Ga naar de inhoud

Foodfoto’s #72 | Genietings, barbecue, eerste feestjes en uiteten

De titel van deze editie van de #foodfoto’s zegt genoeg denk ik? Als ik mijn foodfoto’s van de afgelopen maand terugkijk zie ik vooral heel veel genieten. Van lekker eten, samenzijn met familie en vrienden, de eerste keren weer uiteten. En tussendoor is er natuurlijk ook gewerkt. Er is veel gekookt, en dat betekend dat er deze zomer heel veel lekkers jullie kant op komt!

Lunchen met Jorien tijdens onze kookdag. De wafels die je op de achtergrond ziet staan heb ik inmiddels met jullie gedeeld. Zie dit recept. En de andere twee zijn onderweg, waarschijnlijk deel ik aanstaande zonder het bordje dat vooraan staat.. 😉

En dit is zo leuk: eten uit mijn eigen maaltijdbox! Dit waren de wraps met kruidige kip. En die waren zo lekker, dat ik het recept misschien ook nog wel hier op de blog ga delen 😉

Van zonnige gerechten door naar de herfst. Met 28 graden stond ik in de keuken om een stoofschotel met wild te koken en fotograferen..

.. Jill hielp een handje mee, in bikini. Dit heerlijke recept gaan we in oktober met jullie delen. Nog heel even geduld dus!

Door naar het strandje met mijn bikinigirls.

De eerste keer weer uiteten: we gingen met z’n viertjes naar het Pannenkoekenhuis. Houtlust in Hem is wat ons betreft de aller lekkerste. Ik neem een halve pannenkoek tango en de andere helft is appel/spek.

En pizza van de barbecue blijft ook een van onze favorieten. 

Lunchen in het zonnetje in de tuin. De truffeltappenade die ik op mijn pizza gebruik blijkt het ook goed te doen op een broodje met avocado.

Er is de afgelopen maand veel gebarbecued. Ieder weekend kregen we bijna wel mensen te eten. Zo gezellig!

En met warm weer is dit ook altijd goed: gebakken aardappeltjes met sla en een stukje vlees of vis.

En dit. Afkoelen bij het IJsselmeer na een hele hete werkdag. Ik nam de pasta pesto el tonno mee. Voor Joost zonder feta en voor de meiden ook zonder sla en tonijn.

Hup Holland Hup! Dit werd er gegeten tijdens de wedstrijden van het Nederlands elftal 😉

Vaderdagontbijtje <3

En lunchen met mijn kleine grote meid. Fem had studiedag van school, Jill was naar het kdv. Dus tijd voor ons samen. Spelletjes spelen en lunchen en we gingen voor het eerste samen naar de bioscoop. Wat een belevenis was het voor haar, zo leuk!

De Hollandse bloemkolen zijn weer verkrijgbaar, dit zijn echt de aller lekkerste! Wij aten de eerst bloemkool gekookt, met aardappelen en een gehaktbal. Zoals het hoort 😉

Ik mocht ook weer bij June in de studio langskomen op Radio Noord-Holland. Deze keer nam ik de loempia’s uit mijn kookboek Makkelijk & Snel mee.

We gingen voor het eerst weer uiteten met vrienden. We aten bij het nieuwe restaurant in Enkhuizen, 1601 Foodbar. Een aanrader! Er staan lekkere kleine gerechtjes op de kaart. Je kunt ze voor jezelf bestellen, maar ook delen zodat je meer kunt proeven 🙂

En weer hup, de keuken in! Samen met Jorien had ik deze maand nog een kookdag om heerlijke zomerrecepten te koken en fotograferen.

En als ik in de keuken sta volgen er altijd weer laptopdagen om alles recepten uit te werken en foto’s te bewerken.

En… ik leg de laatste hand aan de opvolger (en alles wat daarbij hoort) van dit mapje 😉 Nog heel even dan heb ik nieuws voor jullie!

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op