Ga naar de inhoud

Foodfoto’s #52 | Gezellige feestdagen en kerstvakantie

Deze editie van de foodfoto’s staat bommetje vol foto’s. Je ziet heel veel familytime. Ik denk niet dat ik eerder zoveel foto’s van ons gezinnetje deelde 😉 Ik neem je mee in de dagen voor Kerst, wat ik kookte voor het kerstdiner, een weekendje weg met ons gezin, Oud & Nieuw en de eerste dagen van 2020.

Ik trap af met opnames voor NH Nieuws voor een portret over social media. Het item (waarin ik een heel lekkere ijstaart maak) en artikel lees en bekijk je hier. Ik vertel over hoe het allemaal begon, dat ik vroeger een echte West-Fries was én ik geef je dé tip voor een stressvrij kerstdiner.

De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender is ook een ideaal relatiegeschenk. SemWerkt combineerde de scheurkalender met bedrukte M&M’s, wijn en een mooie kerstboodschap.

Fem is begin december 4 jaar geworden en gaat nu naar de basisschool. Voor het kerstdiner in de klas mochten wij iets maken met pannenkoek. We gingen voor deze kerstboompjes.

Op uitnodiging bezocht ik tijdens de kerstvakantie Zuiderzeelicht in het Zuiderzeemuseum. Door middel van beeld, licht en geluid werd het volksverhaal De Scheepskapitein van Enkhuizen verteld. Zo mooi gedaan!  We sloten af met warme choco en apfelstrudel.

Kerstavond. Overdag gingen we even naar Hoorn. ‘s Middags aten we alvast oliebollen. En boerenkoolstamppot als avondeten, nog even gezond voor de feestdagen 😉 En daarna gingen we naar de schapenstal in Lutjebroek. Er werden verhaaltjes voorgelezen, er was muziek en warme choco. En natuurlijk ook schapenijs.

Eerste kerstdag. Natuurlijk moest er na het uitgebreide kerstontbijt een familieselfie worden gemaakt voor de kerstboom #traditie. We vierden deze dag bij mijn familie. In plaats van een kerstdiner met meerdere gangen gingen we voor een buffetje met lekkere hapjes. Met alle kleine kids erbij was dat heel relaxed. Ik maakte het toetje: MonChoutaart in een glaasje. Omdat iedereen in ons gezin gek is op MonChoutaart.

Tweede Kerstdag stond ik lekker in de keuken. Ik maakte onder andere de zalm en croute.

Terwijl ik in de keuken stond, was de rest spelletjes aan het spelen. Perfecte combi, dankzij het kookeiland ben ik er toch een beetje bij.

‘s Middags bezochten we nog een alpaca-boerderij. Wat een mooi beesten zeg, en wist je dat alpaca-wol heel erg zacht is?

Daarna was het tijd voor de borrel. En daarna het diner. Ik maakte de aardappel-preisoep, daarbij serveerde ik een visschotel van de visboer als voorgerecht. Het hoofdgerecht was de zalm in bladerdeeg met een mosterdsausje, preirolletjes met kaas en aardappelkroketjes. En toe gingen we voor wittechocolademousse (gebaseerd op dit recept).

De kerstdagen waren erg gezellig en ook eindelijk een keer ontspannen qua koken. Dat komt doordat ik gerechten kookte die ik al kende en ik hoefde dus ook geen foto’s met mijn camera te maken omdat de recepten al online staan.

Na de kerstdagen gingen we met z’n viertjes een weekendje weg, we hadden geboekt bij Landal Greenparks het Vennebos. Een groot park waar ook binnen genoeg te beleven is, voor als het slecht weer zou zijn. Veel zwemmen, borrelen, naar de indoorspeeltuin, dansen met Bollo, lekker eten en spelletjes spelen. En ik heb zelfs een boek uitgelezen. Echt vakantie dus.

Qua eten deden we het lekker simpel. Pizza, patat en lunchen in de plaza. Een avond zijn we ook uit eten gegaan bij Restaurant de Brasserie. Dit was voor ons iets minder geslaagd omdat Jill niet op haar stoel wilde zitten en ook niet echt wilde eten. Je voelt je naar de andere gasten dan toch snel bezwaard, ook al is het een park (en dus ook restaurant) waar veel kinderen komen.

Oudejaarsdag waren we weer thuis. ‘s Avonds vierden we Oud en Nieuw met vrienden. Weer een gezellige avond.

1 januari. De dag waarop we beginnen aan een nieuwe scheurkalender!

1 januari at ik het recept van de scheurkalender, het broodje kipshoarma. Een lekkere maaltijd voor de brakke 1 januari. De recepten zijn alle andere dagen gezonder hoor 😉

In de kerstvakantie gingen de meiden nog een dagje spelen bij het kinderdagverblijf. Wij namen het ervan en gingen naar de bioscoop, om 10.00 uur een film kijken was wel even wennen. Daarna lekker geluncht bij 30ml in Hoorn.

En we waren nog niet klaar met de feestjes. De zaterdag van het eerste weekend van het nieuwe jaar staat ons vriendenuitje op de planning. Met 30 man (en vrouw) volgden we een tapasworkshop. Daarna lekker eten, borrelen, bijkletsen en dansen. Een topavond!

Zondag. Met uiensoep en de weekplanning. Uiteraard eten we ook een receptje van de scheurkalender deze week 🙂

Tijdens de kerstdagen was de ragout met kip en champignons het best bekeken recept van de site. Ik kreeg er trek van en ging ook met het recept aan de slag. Lekker zondagsmaaltje 🙂

Back to normal! De broodtrommels worden weer gevuld. Tijd voor ritme, regelmaat en gezonder voedsel 😉

In december had ik bezoek van AVROTROS Radar. We hebben verspakketten uit de supermarkt getest. Zijn deze makkelijke maaltijden wel zo handig en voordelig? We zochten het uit!

Gisteravond in de uitzending zag je het resultaat. Via social media heb ik heel veel berichtjes gekregen, zo leuk! Via deze pagina kun je het item terugkijken.

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op