Food Tips #9
Bewaren
Er zijn een aantal leuke food nieuwtjes die ik met jullie wilde delen en daarom heb ik ze vandaag gebundeld in een artikel. Een nieuwe editie van de food tips!
Ik vertel jullie over goede olijfolie uit Kreta (je kunt een eigen olijfboom en olijfolie winnen!), het Good Food Book (waar ook een recept van mij in staat), heel veel chocolade nieuwtjes, en twee leuke tips voor de sinterklaaslijstjes.
Gkazas Olijfolie
Laatst ontving ik super leuke foodpost vanaf Kreta. Een kistje met een klein olijfboompje en een fles goede olijfolie. Maar dat was niet alles de familie Gkazas heeft me namelijk een hele olijfboom gegeven! Deze boom krijg ik drie jaar te lease en de olijfolie-oogst, afkomstig van deze boom wordt me toegestuurd. Super leuk! Zo leuk dat ik nu eigenlijk een vakantie naar Kreta zou willen boeken om mijn eigen boom te zien. Bovenstaand plaatje is dus niet gefotoshopt, er staat daar echt een boom met een bord en mijn naam er op.
Er zijn nog bomen over en daarom mag ik jullie iets leuks aanbieden, net als ik kun je ook deze leuke foodpost ontvangen, inclusief eigen boom op Kreta voor 1 jaar. Om kans te maken laat je voor maandag 14 november een reactie achter onder dit artikel. Maandag 14 november trek ik de winnaar, deze krijgt per e-mail bericht.
Meer over de olijfolie: de Nederlands-Friese familie Gkazas produceert op de meest authentieke wijze olijfolie op hun land in de bergen van Kreta. Iedere winter oogsten en persen ze de olijfolie zelf. De extra vergine olijfolie is ongefilterd, biologisch, koudgeperst en niet gemengd met andere olieen.
Good Food Book
Ook dit jaar is er weer een Good Food Book gelanceerd. Voor de derde editie van het boek hebben vijftig topkoks en bekende foodies hun geheime recepten gedeeld, gemaakt van verse, (meestal) gezonde en boven alles lekkere ingrediënten. De recepten zijn verdeeld over de hoofdstukken Healthy Breakfast, Happy Kids, Easy Meals, Party Food, BBQ Bonanza en Supersweet.
En super leuk: dit jaar heb ik ook bij mogen dragen aan dit mooie (en lekkere) boek. In het hoofdstuk Healthy Breakfast staat het recept van mijn haverpannenkoekjes met banaan.
Het aller-aller-allergoedste kookboek is vanaf nu verkrijgbaar voor €15,90. Voor elk verkocht boek doneert de FDBCK Foundation 40 schoolmaaltijden aan kinderen in Malawi (= 8 euro). Klik hier voor meer informatie.
3x Chocoladenieuws van Tony’s!
Er is ook chocoladenieuws! Tony Chocolonely heeft maar liefst drie nieuwtjes:
1: Wil je je wanen in de Tony Chocolonely hemel? Breng dan een bezoekje aan de enige echte Tony’s Store in Amsterdam! Hier scoor je alle repen uit een mega-super-chocomaat. Je vindt de winkel aan Polonceaukade 12 in Amsterdam. De Tony’s Store is elke werkdag geopend tussen 10.00 – 18.00 uur en op maandag van 13.00 – 18.00 uur.
2: De estafettereep die exclusief bij Albert Heijn verkrijgbaar is wordt vervangen! Het was melk-passievrucht-yoghurt en vanaf deze week is het Melk met kaneelbiscuit.
Een reep dat perfect past bij dit seizoen. Vanaf nu alleen verkrijgbaar bij Albert Heijn! (verkoopprijs €3,19)
3: en nummer drie past ook heel goed bij dit seizoen: de Tony’s chocoladeletters zijn er weer! De melk letters zijn vanaf dit jaar verkrijgbaar in alle letters van het alfabet. En de pure letters en combinaties melk-marsepein, melk-pepernoot en puur-pepernoot zijn verkrijgbaar in de letter S.
Tip: Koken met kids
Sinterklaas komt bijna weer in het land en dus is het tijd voor sinterklaaslijstjes. Duik je graag met je kids de keuken in? Dan kan ik je twee nieuwe kookboeken voor kids tippen:
Een leuk boek om op een speelse manier met kids samen in de keuken te duiken is het Gruffalo Taart en andere recepten kookboek. Super leuk voor de kids die ook bekend zijn met de andere gruffalo boeken.
Het boek staat vol met heerlijke zoetigheden, hartige hapjes en kleine maaltijden. Volg de instructies en de plaatjes en binnen een mum van tijd staat er uilenijs op tafel, verrukkelijke vlijmscherpe klauwen, paarse stekelpannenkoeken, kikkermuffins, muizentoast en natuurlijk… Gruffalotaart! Vierentwintig verrukkelijke recepten uit het donkere bos. Ideaal voor een Gruffalopartijtje, een regenachtige middag of gewoon als je zin hebt in iets lekkers.
Gruffalo Taart en andere recepten is verkrijgbaar voor 14,95, klik hier voor meer informatie
Karin Luiten heeft haar tweede kinderkookboek uitgebracht: Lekker uitpakken! Met dit speelse en vrolijk vormgegeven kookboek kunnen kinderen vanaf 8 jaar zelf aan de slag!
Ovenpakketjes, gehaktballetjes met een verrassing er in of met het hele gezin aan de zelfgemaakte Turkse pizza. Het boek bevat leuke illustraties en grappige eetmoppen. Als koken op deze manier geen feestje wordt….
Lekker Uitpakken is verkrijgbaar voor € 16,99, klik hier voor meer informatie
Dat zijn weer lekkere nieuwtjes he? De nieuwe estafettereep van Tony ga ik vanmiddag proeven, lijkt me namelijk super lekker. De olijfolie heb ik inmiddels in gebruik en maakt ieder gerecht lekkerder. Als je hier ook van wilt genieten, laat dan hieronder een reactie achter. Voordat ik kan koken met mijn kind dat duurt nog even, maar deze boeken bewaar ik alvast.