Ga naar de inhoud

Mexicaanse Salade

Deze Mexicaanse salade met nachos is kleurrijk, lekker en gezond! Wat mij betreft een topper die de komende maanden zeker vaker bij ons op tafel komt.
20 minuten Voorbereidingstijd

Ingrediënten

Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de ijsbergsla in repen. Snijd de paprika's en avocado in blokjes en halveer de tomaatjes.
2
Stap 2
Meng het limoensap met de honing, balsamico azijn, olijfolie en zout en peper tot een dressing.
3
Stap 3
Meng in een kom de ijsbergsla met de blokjes paprika, tomaatjes, avocado en mais. Roer de dressing er door. Verkruimel de nacho's grof en roer deze als laatste door de salade.
4
Stap 4
Verdeel de salade over de borden.

Tip: de salade kun je van te voren maken, voeg de nacho's pas toe voordat je gaat eten anders worden ze zacht en zompig.

Mexicaanse Salade

Mexicaanse saladeKleurrijk, lekker en nog gezond ook! Dat is deze Mexicaanse salade met nachos. Wat mij betreft een topper die de komende maanden zeker vaker bij ons op tafel komt.

Als ik nacho’s eet dan eet ik vaak deze schotel met gehakt, of nacho’s met guacamole om te dippen. Lekker bij de borrel, maar niet zo gezond. Nacho’s kun je ook verwerken in een gezonder gerecht, zoals deze kleurrijke salade.

 

Mexicaanse salade met nachos

De nacho’s zijn in dit gerecht meer de kers op de taart dan de taart zelf kan ik wel zeggen. De basis is een salade van ijsbergsla met verschillende kleuren paprika, mais, tomaatjes en avocado. Met een lekkere frisse dressing van limoen met honing en balsamico. Met als extraatje dus de lekkere verkruimelde nacho’s on top.

 

Mexicaanse salade met nacho

Bekijk ook andere recepten
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Fruitpizza met koekbodem
Huzarensalade

2 reacties

kenneth

Ken je dat... heb je boodschappen gedaan en ben je de ijsbergsla vergeten! Dus dan plunder je de voorraadkast en kom je een blikje kidneybonen tegen en in de koelkast lag nog een halve courgette en een kipfileetje. De laatste twee heb ik even gegrill'd in de grillpan en de kidneybonen is alleen even afspoelen en zo door de salade. Heerlijk! We gaan deze salade zeker in de zomermaanden nogmaals eten maar dan met een mexicaans biertje erbij en inderdaad met wat dipjes voor de resterende Nacho's Groetjes kenneth

Laat een bericht achter

[email protected]

Lekker zeg, helemaal met dit warme weer! :)

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op