Ga naar de inhoud

Cupcakes versieren Sinterklaas-stijl

 width=

Als de pepernoten, marsepein, speculaasbrokken en banketstaven je neus inmiddels uitkomen, ga dan voor sinterklaas cupcakes op 5 december!

Cupcakes zijn lekker! Ze zijn zeker een van mijn favorieten. Samen met chocolate-chip cookies, muffins, pepernoten en pindakaas. (en nog veel meer)

Het leuke van cupcakes is dat je ze met een kleine moeite feestelijk kunt aankleden zodat het net kleine gebakjes zijn. Het opeten van de cupcakes wordt zo extra leuk, een feestje!

Ik geef je geen recept voor het bakken van cupcakes, maar een idee wat je ermee kunt doen. Deze cupcakes heb ik versierd in sinterklaas-thema. Met een paar kleine handelingen zien ze er nog lekkerder uit. Ook leuk om met kinderen cupcakes te versieren (na het pepernoten bakken).

Ik probeer zo min mogelijk met pakjes en zakjes te koken. Bij het maken van deze cupcakes heb ik mij hier helemaal niet aan gehouden. De mix heb ik op een halloweenfair gekocht. En ik had niet zo veel tijd meer om zelf een topping en decoratie te maken. Daarom heb ik deze cupcakes versiert met kant-en-klare versiersels uit pakjes en zakjes.

 width=Sinterklaas cupcakes versieren

Ik heb voor deze cupcakes een kant en klare mix gebruikt van Maak je Taart .nl, de “winter wonder cake-mix”. Aan de standaard cake-mix zijn amandelen toegevoegd. Ook zitten er stukjes koek in lijkt wel.
Deze cupcakemix is erg lekker. Hij geeft je standaard cupcake iets speciaals. Er zitten stukjes ‘crunchies’ in.

Sinterklaas cupcakes
Als versiering heb ik topping van Dr. Oetker gebruikt. Dit was de eerste keer dat ik het gebruikte. Eigenlijk wilde ik de topping zelf maken, maar omdat er nog meer te koken viel voor ons sinterklaasavondje heb ik het simpel gehouden door kant en klare topping te gebruiken. Omdat ik niet kon kiezen heb ik de vanille en chocolade-variant allebei gebruikt.
Voor gebruik moet je eerst in de verpakking kneden (ongeveer een minuutje) zodat de topping een beetje warm en vloeibaarder wordt, hierdoor spuit je het gemakkelijker uit de verpakking. Je krijgt er verschillende opzetstukjes bij om te spuiten. Een van de 4 opzetstukjes bij mij paste niet. Dit was precies degene die ik wilde gebruiken. Maar gelukkig had ik een tweede verpakking waarvan het spuitmondje wel paste.

Daarbij gebruikte  ik ‘spikkels’ en suikergoed van de Xenos.

Zo is je standaard cupcake helemaal gestyled, een feestje!

Stappenplan:

  1. bereid cupcakes volgens recept
  2. bak de cupcakes volgens recept
  3. kneed de topping van dr. Oetker
  4. spuit de topping van dr. Oetker op de cupcakes
  5. sprenkel spikkels over de cupcakes
  6. plaats een sint-snoepje van suikergoed op de cupcakes

Variatietips:

  • Meng verkruimelde pepernoten, speculaas of schuddebuikjes door het (cup)cakebeslag
  • Versier cupcakes met pepernoten
  • Maak een topping van botercrème met stukjes speculaas erin
  • Verstop een bolletje marsepein of amandelspijs in de cupcakes

Sinterklaas cupcakes
Sinterklaas cupcakes

Sinterklaas cupcakes

Sinterklaas cupcakes

2 reacties

Marit

Hi Brenda, het ziet er erg lekker uit. Ik ben op zoek naar een recept voor een winter wonder cake zonder een kant en klare bakmix. Begrijp ik goed dat ik dit zelf zou kunnen maken met de ingrediënten voor een normaler cake en dan daar gemalen amandelen en kerstkranskoekjes (fijn) bij doen? Zo ja, wat zouden hiervoor de hoeveelheden zijn?

Laat een bericht achter

Svenja

Ik had in een probeersel laatst een hele lading speculaaskruiden door de mix gedaan. Erg lekker geworden! En ook een beetje Sinterklaasig:)

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op