Ga naar de inhoud

Pepernotenijs

  Er zit vandaag iets heel erg lekkers in je schoen. Namelijk: homemade pepernotenijs! Super makkelijk om op deze manier zelf ijs te maken. Én super lekker. Sint en zijn pietermannen zijn weer in het land. Dus nu is het dé tijd voor pepernoten en ander lekker snoepgoed. Ik beken...
Delen op

Pepernotenijs

 

Er zit vandaag iets heel erg lekkers in je schoen. Namelijk: homemade pepernotenijs! Super makkelijk om op deze manier zelf ijs te maken. Én super lekker.

Sint en zijn pietermannen zijn weer in het land. Dus nu is het dé tijd voor pepernoten en ander lekker snoepgoed. Ik beken dat ik al meer dan genoeg pepernoten, chocolade pepernoten en truffel pepernoten op heb. Ze liggen dan ook al vanaf het einde van de zomer in de supermarkt.
Zonde omdat het nog zo lang duurt voor de sinterklaastijd begint. Ik heb geprobeerd ze niet te ver van tevoren te kopen. Maar het is me niet gelukt. Pepernoten zijn namelijk té lekker.

Omdat je de gewone pepernoten misschien inmiddels al zat bent heb ik een nieuwe optie (gevonden via Annemerel) die zeker de moeite waard is.

Dit pepernotenijs MOET je proeven, echt super lekker!
En het is zo makkelijk om zelf pepernoten ijs te maken.

De ingrediënten: eieren, suiker, slagroom, speculaaskruiden en…. pepernoten!!

Nadat je het ijs gemaakt hebt moet het in de vriezer minimaal 4 uur opstijven.
Dat duurt even, maar het is de moeite waard!

Dit recept is goed voor meer dan een liter ijs. Kleine moeite, groot resultaat dus.
En er is genoeg voor iedereen.

En mocht het toch de kort zijn.. dan maak je het gewoon een tweede, derde of vierde keer.

Want het is geen straf om de restjes van dit heerlijke ijs op te eten.
Volgende keer maak ik het een keer met truffel of chocolade pepernoten, lijkt me ook érg lekker!

Homemade Pepernotenijs

 

Bron: Annemerel

Ingrediënten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze pepernotenijs

Stap 1
Klop de slagroom met kristalsuiker op.
2
Stap 2
Mix in een andere kom de eieren. Voeg na twee minuten de bruine suiker toe. Klop dit op tot een luchtig geheel.
3
Stap 3
Voeg de speculaaskruiden toe aan het eimengsel. Meng de slagroommengsel hier ook door.
4
Stap 4
Maak de pepernoten fijn en roer dit door het mengsel. Giet dit een hele grote of meerdere kleine diepvriesbakken.
5
Stap 5
Laat dit in minimaal 4 uur in de vriezer pepernotenijs worden.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Fetaspread met geroosterde courgette
Knapperige perentaart met karamel
Naan met bloemkoolshoarma
Haver-kruimelkoeken met aardbei

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op