Ga naar de inhoud

Foodfoto’s #56 | Samen thuis, hard werken en genieten

Een nieuwe editie van de foodfoto’s. En als ik deze plaatjes die ik de afgelopen weken heb gemaakt bekijk word ik zo blij. Het was soms zwaar en druk met kids thuis, werken en homeschooling. Alles liep door elkaar. Maar wat hebben we genoten. Ik word blij van lekker eten, en dat is wel te zien 😉

We starten deze editie in de keuken, ik ga aan de bak! Aan de slag met scones.

Met Pasen heb ik scones gebakken voor familie. Hier hebben we een pakketje van gemaakt en  langsgebracht bij onze families. Zo hebben we met de paasdagen toch iedereen nog even kort gezien.

Paasontbijtje

En natuurlijk waren er ook scones voor onszelf. Met clotted cream, jam en lemon curd.

Aangezien alle gezellige plannen die we normaal met het paasweekend hebben niet door konden gaan maakten we er thuis een feestje van. Een gourmetfeestje, in de tuin.

En dit was ook een feest. Zij aan de pizza, en sushi voor mij.

Dit was zo’n goed idee. Met z’n drietjes picknicken, op 300 m van ons huis. Op het gras aan het water.

Borrels en BBQ in de tuin, die ga je nog veel zien in deze foodofot’s <3 Zo fijn dat we zoveel mooi weer hebben gehad. We hebben heel veel buiten gezeten, en gegeten.

Oranje tompoucen. Dit moet Koningsdag zijn.

Koningsdag was natuurlijk anders dan alle andere jaren. Maar wat hebben we een leuke dag gehad. Een mini fietsoptocht door de straat, kinderbingo op kleedjes en Oud-Hollandse spelletjes in de speeltuin. Borrels en nog een bingo met de buren voor ons. Nu maar hopen dat we volgend jaar weer kunnen genieten van mooi weer op Koningsdag, dan weer ouderwets samen met alle vrienden.

Je zou het bijna vergeten, maar tussen als het lekkere eten en genieten met de meiden thuis moet er ook gewerkt worden. Er komen weer heerlijke recepten voor jullie aan.

De ingrediënten die je hierboven op de foto ziet zijn van de couscoussalade met falafel. Voor de serie ‘Gelukkig kunnen we nog koken’ van AD.nl heb ik 5 kookvideo’s mogen maken. Hier kun je de serie terugkijken.

Het was zo fijn om tussendoor weer een dagje echt te werken, zonder de kids om me heen. Met filmen is het niet handig als ze thuis zijn, dus toen mochten ze even bij oma spelen.

Dit is zo’n aanrader: uiteten in eigen huis. We bestelden het 4-gangenmenu bij WF Catering Company (o.a. van restaurant Meijers 2.0 in Medemblik). Nadat de meiden op bed lagen hebben we de tafel gedekt en was het net of we in een restaurant zaten. Een thuisrestaurant.

Alles aan het menu was al voorbereid, we hoefden het minimaal af te maken. Echt genieten.

De keuken is klaar om foto’s te maken!

Ready to shoot! Het is jullie vast niet ontgaan dat onze website vernieuwd is, hier lees je er alles over.

Thuiswerken met kids… niet altijd handig.

Insta-perfect VS real-life 😉

Check op rechts, ons nieuwe speeltje! We wilden het al lang, en nu we dit voorjaar en deze zomer veel thuis zullen zijn leek het ons een goed excuus om een nieuwe Bastard te kopen.

En we gingen er meteen mee aan de slag. We begonnen vrij safe, met entrecote, gevulde courgette en aardappel. Helemaal goed gelukt, en zo lekker!

Ik heb voornamelijk foto’s gemaakt tijdens momenten waarop er bijzonder lekker gegeten werd. De meeste dagen ging het er zo aan toe: spelen met kids / thuisonderwijs / werk met normale maaltijden zoals een boterham pindakaas en kommetje snert (ik vond nog een zakje snert in de vriezer).

Als deze Corona-tijd iets heeft opgeleverd zijn het wel heel veel vriendjes en vriendinnetjes in de straat.

Een vrije dag, geen pc en niet koken had ik gezegd. En dan heb ik ineens zien om een perzikcake te bakken.. 😉

De cake mocht mee varen. Wat een heerlijke middag, lekker om even weg te zijn.

Koffie/thee en lekkers met een vriendin bij Het Keetje, terwijl onze kids lekker spelen in de zandbak en op de skelters. Het terras is natuurlijk gesloten, maar op de picknicktafels bij het speelgedeelte kun je wel lekker zitten.

En nog een avondje de nieuwe BBQ testen. Deze keer voor Picanha met chimichurri. Met gevulde portobello caprese, caprese salade en gekruiden aardappeltjes.

Moederdagbrunch. Ik besloot dit jaar geen hints te geven, maar zelf een lekkere brunch te bestellen. Omdat het me zo lekker leek! En dat was het, de moederdagbrunch van de Tuynkamer.

Zondagmiddag borrelen met vrienden. Dat heb ik zo gemist!

En maandag. Onze grote kanjer gaat voor het eerst weer naar school. Wat had ze er zin in! Ik vind het nog wel spannend allemaal, maar ook fijn om weer een soort van ritme in de week te hebben.

Dus.. weer aan het werk op zolder. Zo fijn!

#HappyLunchtime

En er wordt natuurlijk ook weer volop gekookt en gefotografeerd.

 

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op