Kraamtaart van lange vingers (BABY NEWSFLASH!)
Bewaren
Jaa het is tijd voor taart! En wat voor eentje, deze is wel heel erg speciaal. Het is een kraamtaart, er is namelijk een lief klein moppie geboren! Wij zijn niet meer met zijn tweeën, maar met zijn drietjes.
Zoals jullie weten wisten wij niet van te voren of het een meisje of jongetje zou zijn. Inmiddels hebben we ons moppie in onze armen. Het is een….
..een lief meisje!
Woensdag 2 december is onze super lieve dochter Fem geboren. Het gaat goed met ons, inmiddels zijn wij weer thuis waar we samen bij kunnen komen en aan elkaar kunnen wennen. Binnenkort zal ik in de snap shots een foto van ons moppie delen, maar voor nu houden we het even bij taart.
De geboorte van ons schatje verdient natuurlijk een extra lekkere taart. Stiekem heb ik deze taart alvast gemaakt toen ik met verlof ging van mijn werk. Dit is dus niet mijn echte kraamtaart. Maar hij was wel heel erg lekker, en ik zou hem zo weer maken. Als ik er de puf voor zou hebben 😉
De taart is gemakkelijk om te maken. Het lijkt misschien heel wat, maar dat valt reuze mee. En hij is super lekker. Niet alleen leuk als kraamtaart, ook leuk om te maken voor een babyshower. Of bijvoorbeeld als je wilt bekendmaken dat je zwanger bent. Wat ook leuk is: vervang de vulling van jam door een laag gekleurde botercreme om een gender reveal taart te maken.
Oke, door naar het recept. Dan ga ik nu weer even genieten op mijn roze wolk 🙂
Kraamtaart van lange vingers met blauwe/roze muisjes
Ingrediënten voor een taart voor 14 – 16 personen:
- 1 portie biscuitdeeg (dit is verkrijgbaar in de supermarkt, bij de bakafdeling)
- 3 – 4 eetlepels jam
- 250 ml slagroom (ongeklopt)
- 1 zakje klopfix
- 1 portie botercreme
- 1 pak lange vingers
- blauwe of roze muisjes
- eventueel snoepmuis
Bereiding:
Bereid de biscuitdeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking, bak de cake af en laat het goed afkoelen op een rooster.
Klopt de slagroom met daarin de klopfix stijf en zorg er voor dat de botercreme goed smeerbaar is.
Snijd het biscuit over de breedte doormidden zodat er twee plakken ontstaan. Besmeer de onderste laag met jam en leg de bovenste leeg hier weer op. