Ga naar de inhoud

Dé ultieme burger

Ultieme Burgers txt

Zoals jullie weten deed ik mee met Hellmann’s Burgercontest. Mijn inzending was mijn ultieme kipburger: Brenda’s Chicken Burrito Burger. Een goed belegde malse kipburger met krokant spek, tomaat, avocado en romige Hellmann’s saus. Dat niet alleen ik dit een toppertje vind is me duidelijk, van meerdere bezoekers heb ik inmiddels een berichtje ontvangen nadat ze mijn burger hebben gemaakt. Super leuk om van jullie te horen!

Hellmann’s burgercontest liet zien dat je met een ultieme burger veel kanten op kunt, al zijn er ook veel overeenkomsten. Zo kwam bacon of spek in maar liefst 6 van de burgers terug! Maar er waren meer overeenkomsten, de ultieme burger kun je namelijk in drie groepen delen:

Ultieme burgers 07

De Rundvleesburger

Rundvlees (bijvoorbeeld rundergehakt) in een burger is natuurlijk altijd top. Door het gehakt op smaak te brengen met verschillende kruiden, én te variëren met toppings kun je burger zo maken dat hij voor jou het aller lekkerste is. Deze vier runderburgers deden mee in de contest:

  • Sabine (Ohmyfoodness) ging voor een Baconburger, een dikke en gekruide rundvleesburger met crispy bacon, kaas, gebakken uitjes en Hellmann’s.
  • Francesca (Francesca Kookt) serveerde de burger met gakarameliseerde rode ui en een gorgonzola saus van Hellmann’s, avocado en gorgonzola.
  • De Real American Burger is de ultieme burger van Pauline (Uit Paulines Keuken), een burger met crispy bacon en melting cheddar cheese.
  • Marte (ModerneHippies) maakte een biologische coffee rubbed hamburger met gegrilde chioggia biet, candied pancetta en Hellmann’s

Klik hier voor alle burgerrecepten die deelnamen aan de burgercontest

Ultieme Burgers 03 (2)

De Kipburger

Ik dacht origineel te zijn met mijn kipburger, maar ook dit hadden meerdere bloggers bedacht. Zo blijkt maar weer dat niet alleen burgers met gehakt ultiem zijn, ook kipburgers zijn hot.

  • De ultieme kipburger van Simone (Simones Kitchen) is aangevuld met chipotle, gerookte paprika en kruiden.
  • Sesanne (The Lion Kitchen) ging voor een skinny kipburger op een pistoletje. Gegrilde kipfilet met knapperige bacon, avocado en een saus van Hellmann’s met mango.
  • Mijn kipburger moet mals zijn en daarom liet ik de kipfilet heel. Ik bracht hem op smaak met burrito kruiden en paneerde hem met conrflakes voor een lekker crunchy korstje. De burger eet ik met krokant spek, een romige saus, sla en tomaat. En avocado.
  • Sandra (Leuke recepten) maakte een burger van kipgehakt dat op smaak is gebruikt met  kruiden en rode peper. Ook bij deze kipburger mogen de bacon en avocado niet ontbreken.

Klik hier voor alle burgerrecepten die deelnamen aan de burgercontest

Ultieme burgers 06

De Vegetarische burger

Een ultieme burger hoeft natuurlijk niet per se uit vlees te bestaan, je kunt ook zelf een vegaburger maken.

  • Maura (YellowLemonTree) maakte een mini walnoten linzenburger met paddenstoelen.
  • De Chicks (Chickslovefood) gaan ook voor vega, zij maakte een juicy courgette-kaasburger.

Klik hier voor alle burgerrecepten die deelnamen aan de burgercontest

Ultieme burgers 08

De winnaar

Dat een ultieme burger niet ingewikkeld hoeft te zijn liet Leonie (gewoonwateenstudentjesavondseet) zien, met deze burger won zij de burgercontest! Gefeliciteerd, en heel veel plezier met de Green Egg die je hebt gewonnen!

Leonie maakte een fris broodje hamburger met tomaat, mozzarella, pesto, alfalfa en veldsla. De hamburger die is gebruikt is geen zelfgemaakte, maar het broodje maakte Leonie wel zelf van pizzadeeg. Mocht je daar geen tijd of zin in hebben kun je bijvoorbeeld ook een pitabroodje gebruiken voor deze ultieme burger.

Wat is jouw ultieme burger? Ga je voor rundvlees, kip of een vegetarische variant? Staat hij in dit rijtje, of heb je liever een totaal andere combi?

Dit is een gesponsord artikel, lees mijn disclaimer

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op