over de wraps. Rol dit strak op zodat kleine rolletjes ontstaan. Leg de rolletjes met de open kant naar beneden op de bakplaat.
4
Stap 4
Verwarm de tacorolletjes 20 minuten in de oven.
5
Stap 5
Serveer de tacorolletjes met guacamole of crème fraîche.

Tacorolletjes met gehakt

Tacorolletjes of taquito’s. Iets wat al heel lang op mijn to cook lijstje stond maar er telkens niet van kwam om te maken. Tot nu. Ik vulde de tacorolletjes met gehakt, dit maakt een erg lekker hapje of snack.

Het is jammer dat we voorlopig geen feestjes vieren, anders had ik deze zeker weten op tafel gezet. Voor nu maken ze ook een lekkere weekendsnack, gewoon voor onszelf 🙂

Tacorolletjes met gehakt

Tacorolletjes met gehakt

Tacorolletjes worden meestal gevuld met gehakt. Dit omdat deze zich precies naar het rolletje vormen. Je krijgt zo een mooi straks opgerold tacorolletje gevuld met gehakt. Het gehakt hoef je niet voor te bakken in de koekenpan, het gaart mee in de oven.

Het gehaktmengsel breng ik op smaak met Mexicaanse (Tex-mex) kruiden en daarbij meng ik ui, paprikablokjes en tomatenpuree door het mengsel. De gele paprika kun je ook vervangen door mais.

Doordat de wraps in de oven worden gebakken wordt het knapperige rolletjes. Een ideaal hapje om uit de hand te eten. Serveer de tacorolletjes met crème fraiche of guacamole.

–> Ga je liever voor een hoofdgerecht in deze stijl? Check dan dit wrap-recept met gehakt uit de oven.

Tacorolletjes met gehakt

Bekijk ook andere recepten
BLT Salade
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Huzarensalade

4 reacties

Anne Marie

Wanneer ik te veel heb gemaakt. Kan ik het in de koelkast bewaren en op een later moment weer opwarmen?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Annemarie, dat kan zeker. Wel kan het rolletje dan zacht worden door het vocht. Dus minder krokant.

Marieke
5/5 sterren

Echt werkelijkwaar het eerste recept dat mijn kinderen meteen lekker vonden! Ze zijn 5 en 7, dus best een wonder!!!

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Wauw, wat een compliment! Super! En nu hopen dat ze steeds meer lekkere dingen gaan eten ;)

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
1 beoordeling
Wil je dit recept delen?
Delen op