Culiperslunch 2014: de highlights
Bewaren
Afgelopen maandag mocht ik bij de Culiperslunch 2014 van Nieuwe Haring aanwezig zijn. Op dit event voor de Nederlandse Culipers presenteren leveranciers én uitgevers nieuwe producten die dit (voor)jaar gelanceerd worden. Super leuk om hierbij aanwezig te zijn, bij te praten met bloggers en leveranciers én nieuwe producten te mogen proeven. Het leven van een foodblogger is zo verkeerd nog niet 😉
Bij deze laat ik je mijn selectie van de leukste nieuwe dingen zien van de Culiperslunch zien: mijn highlights!
Een heel leuk nieuw concept is Choco Tasting. Op Choco Tasting kun je een abonnement nemen waarmee je iedere maand 3 verschillende chocoladerepen thuisgestuurd krijgt. Choco Tasting stuurt je geen ‘gewone’ repen maar speciale varianten, het is echt een verrassing welke repen er iedere maand geselecteerd worden (bijvoorbeeld een reep met een fruitsoort erin). Je kunt kiezen tussen een melk, puur of gemengde box. Ook leuk om dit kado te geven (of te krijgen).
Binnenkort zijn de natuurlijke haverrepen van Stoats Oat Bars voor het eerst in Nederland verkrijgbaar, namelijk bij De Tuinen. Deze haverrepen bestaan volledig uit natuurlijk ingrediënten, hier komen geen E-nummers aan te pas. De repen smaken verrassend lekker, niet naar ‘karton’ zoals ik bij veel repen het geval vind. Stoats Oat Bars zijn verkrijgbaar in de smaken Apple & Cinnamon (mijn favoriet), Raspberry & Honey en Apricot & Sultana.
De uitgevers waren goed vertegenwoordigd op de Culiperslunch. De komende maanden worden er weer pareltjes van kooktitels uitgegeven. Onder andere nieuwe boeken van Annabel Langbein, Bill Granger, Yotam Ottolenghi en Matt Preston.
Rutger van den Broek (de winnaar van Heel Holland Bakt) was ook aanwezig voor de promotie van zijn eerste boek: ‘Rutger Bakt’. Natuurlijk wilde hij graag met zijn boek voor ons poseren. Vanaf vandaag is het boek verkrijgbaar in de boekhandel.
Twee bijzondere titels die binnenkort worden uitgegeven:
Reizende Sterren van Monica Abdoel, een kookboek met daarin de achtergrond van 80 Nederlandse Foodtrucks. Van dit boek kunnen we veel festival verhalen én overheerlijk foodtruck recepten verwachten. Dit lijkt me een prachtig boek.
Kosmos Uitgevers gaat einde zomer/begin najaar een vertaling van ‘The Essential Scratch & Sniff guide to becoming a wine expert’ uitgeven. Een superleuk boek voor wijnkenners en to-be wijnkenners (leuk om kado te geven!)
Naast de vele nieuwe producten waren er ook heerlijke gerechten te proeven. Gerechten waarbij onder andere de Big Green Egg, Irish Beef, de nieuwe biologische Kwekkeboom kroket, de koekjes van Jules Destrooper, Hollandse garnalen en Beemster Kaas centraal stonden.
Ook werd de Magimix Pâtissier gelanceerd. Dit is een keukenmachine die speciaal ontwikkeld is voor de patisserie zoals het bereiden van brood, taart en koekjes. Maar daarnaast kan de Magimix Pâtissier ook alles wat een vertrouwde Magimix foodprocessor kan. dit klinkt goed, ik ben ontzettend benieuwd naar deze alles-kunner.
Topchef Lucas Rive liet ons proeven wat er allemaal mogelijk is met tafelzuur van Kesbeke en Amsterdamse Uien.
Point-Virgule heeft trendy keramische messen op de markt gebracht. De messen zijn heel erg licht, liggen heerlijk in de hand, zijn gemakkelijk te reinigen én blijven lang scherp. Daarbij roest of oxideren de messen niet waardoor ze geen kleur afgeven op groenten en fruit en daarbij nemen ze ook geen geuren (of smaken) op.
Zoals je ziet kwam ik thuis met heel veel indrukken en inspiratie. Ik ben vooral nieuwsgierig naar de leuke nieuwe kookboeken. Een aantal van mijn favorieten hoop ik later dit jaar voor jullie te kunnen reviewen.
Naar welke titel kijk jij het meeste uit?