Filmpje: Barbecuesaus maken
Bewaren
De afgelopen weken komen er regelmatig barbecuerecepten voorbij op Brenda Kookt. Vandaag heb ik weer een lekkertje voor jullie, op film deze keer! Ik laat je zien hoe je zelf de lekkerste barbecuesaus maakt.
Ik maak dit recept niet naar eigen recept, maar naar het recept van mijn foodiecollega Francesca Kookt. Een topper van een recept die niet bij de barbecue mag ontbreken! Kijk mee:
Klik hier als je de video niet kunt zien, en vergeet je niet te abonneren op mijn YouTube kanaal. Zo kun je mijn filmpjes als eerste bekijken!
Scroll naar beneden voor een overzicht van de ingrediënten:
Barbecuesaus
Bereidingstijd: 40 minuten plus tijd om af te koelen
Ingrediënten voor 200 ml barbecuesaus
- 1 gesnipperde ui
- sap van een halve citroen
- 100 ml water
- 1 eetlepel mosterd
- 2 eetlepels (normale) azijn
- 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
- 8 eetlepels ketchup
- 2 eetlepels worcestersaus
- 1,5 theelepel gerookt paprikapoeder
- peper en zout
Bezoek de blog van Francesca voor het uitgeschreven recept
Tip: bewaar de afgekoelde barbecuesaus goed afgesloten in de koelkast. Het is dan zeker een paar weken houdbaar. Maar je kunt het natuurlijk ook direct opeten bij een barbecue, patatje, pulled pork of ander lekkers.