Foodfoto’s #3 Zomer foto’s zonder barbecue
Bewaren
De afgelopen weken was het wisselvallig weer, en was ik veel aan het werk achter de laptop. Maar als ik mijn foodfoto’s bekijk zie ik veel zonnige foto’s. Heerlijk!
Ik heb tussen het werken door dus zeker genoten van lekker weer en lekker eten. Het enige dat ontbreekt op de zomerse foto’s zijn barbecue en ijs. IJsjes zijn wel gegeten maar niet op de foto gezet, en in mijn volgende overzichtje is mijn voornemen om de barbecue wel weer terug te laten komen. Maar laten we eerst eens kijken naar de afgelopen twee weken.
Door het wisselvallige weer van de afgelopen week kan ik het me niet meer herinneren. Maar blijkbaar was het erg mooi weer en werkte ik ‘s ochtends nog even lekker in de tuin. Als het warmer wordt verkas ik naar binnen, want dan word ik buiten een stuk minder productief.
Even een break met een schaaltje fruit. Als ik aan het werk ben vergeet ik vaak pauze te nemen, een van mijn voornemens is om dit beter te doen. Deze dag was de missie geslaagd. Zo lekker om dan even in de schaduw in het gras te zitten in de tuin.
Dinner: ik maakte de falafel met couscous van mijn blog, bekijk hier het receptje.
We testten deze veggie burgers van Iglo. Onze conclusie is dat ze erg lekker zijn. Je moet ze alleen wel echt goed bakken zodat het korstje krokant is (en dus wat harder) want anders viel de burger in de pan uit elkaar. Maar ik vind hem lekkerder dan de gemiddelde groenteburger.
Ik ben vaak vroeg wakker, voordat mijn dochtertje wakker wordt ben ik dan alvast aan het werk. En deze keer ging ik niet aan het werk, maar bakte ik een voorraad granola. Zo kon ik daarna lekker ontbijten. En de hele dag rook mijn huis naar gebakken granola en kaneel.
We waren op een soort van festival, en dit was mij burger. Al moet ik zeggen dat hij een beetje tegenviel. De foodtruck zag er imposant uit, maar de burger was dat helaas niet.
De patatjes (van mijn mini) waren daarentegen wel erg lekker.
Lekkere trek.
Sunday breakfast in de tuin.
Aapje in de keuken! Als ik kook, en zij op een trapje naast me staat pakt ze alles wat ze pakken kan om snel een hap van te nemen. Als het aan Fem lag at ze dan ook rauwe aardappelen die nog gewassen moeten worden en uien in de schil. Dag mag ze natuurlijk niet, maar het is wel de kans om haar dingen te laten proeven.
Als ik aan het koken ben geef ik haar daarom altijd iets gezonds om te snoepen. Hier zat ze voor het eerst te smullen van snoeptomaatjes. Vorige keren als ik het gaf als we aan tafel zaten wilde ze het niet, maar als ze in de keuken staat wil ze ineens wel proeven. En vindt het nu nog lekker ook 😉
Ons ontbijt staat er klaar voor.
De afgelopen weken had ik weinig afspraken en heb ik veel thuis achter de laptop gewerkt om artikelen uit te werken. Ik moest het huis even uit en verkaste met laptop daarom naar Van Dis in Hoogkarspel. De leukste plek hier in de omgeving om te lunchen en een hapje te eten. En extra leuk omdat ik hier vorig jaar mijn boeklancering vierde.
Het voordeel daarvan is dat er lekkere lunches voor je worden gemaakt. Dit is de kipsalade met mangosaus. #aanrader
Na een rondje over de markt kon ik de verse appelflappen niet laten liggen, dit zijn echt de lekkerste.
Mijn zusje kwam lekker sushi eten.
En dit was het toetje. Eigenlijk waren we vol, maar het is dan toch bizar hoeveel ijs je dan toch nog kunt eten. #oeps
Zaterdagavond, tijd voor een borrel. En een lekker borrelplankje.
Foodfrustratie: Om hapjes te maken had ik aardbeienjam nodig, maar altijd als ik dat ergens voor nodig heb zit er schimmel in de pot. Om toch een soort van jam te creëren pureerde ik een paar aardbeien en verarmde het met een beetje suiker.
Het resultaat: lekkere hapjes voor iedereen op de schuit.