Ga naar de inhoud

Foodfoto’s #5 Brugge

Collage foodfoto brugge

Samen met Joost reed ik begin deze week naar Brugge om daar met zijn tweetjes de stad (en misschien wel belangrijker) het eten te ontdekken. Van meerdere bekenden hadden we inmiddels gehoord dat het een ideale stad is voor een weekendje weg. Allebei waren we er nog niet eerder geweest, dus we waren erg benieuwd.

Bij deze deel ik (zoals jullie van me gewend zijn) mijn foodfoto’s met jullie, later deel ik nog een artikel met mijn Brugge-tips.

We verbleven uitnodiging van Visit Brugge, het toerismebureau, in de stad die ons het verblijf in Canalview hotel ter reien aanbood. Zelf hebben we een extra nachtje bijgeboekt zodat we nog iets meer tijd hadden om de stad te ontdekken.

Brugge foodfoto 45

Na een voorspoedige autorit kwamen we begin van de middag aan in Brugge. Nadat we hadden ingecheckt bij het hotel gingen we meteen de stad in. Voor we het wisten waren we al midden in het centum, op de Markt.

Brugge foodfoto 03

We hadden ontzettende trek in een lekkere lunch. Plan was om bij The Gulliver Tree te lunchen, echter bleek dit restaurant op maandag gesloten te zijn. Jammer!

Uiteindelijk hebben we een heel erg lekker broodje gegeten bij Pane PaneJoost nam een panini met mozzarella en tomaat, ik ging voor een broodje met brie en een hele lekkere honingdressing.

Brugge foodfoto 24Daarna was het tijd om een plan te maken wat we gingen doen. Via het toerismebureau, maar ook via jullie heb ik heel veel tips gekregen.

Deze ijsthee met peer, kaneel en steranijs die ik dronk op het terras van Ellis Gourmet Burger was trouwens super lekker.

Brugge foodfoto 02

Brugge foodfoto 04

Tijd voor ons eerste drankje op het terras, santé!
Brugge foodfoto 06

Daarna gingen we meteen door naar Bierbrouwerij de Halve Maan, hier boekten we een rondleiding.

Leuk weetje: door de stad ligt sinds kort een heuse bierleiding, hiermee wordt het bier van de brouwerij naar de fabriek waar het wordt gebotteld gestuurd. Hierdoor zijn geen vrachtwagens meer nodig voor het transport.

Brugge foodfoto 05

En dronken we uiteraard ook een Brugse Zot.

Brugge foodfoto 17

‘s Avonds wilde we echt Vlaams eten, bij de Vlaamsche pot. Super jammer dat dit niet kon, op maandag en dinsdag (de dagen dat wij er waren) zijn ze gesloten. Ook het alternatief, restaurant Pro Deo, was op maandag helaas gesloten.

Aangezien mijn keuzes niet door gingen mocht Joost kiezen waar we uiteindelijk gingen eten. Het werden spareribs bij restaurant Bones, dit heeft niets met Vlaams eten te maken. Maar lekker was het wel!

Vooraf namen we de kaasbolletjes en garnalenkroketjes. Deze staan in bijna ieder restaurant in Brugge op de kaart.
Brugge foodfoto 08

Ik ging voor de zoete spareribs met zwarte bonen saus.

Brugge foodfoto 39

Dit waren serieus de lekkerste spareribs die ik ooit heb gegeten. #aanrader! Vooral de kleffe zwarte bonensaus maakte het super lekker.

Toen we de spareribs op hadden en net tegen elkaar hadden gezegd dat het een hele kluif was, kwam de bediening terug aan onze tafel en vroeg: ‘willen jullie nog meer ribbetjes?’. Nadat je besteld hebt, en je ribbetjes op hebt is het mogelijk om (als je wilt een paar keer) extra te bestellen.

Brugge foodfoto 40

Tijd voor onze tweede dag in Brugge, beginnend met een simpel maar lekker hotelontbijtje.

Brugge foodfoto 12

We bezochten het Historium, hier krijg je een kijkje in het Brugge van de vijftigste eeuw. Je loopt door verschillende kamers waarbij je een verhaal volgt dat doormiddel van verschillende animaties wordt verteld. Wij vonden het erg leuk om dit te zien.

