Another Blogging TAG
Bewaren
Het leek me leuk vandaag weer een TAG in de vullen, zodat jullie mij weer een beetje beter leren kennen. Deze keer beantwoord ik de vagen van de Another Blogging TAG.
Ik zag deze TAG alweer een tijd geleden bij een aantal verschillende bloggers, eerlijk gezegd heb ik geen idee wie de TAG gemaakt heeft. De tag gaat over mijn eigen blog. Lees meer over hoe ik geld verdien met mijn blog, en hoe ik de toekomst van mijn blog zie.
Wat zou je aan je blog willen verbeteren en wat wil je zeker zo houden?
Afgelopen jaar is er veel veranderd aan de lay-out van BrendaKookt.nl. Hier ben ik nog steeds super blij mee, voorlopig houd ik dat zo. Qua type artikelen en afwisseling ben ik ook tevreden. Wel zou ik soms wat meer tijd willen hebben zodat ik artikelen extra kan nalezen en meer tijd kan nemen voor het schrijven. Op dit moment is dat met een parttime baan er naast en 6 artikelen in de week niet mogelijk. Wie weet in de toekomst.
Doe je alles voor je blog alleen?
Ja, ik doe alles voor Brenda Kookt zelf. Wel heb ik hulp gehad bij het design (tnx to Angelina) en werk ik op het gebied van gesponsorde artikelen samen met mijn mediabureau Adfactor.
Tijdens mijn tripjes laatst in maart en april heeft mijn vriendinnetje Inge een oogje in het zeil gehouden. Ze helpt me vaak ook met het nalezen/controleren van artikelen.
Welk cijfer zou je je eigen blog geven?
Er zijn perioden waarin ik super tevreden ben over mijn blog. Dan kijk ik naar de artikelen die de afgelopen week online zijn gekomen en ben ik trots omdat ze goed zijn gelukt en het een afwisseling is met mooi (eigen geschoten) beeldmateriaal. Dan geef ik mezelf een 9.
Maar er zijn ook weken die ik minder vind, dan geef ik mezelf soms een 7. Vaak zijn dit weken waarin ik achter de schermen juist heel erg hard aan nieuwe content werk. Die content verschijnt dan vaak iets later op het blog.
Verdien je geld met bloggen?
Via banners en gesponsorde artikelen verdien ik parttime mijn geld met bloggen. Ik werk op dit gebied samen met mijn mediabureau, Adfactor. Hierdoor heb ik mijn fulltime baan deels kunnen opzeggen en kan ik meer tijd besteden aan mijn blog.
Wat vind je een nadeel van bloggen, als je iets zou moeten kiezen? Of: heb je wel iets minder leuks meegemaakt door je blog?
Ik vind het soms erg lastig dat iedereen iets van mij wil. Bedrijven sturen me graag gratis artikelen en willen dat ik er over schrijf. Door de grote hoeveelheid is dit niet meer altijd mogelijk. Nee zeggen is soms moeilijk.
Een nadeel van bloggen is dat het nooit stopt. Als het artikel voor morgen klaar is kan ik altijd verder werken aan een artikel voor overmorgen. Ook stopt Social Media en de mail nooit. Soms is het moeilijk om even offline te gaan en niet met het blog bezig te zijn. Het is ook zo ontzettend leuk om te doen..!
Waardoor blijf jij hangen op een blog en wanneer klik je weg?
Ik blijf hangen als het design me aanspreekt, het beeldmateriaal ‘ leuk’ is om naar te kijken en er een schrijftaal wordt gebruikt dat me aanspreekt.
Heb je mensen leren kennen door het bloggen? Zo ja, wie bijvoorbeeld?
Inmiddels heb ik super veel leuke bloggers ontmoet op verschillende events, ook heb ik veel contact met leuke PR bureaus en andere organisaties. Het is zo leuk om elkaar te ontmoeten. Er is altijd een klik, iets om over te praten.
Sabine en Pauline kan ik inmiddels mijn foodievriendinnetjes noemen, ook heb ik veel contact met Monique, Francesca en Philippine. Het is heel leuk en leerzaam om ervaringen uit te wisselen en samen leuke fooddingen te doen.
Wat vind jij van persoonlijk bloggen? Waar let je op bij de informatie die je deelt op je blog?
Ik blog niet ontzettend persoonlijk op mijn blog. Toch probeer ik tussen de regels door wel mijn persoonlijkheid naar voren te laten komen. Bij de recepten vertel ik regelmatig iets over mezelf, wat ik ergens van vind en wat ik heb meegemaakt. Toen ik laatst over mijn zwangerschap vertelde had ik voor het eerst het idee dat ik wel echt heel erg persoonlijk was. Dat vond ik erg spannend, gelukkig waren de reacties alleen maar leuk 😉
Denk je nog lang door te gaan met bloggen en hoe zou je blog zich dan ontwikkelen, volgens jou? Wanneer zou je stoppen?
Ik kan me niet voorstellen dat ik zou stoppen met bloggen, ik hoop er nog heel erg lang mee door te gaan. Ik denk niet dat het type artikelen dat ik plaats zal veranderen, het blijft food. Al zal het misschien wel gevarieerder worden naarmate de tijd vordert
Zou je je blog verwijderen in ruil voor 50.000 euro?
NEE!
Welke dingen gebruik jij om te bloggen?
Ik gebruik mijn (nieuwe! :)) MacBook, Iphone (voornamelijk voor het maken van de snap shots en social media), DSRL camera en heel veel notitieblokjes.
Dit waren de vragen van de Another Blogging TAG. Ik hoop dat je het leuk vond om dit over mij en mijn blog te lezen. Zijn er nog dingen die je van me wilt weten? Laat dan een reactie achter onder dit artikel.
———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!