Holland Food & Flowers
Bewaren
Twee weken geleden mocht ik kaartjes weggeven voor de beurs Holland Food & Flowers. Oftewel de West-Friese Flora. Gertrud en Vera hebben de kaartjes gewonnen, Gefeliciteerd!
Afgelopen zondag heb ik de beurs bezocht. Het leek me leuk jullie een sfeerimpressie van de beurs mee te geven.
Op Holland Food & flowers presenteert de agrarische sector zich aan het publiek. Denk hierbij vooral aan groenten, fruit en tulpen. De beurs is opgebouwd in drie grote hallen. In de eerste hal draait het om food, hier kun je kennismaken met verschillende soorten groenten en er worden kookdemonstraties gegeven. In deze hal is veel mogelijkheid tot proeven. In de tweede hal is de bloementuin opgebouwd. Hier vind je mooie bolbloemen (veel tulpen), bomen, struiken en andere sierteeltproducten. In de derde hal is een lifestyle beurs gerealiseerd. Hier is van alles te koop op het gebied van lifestyle. Van pannen, gedroogd fruit, ijs, nagellak, sieraden, kaas en snoep tot tuininrichting, schoenen, sauna’s, massagestoelen en nog veel meer.
Ook voor kinderen is er genoeg te doen, er zijn dieren aanwezig (schattige konijntjes en een schaap met lammetjes, maar ook een slang.) en er staat een draaimolen. Ook is het mogelijk mee te doen aan oud-Hollandse spelletjes en kun je workshops volgen.
De slogan van het festival luidt: “proef, ruik, beleef en bewonder”. Bij deze geef ik je een impressie van wat ik geproefd, geroken, gezien en beleefd heb.
Dagelijks vinden er kookdemonstraties plaats bij Holland Food & Flowers. Een van de koks maakt hier een paprikasoepje op.
De koks in actie. Iedere dag staat er een andere groente centraal, zondag draaide het om de paprika. De rode, groene en gele paprika’s worden het meest verkocht. Wist je dat de meeste vitamines echter in de oranje paprika zitten?
Andere kook-activiteiten: vandaag (dinsdag 26 februari) wordt er ‘s middags een Junior Masterchef wedstrijd georganiseerd en vrijdag 1 maart komt sterrenkok Ron Blaauw koken!
In de eerste hal staat de food, oftewel de tuinbouw centraal. Naast de kookdemonstraties kun je allerlei producten proeven. Onder andere verschillende soorten tomaatjes, paprika, cress, spitskool en vergeten groenten.
Ook verteld Rob Baan (bekend van 24 Kitchen) van alles over de groente die op de dag centraal staat.
Vergeten groenten worden in het zonnetje gezet en mogen volop geproefd worden. Dit is pomelo, een citrusvrucht. Dit is vergelijkbaar met grapefruit en sinaasappel.
Studenten van de Food Academy van Hogeschool Inholland laten zien wat je met smaken en structuren kunt doen. Deze zoete Cherry tomaatjes gaan heel goed samen met het zoute van mais.
De studenten zijn de hele week aanwezig op de beurs en laten verschillende hapjes proeven. Deze mangochutney wordt in een bakje met een stofje (waarvan ik de naam vergeten ben) gedruppeld. Hierdoor stolt het buitenste laagje. Er ontstaat een belletje met daarin de vloeibare mangochutney. In je mond knapt dit belletje en komt de mangochutney vrij.
De mooie bloementuin.
Foto’s en beeld van 80 jaar historie in de agrarische sector en de West-Friese Flora. Hierop is onder andere te zien hoe de tuinders vroeger met de schuit de producten naar de veiling brachten.
Op de lifestyle beurs is van alles te verkrijgen van nagellak, massagestoelen, laarzen..
…tot kaas, tulpen en gedroogd fruit.
Zelf nam ik lekkere gedroogde goji bessen mee naar huis.
Ik sluit af met dit schattige lammetje.
Lijkt het je leuk de beurs te bezoeken? Tot zondag 3 maart is de dagelijks beurs geopend. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd. Meer informatie over de beurs vind je hier.