Mexicaanse Salade
Bewaren
Kleurrijk, lekker en nog gezond ook! Dat is deze Mexicaanse salade met nachos. Wat mij betreft een topper die de komende maanden zeker vaker bij ons op tafel komt.
Als ik nacho’s eet dan eet ik vaak deze schotel met gehakt, of nacho’s met guacamole om te dippen. Lekker bij de borrel, maar niet zo gezond. Nacho’s kun je ook verwerken in een gezonder gerecht, zoals deze kleurrijke salade.
Mexicaanse salade met nachos
De nacho’s zijn in dit gerecht meer de kers op de taart dan de taart zelf kan ik wel zeggen. De basis is een salade van ijsbergsla met verschillende kleuren paprika, mais, tomaatjes en avocado. Met een lekkere frisse dressing van limoen met honing en balsamico. Met als extraatje dus de lekkere verkruimelde nacho’s on top.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze mexicaanse salade
Stap 1
Snijd de ijsbergsla in repen. Snijd de paprika's en avocado in blokjes en halveer de tomaatjes.Stap 2
Meng het limoensap met de honing, balsamico azijn, olijfolie en zout en peper tot een dressing.Stap 3
Meng in een kom de ijsbergsla met de blokjes paprika, tomaatjes, avocado en mais. Roer de dressing er door. Verkruimel de nacho's grof en roer deze als laatste door de salade.Stap 4
Verdeel de salade over de borden.
Tip: de salade kun je van te voren maken, voeg de nacho's pas toe voordat je gaat eten anders worden ze zacht en zompig.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze mexicaanse salade
Stap 1
Snijd de ijsbergsla in repen. Snijd de paprika's en avocado in blokjes en halveer de tomaatjes.Stap 2
Meng het limoensap met de honing, balsamico azijn, olijfolie en zout en peper tot een dressing.Stap 3
Meng in een kom de ijsbergsla met de blokjes paprika, tomaatjes, avocado en mais. Roer de dressing er door. Verkruimel de nacho's grof en roer deze als laatste door de salade.Stap 4
Verdeel de salade over de borden.
Tip: de salade kun je van te voren maken, voeg de nacho's pas toe voordat je gaat eten anders worden ze zacht en zompig.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
4 reacties
Richard Mol
Voor hoeveel personen is dit recept?
Brenda Hoff
Deze is voor 2 personen
kenneth
Ken je dat... heb je boodschappen gedaan en ben je de ijsbergsla vergeten! Dus dan plunder je de voorraadkast en kom je een blikje kidneybonen tegen en in de koelkast lag nog een halve courgette en een kipfileetje. De laatste twee heb ik even gegrill'd in de grillpan en de kidneybonen is alleen even afspoelen en zo door de salade. Heerlijk! We gaan deze salade zeker in de zomermaanden nogmaals eten maar dan met een mexicaans biertje erbij en inderdaad met wat dipjes voor de resterende Nacho's Groetjes kenneth
jonna@burgertrutjes
Lekker zeg, helemaal met dit warme weer! :)