Foodfoto’s #7 Back to normal – fail?
Bewaren
Vorige week kondigde ik mijn back-to-normal actie aan. Net zoals zo’n beetje iedereen die ik ken doe ik ook weer normaal na de zomer. Gezonder eten, niet meer snoepen en lekker sporten. Als je de foodfoto’s van de afgelopen week bekijk dan denk je vast dat het niet gelukt is. #fail?
Ik heb het gepresteerd om alleen maar lekkere (niet zo gezonde) dingen op de foto te zetten. Oeps! Maar tussen de gezellige etentjes met vriendinnen, kermis, high wine, buurt BBQ (deze staat niet eens op de foto) is er niet gesnoept en goed gegeten. En regelmatig gesport! En ja, het eten van een saaie appel is toch veel minder leuk om te fotograferen dan een hamburger, brownie of kaasplank.
Laat ik goed beginnen: met een gezond snackkommetje met hummus.
Dit is de plek waar wij fruit, groente (dat niet in de koelkast hoeft), aardappelen en uien etc bewaren. Ben heel erg blij met dit hoekje in onze bijkeuken. Maar… de fruitvliegjes waren dat ook! Via mijn moeder, en een extra aanvulling via instagram heb ik nu dé tip tegen fruitvliegjes: meng appelazijn met een drupje afwasmiddel en laat dit zo staan. De fruitvliegjes vliegen er in, en kunnen er niet meer uit.
Dit zijn de producten die in mijn winkeltje te koop zijn. De planners worden op dit moment goed gebruikt!
Doe je na de zomer ook weer even gezonder en kun je een hulpmiddel gebruiken? In mijn winkeltje koop je de handige maaltijdplanner en boodschappenplanner. Hiermee wordt het gemakkelijker om gezond te eten.
Met code BACKTONORMAL betaal je t/m dinsdag vandaag (dinsdag 12 september) geen verzendkosten op je bestelling. Klik hier om de producten te bekijken.
Met vriendinnen at ik (weer) bij Restaurant Van Dis in Hoogkarspel (mijn favoriete restaurant hier in de omgeving). Als voorgerecht gingen we voor de risottokoekjes met truffelcrème en bacon. Een aanrader, ze zijn super lekker!
En als hoofdgerecht ging ik voor een van de vegetarische gerechten: Ravioli met geitenkaas, rode biet, courgette en citroentijm.
Door naar het volgende feestje: kermis Lutjebroek! En ja dan moet er goed gegeten worden. De burger op de kermisborrel bij vrienden was super lekker. Met kaas, gebakken ui en een gebakken eitje.
Van een kermisborrel door naar een wijnproeverij met vriendinnen. En daar horen natuurlijk lekkere hapjes bij!
Kijken, walsen, ruiken en proeven maar! Zoals je ziet waren de hapjes al op voordat de proeverij begon 😉
En ook daarna was er tijd voor lekkers. We aten quiche en salades en als toetje kon ik het niet laten de lekkerste brownies te bakken. (recept staat in mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist)
En de volgende dag lunchte ik met restjes quiche in het zonnetje in de tuin.
Deze foto is vorige week genomen, maar lijkt al een eeuwigheid geleden. Ik heb voor mijn gevoel al heel lang geen zon meer gezien 😉
Nog een dagje kermis. En bij een avondje in de kroeg mag een bakje kibbeling natuurlijk niet ontbreken.
Tijd voor een iets gezonder maaltje.
Laat ik even een schattige foto delen tussendoor. Fem is ook dol op koken zoals je ziet. Ze heeft nu ontdekt dat je ook kunt snijden 😉
Ohja, de afgelopen weken is er ook goed gesport! Als dit je sportzaal is word je toch al blij als je binnenkomt? (ik sport bij Suus, van Buitengewoon Suus)
Betrapt!
Tijdens het fotograferen van een gerecht moest ik even naar de keuken om iets te pakken.
In plaats van sporten bij het AH sportfestijn aten we taartjes.
De perfecte zaterdagmiddag. Ik op de bank met het nieuwe (Nederlandse) boek van Donna Hay! <3
Sundaydinner: Biefstuk op z’n Loetjes met gebakken ui en champignons. Met brood en zoete aardappel friet.
En ja, dan kon ik meteen de Zaanse speciaalmayo’s die ik opgestuurd had gekregen even testen. Mijn conclusie: Pittigemayo is niet mijn ding, knoflookmayo en mosterdmayo wel. En de kerriemayo is zo lekker, die kun je op een feestje zo als dipsaus op tafel zetten.
Zo, dat was hem. Op naar de volgende gezonde weken.