Ga naar de inhoud

Brenda’s eetdagboekje #1 (2015)

Eetdagboekje 01 collage

Vorige week vertelde ik jullie dat ik weer ‘ Back to normal’  ging. Ik ga niet diëten, hoef niet af te vallen en ga geen suiker mijden. Wél wil ik weer gezonder en gevarieerd eten en genieten van wat ik in mijn mond stop. Mijn doel is om geen 5 koekjes meer achter elkaar te eten, niet dubbel op te scheppen en iedere dag fruit en groenten te eten. Als stok achter de deur houd ik voor jullie een eetdagboekje bij. Zodat jullie kunnen zien wat er zoal in mijn mond verdwijnt. En hé, we vinden het allemaal leuk om te zien wat een ander zoal eet toch?

Afgelopen week ging niet helemaal zoals gepland. Doordat ik niet zo lekker was had ik niet zoveel zin en puf om extra aandacht aan gezond en gevarieerd eten te besteden. Het is niet compleet mis gegaan maar koekjes, chocolade en nutella hebben mijn mondje wel gevonden.. En ik heb veel brood gegeten. Daar is niets mis mee, maar ik had me voorgenomen om met de lunch juist meer te variëren. Volgende week een nieuwe kans.

Eetdagboekje 01

Maandag

Sinds zaterdag heb ik de griep en vandaag voel ik me helaas nog niet beter. Ik pendel tussen bed en bank. Ik ontbijt met een warm bordje havermout met stoofpeertjes. Tussendoor drink ik veel gember/citroenthee. Dat schijnt extra goed te zijn als je ziek bent, ik hoop dat het werkt 🙂 Bij de lunch neem ik een kommetje witlofsoep met 3 rijstwafels, 2 met jam en eentje met appelstroop. Einde van de middag neem ik nog een klein kommetje soep en we eten we een pompoen met kip in bladerdeeg. ‘s Avonds neem ik bij de thee twee koekjes.

Dinsdag

Vandaag ben ik nog thuis ik ontbijt weer met een warm bordje havermout, deze keer met appel en kaneel. Voor de lunch toast ik 3 boterhammen die ik beleg met avocado met zalm en kip en eentje met oude kaas. ‘s Avonds eet ik bij mijn moeder een kommetje Chinese tomatensoep en een bordje aardappelen met groene kool en een saucijs. Toe neem ik een beetje yoghurt. J. maakt ‘s avonds een beker warme choco voor me en daar krijg ik twee koekjes bij. Dat sla ik niet af!

Eetdagboekje 02

Woensdag

Ik ontbijt met yoghurt en granola, ik vergeet er fruit bij te doen. Ik ben inmiddels aardig opgeknapt en ga vandaag naar het werk. Tussendoor eet ik een banaan. Tijdens de lunch wandel ik met een collega, ik eet onderweg een boterham met grilworst en eentje met kaas. Mijn appel is niet lekker (oud) dus die eet ik rond 3 uur niet op. In plaats daarvan neem ik 3 rijstwafels met appelstroop (is ook een soort appel toch ;)). Thuis eet ik een ‘deconstructed’ hutspot. Gekookte aardappelen met wortelen en gebakken ui met een beetje jus en een slavink. Ik wilde ‘s avonds niets meer nemen maar sinds het avondeten heb ik nutella in mijn hoofd. Ik smeer dit op een jodekoek voor ik het in mijn mond stop.

Donderdag

Direct nadat ik wakker word check ik updates op mijn telefoon en bekijk ik het kookfilmpje van Sabine (klik). De paleo appel crumble ziet er zo lekker uit dat ik hem direct besluit te maken. Een goed excuus om van de oude appels af te komen. Nadat ik thuiskom van de supermarkt en de markt eet ik een handje gebrande noten en een plakje paardenworst (voorproeven). Tussen het werken door eet ik vers brood. Uiteindelijk eet ik een boterham met paardenworst en 3 kapjes (eentje met oude kaas, nutella en pindakaas). Later in de middag neem ik 2 rijstwafels met pompoenhummus (klik voor het recept) en kipfilet. Ik maak restjes uit de koelkast op, het wordt een ovenschotel van courgette, aubergine, tomaat en aardappeltjes met kabeljauw. Ik neem ‘s avonds maar 1 koekje. En 2 stukjes chocolade van 80% cacao, plus nog een stukje normale pure chocolade.

Eetdagboekje 03

Vrijdag

Ik ontbijt met een broodje oude kaas. Tijdens een afspraak lunch ik met een tostada van geroosterd vloerbrood met serranoham, oude kaas, aioli, rucola, gegrilde tomaat en pijnboompitjes. Thuis neem ik rond 16.00 uur nog een speltcracker met pompoenhummus. Bij het avondeten neem ik mihoen met gewokte spinazie en een heerlijk stuk vers gebakken zalm. ‘s avonds plof ik op de bank en neem ik een schaaltje gebrande nootjes en naturel chips.

Zaterdag

Voor het hardlopen ontbijt ik met een boterham pindakaas. Nadat ik flink ben uitgewaaid (wat een harde wind zeg!) neem ik een tweede ontbijt: een schaaltje kwark met stoofpeertjes. Bij de lunch neem ik twee boterhammen met avocado en gerookte zalm en een wit kadetje met paardenworst. Ik vind dadels in de kast en maak er (voor het eerst in mijn leven) balletjes van met nootjes en cacao. Ik eet er twee op. ‘s Avonds eet ik een bordje tagliatelle met champignons en mozzarella. De recepten van de dadelballetjes en de tagliatelle ga ik nog met jullie delen. Bij de thee neem ik ‘s avonds 2 chocolade truffels. Daarna nog twee.

Zondag

Ik ontbijt met 2 getoaste boterhammen met 2 gebakken eitjes en gerookte zalm. Tussendoor eet ik twee dadelballetjes en later nog 2 crackers met pompoenhummus en kipfilet. Tijdens de borrel en een ouderwets bordspelletje met mijn zwager en schoonzus neem ik een paar handjes chips en een paar stokbroodjes met pompoenhummus en kruidenboter. Daarna eet ik een enchilada met gehakt en groenten, tomatensaus en geraspte kaas. Bij de thee neem ik 2 chocoladetruffels.

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op