Ga naar de inhoud

Kersthulp – Tips bij plannen kerstdiner


De kerstdagen komen steeds dichterbij. Kun je nog wat hulp gebruiken? Dan ben je hier aan het juiste adres! In dit artikel geef ik je kersthulp – tips bij plannen kerstdiner. Plus een gouden last-minute tip voor als je geen tijd hebt om over je kerstmenu na te denken en kerstboodschappen te doen.

Kersthulp – Tips bij plannen kerstdiner

Een kerstdiner organiseren kan hectisch zijn. Voor de gasten en jezelf is het niet prettig als je als een kip zonder kop rondloopt. Om er voor te zorgen dat de voorbereidingen van je kerstdiner soepel verlopen is plannen the key. Door te plannen voorkom je dat je in tijdnood komt.

De belangrijkste dingen die gedaan moeten worden zijn:

  • Het samenstellen van het menu
    (In dit artikel gaf ik je tips over het samenstellen van je menu)
  • Het vinden van bijpassende wijnen of andere dranken
    (klik hier om wijntips te bekijken)
  • Bekijk welke benodigdheden je al in huis hebt, en wat je nog nodig hebt.
  • Plan de gerechten die je moet koken in. Bekijk welke gerechten je eerder kunt klaarmaken, bijvoorbeeld een paar dagen van te voren
  • Plan ook je boodschappen in, houdbare producten kun je eerder kopen

 width=

 width=

Checklist organiseren kerstdiner

Om het plannen gemakkelijker te maken kun je mijn gratis checklist downloaden. Met de ‘Checklist organiseren kerstdiner’ zorg je er voor dat je alles onder controle hebt en dat je alleen het hoognodige nog hoeft te doen als de gasten er zijn.

Download de checklist via onderstaande link:

[ddownload id=”36293″ style=”button” button=”grey” text=”Klik hier om te downloaden”]

Als je geen tijd hebt om zelf een menu samen te stellen, omdat de weken voor kerst altijd druk zijn dan is er een andere oplossing. In dat geval is de Allerhande Kerstbox een lifesaver!

Allerhande Kerstbox

Als je lekker wilt koken met de feestdagen, maar geen tijd hebt om een menu samen te stellen en kerstboodschappen te doen dan is de Allerhande Kerstbox ideaal. De box bevat alle ingrediënten en recepten om thuis een culinair viergangendiner klaar te maken.

Allerhande heeft mij gevraagd om de box alvast te testen en aan jullie te laten zien. Afgelopen week genoot ik dus al van dit lekkere kerstdiner. Juliette van Liefkleingelukfotografie was er ook bij en maakte foto’s, en zo kon zo gelijk een vorkje mee prikken want er was genoeg lekkers.

 width=

In het kort over de box

De Allerhande Kerstbox zorgt er voor dat je in één keer alle benodigdheden voor je kerstdiner in huis hebt. De ingrediënten die je ontvangt zijn afgemeten, en de kerstgerechten zijn eenvoudig te bereiden. Met de tips uit het receptenboekje zet je de gerechten op tafel zoals ze ook op de foto in het boekje staan.

Het receptenboekje bevat een overzicht van het benodigde keukenmateriaal, dat in dit geval dingen als vershoudfolie, staafmixer en een soeppan zijn. Naast de ingrediënten uit de box heb je uit de voorraadkast alleen olie, boter, peper en zout nodig. De andere ingrediënten zitten er allemaal bij.

 width=

Zalmbonbon met waterkersmousse & sojaboontjes

De zalmbonbon is een lekker fris begin van het diner. Dit is een gerechtje dat je heel goed kunt voorbereiden, en waarbij je last-minute alleen het bord opmaakt, ideaal dus!

Ik was bang dat de vulling van de zalmbonbon erg machtig zou zijn, maar door ricotta te gebruiken is dit niet het geval.

 width=

 width=

Romige pastinaaksoep met zelfgemaakte kaaskletskop

Als tussengerecht doet een soepje het altijd goed. Met kerst wil je geen tomatensoep op tafel zetten maar iets bijzonders. De pastinaaksoep is een lekker kruidig soepje. De zelfgemaakte kaaskletskop, truffelolie en tuinkers maken het een feestelijk geheel.

 width=

 width=

Gebakken rumsteak met paddenstoelenroomsaus, geroosterde perupas en groente met rozemarijn-zeezout

Het fijne aan dit hoofdgerecht is dat het lekker is, echt kerstwaardig, maar dat de bereiding simpel is. De aardappelen in groenten bereid in de oven, en de saus maak je van te voren zodat je kort voor het diner alleen het vlees hoeft aan te braden.

De wortels uit de oven zijn ontzettend goed op smaak en de paddenstoelensaus is super lekker, ik heb nog niet eerder zelf zo’n lekkere paddenstoelenroomsaus gemaakt.

 width=

 width=

Sinaasappeltaartje met blauwe bessen en munt

Ik denk dat ik aan dit dessert geen woorden hoef vuil te maken. De foto’s zeggen genoeg toch? Dit is een gevalletje kleine moeite groots resultaat. Zelfs mijn dochtertje van 2 jaar oud genoot hiervan!

Bestel snel!

De Allerhande Kerstbox bestel je voor 4 of voor 2 personen, en kun je nu ook aanvullen met de Allerhande Wijnbox. Met deze wijnbox erbij serveer je de ultieme wijn-spijscombinatie.

Het is mogelijk de box tot dinsdag 19 december te bestellen. Je kunt je bestelling op 23 of 24 december thuis laten bezorgen, ophalen bij een Pick Up Point of ophalen in de winkel. Klik hier voor meer informatie en om een bestelling te plaatsen.

Dit artikel schreef ik in samenwerking met Allerhande, lees mijn disclaimer.

1 reactie

Anne

Heerlijk! Zou je kunnen toelichten hoe je het taartje gemaakt hebt?

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op