Brugge foodfoto 14

Brugge foodfoto 38

Uitzicht, en selfie met de koptelefoon nog om mijn nek.

Brugge foodfoto 47

Nog een selfie, deze keer met zijn tweetjes. Wat bijna iedere toerist in Brugge doet: een rondvaart maken over de reien. De bootjes zijn wat vol, maar het is prachtig om Brugge zo te zien.

Brugge foodfoto 21

Brugge foodfoto 46
Brugge foodfoto 22

Daarna was het tijd voor de lunch. Op het Simon Stevinplein lunchte ik bij Le Pain Quotidien. Een hele leuke zaak met biologische producten. Niet per se ontzettend Vlaams, wel erg lekker.

Brugge foodfoto 23

Ik lunchte met een citroen/munt limonade en een Tartine met doperwtenhummus, zalm en granaatappelpitjes. Erg lekker.

Brugge foodfoto 44

Als je langs Le Pain Quittidien loopt lijkt het of het klein is, maar als je naar binnen loopt is er achter de bakkerij nog een grote en gezellige ruimte waar je kunt zitten. Ook is er daarachter nog een groot terras, waar je gezelliger zit dan op het kleine terras op het plein.

Brugge foodfoto 41

Bij Ellis Gourmet Burger lunchte Joost nog met een hele lekkere burger. Als we meer avonden in Brugge waren we geweest hadden we zeker nog een burger als avondeten gegeten hier.

Brugge foodfoto 43

Om het lekkere eten te compenseren beklommen we de trappen van de Belfort toren. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht over de stad. Doe je oren dicht als de klok ineens begint te spelen, het geluid is hard!

Brugge foodfoto 42

Na de sportieve beklimming was het weer tijd voor lekkers. Bij The Chocolate Line (een van de beste chocolatiers in de stad) kocht ik hele lekkere bonbons.

Ik ging voor Miss Piggy (Melkchocolade met amandelpraline en een krokantje van gerookte spek met quinoa), Deadly Delicious (dit is de meest verkochte bonbon, een gelei van bosbos en framboos met een hazelnootpraline en violetnaugatine) en een Carasel (Melkchocoladeganache & karamel met fleur de sel de Camargue).

En een wafel met aardbeien en chocoladesaus mocht tijdens ons verblijf in Brugge ook niet ontbreken.

Brugge foodfoto 30

Gespot! Hier eet ik mijn wafel op.

Brugge foodfoto 29

Daarna was het tijd om weer even op terras te zitten. Tegenover ons Hotel zijn aan het water een aantal terrassen gevestigd. Bij de Uilenspiegel (Langestraat 2) hebben we heerlijk op terras gezeten, in het zonnetje.

Brugge foodfoto 36

Deze avond wilde we lekker luxe uiteten, we hadden gereserveerd bij Bistro Bruut. Hier wordt gekookt met streekproducten en een nieuwe twist gegeven aan de Vlaamse keuken.

De zaak is gemoedelijk, en niet zo groot. Reserveer om teleurstelling te voorkomen.
Brugge foodfoto 37

Wij genoten van een heerlijk 5-gangendiner met bijpassende wijnen en vooraf nog een aantal lekkere amuses. We aten onder andere: Le Tomate crevettes met Noordzeegarnalen, Like a Taco (een taco van mais met mosselen), Snoepjes uit de duinen (Tarbot met wortel en Duindoornbos), West-Vlaamse trots (Roodbont rund met aubergine, ui en Bordelaise) en De Berenklauw haalt uit (Pruim met witte chocolade en Berenklauw sorbet).

We hebben ontzettend genoten van Brugge, het is een heerlijke stad. Het fijne vonden wij ook dat het niet zo groot is, waardoor alles per voet bereikbaar is. Ideaal als je er maar een paar dagen bent. Ik had vooraf heel veel food-tips verzameld, om al deze  tips te ontdekken was ons verblijf helaas te kort. Al vind ik het wel erg jammer dat mijn favoriete restaurantjes waar typisch Vlaams wordt gekookt dicht waren, dat is het nadeel als je maandag en dinsdag een stad bezoek. In een ander artikel zal de beste (food)tips voor Brugge nog eens voor je op een rijtje zetten.

Voor deze trip ben ik uitgenodigd door Visit Brugge, het toerismebureau. Lees mijn disclaimer.

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op