Bye 2016, Hello 2017!
Bewaren
Zo, en dan is het ineens eind december en is 2016 (bijna) voorbij. Het is bizar hoe snel dit jaar is omgevlogen. Maar wat heb ik genoten! Vorig jaar vond ik het zo leuk om een jaaroverzicht te maken dat ik ook dit jaar weer afsluit met een persoonlijk artikel waarop terugkijk op het afgelopen jaar.
2016 was een erg leuk jaar, bekijk mijn hoogtepunten:
Ik begon 2016 met een lief klein moppie in mijn armen. Alleen daarom is 2016 al een super mooi jaar, het eerste jaar dat wij met onze dochter mochten doorbrengen. In januari en februari deed ik het qua blog en koken rustig aan omdat ik van mijn zwangerschapsverlof genoot.
Wel brengt dit me al bij de eerste mijlpaal voor brendakookt.nl: deze maand heb ik mijn baan bij de Hogeschool opgezegd. Hierdoor heb ik heel 2016 (naast het moederschap) fulltime aan brenda kookt kunnen werken. Het is echt geweldig om van mijn hobby (of eigenlijk inmiddels mijn passie) mijn werk te hebben kunnen maken.
Ook tof: in januari ‘kreeg’ ik de 10-duizendste volger op Facebook! Super leuk dat jullie me hier ook weten te vinden en zo op de hoogte blijven van nieuwe artikelen, nieuwtjes en persoonlijke updates! Inmiddels zijn jullie verdubbeld op Facebook 😉
Maar ik heb niet alleen aan BrendaKookt.nl gewerkt, ook aan mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! In maart kon ik (eindelijk) bekend maken dat in najaar 2016 mijn kookboek zou uitkomen. Stiekem tekende in eind november 2015 (hoogzwanger) al het contract met de uitgeverij.
Na mijn verlof stortte ik me op de eitjes: ik ging aan de slag met paasrecepten! Ik vind het zo leuk om thema-weken als deze te houden. Dat zou ik eigenlijk vaker moeten doen.
Eind maart gingen we voor het eerst met zijn drietjes een weekje weg: naar Center Parcs! En ik moet zeggen, met een baby was dat ideaal. Hier zie je meer van ons weekendje weg.
Ook een van mijn hoogtepunten van 2016: het eerste hapje van Fem! Zo leuk om voor haar te kunnen koken, ook al stelt het in het begin niet zo veel voor.
Soms krijg ik de kans om hele lekkere dingen alvast voor te proeven en op plekken te eten waar niet zomaar iedereen komt. Ik kan daar zo van genieten. Zo at ik met vrienden in het Rail Panorama Restaurant. Een super leuk ervaring, zeker omdat wij een hele coupe voor onszelf hadden.
In mei en juni werd er heel veel gekookt, geproefd en gefotografeerd voor Snelle klassiekers met een twist.
Maar naast hard werken was er ook ruimte voor gezelligheid, met beide families en onze vriendengroep gingen we weekendjes weg <3
Op het event van Lurpak at ik mijn eerste oester. Persoonlijk hoogtepuntje 😉
Ik heb het afgelopen jaar zulke leuke dingen mogen doen: ontbijten met George Calombaris, lunchen met Donna Hay, koken voor Susan Smith en Marion Pauw bij Hotel Hartzeer en ik was op de radio bij Tijd voor Max.
Ook een hoogtepunt: de dag dat niet alleen de gerechten, maar ook ikzelf op de foto mocht.
8 juli was ik 10 jaar samen met de leukste, dat vierden we bij Lucas Rive in Hoorn.
En eind juli vierden we vakantie in eigen land, en hoe: twee weken dit met mijn schatjes. Even uitrusten van het harde werken.
En ook dit zijn top dagen: lekker varen in de polder.
Hét hoogtepunt van 2016: toen ik mijn eerste exemplaar van Snelle klassiekers met een twist aan Fem mocht overhandigen tijdens de boeklancering. Niemand wist dat ik dit ging doen, en ik zag meerdere familieleden en vrienden een traantje wegpinken. Het was zo mooi, en leuk en geweldig dat iedereen was gekomen.
In verschillende media is over mij en mijn boek geschreven, en dat is zo tof! O.a. het West-Fries weekblad, Noord-Hollands dagblad, Vrouw Magazine, Viva en Flair hebben over Snelle klassiekers met een twist geschreven.
En ik vond het zo tof toen deze taart was gelukt.
De prijs voor de leukste signeersessie ever gaat naar Bruna Bovenkarspel. Super tof dat er zoveel mensen langskwamen en alle boeken waren uitverkocht!
Ik ben erg trots op de filmpjes die ik samen met Anneke heb gemaakt. In 2017 komen er meer kookfilmpjes aan 🙂 Klik hier om de filmpjes te bekijken.
De eerste verjaardag van mijn kind was natuurlijk ook een hoogtepunt. Check hier de taart.
Het was ook heel erg tof om op het Allerhande Kerstfestival workshops te mogen geven.
En dat was het, mijn 2016. Wat een geweldig jaar! En als ik dit zo zie ben ik mega benieuwd wat 2017 mij gaat brengen. In ieder geval iets heel moois: een nieuw huis!
Ik wens jullie een Happy New Year! Voor vanavond een goed (en gezellig) uiteinde en een heel goed 2017. Dat het een geweldig jaar mag worden waar we nog lang op terugkijken.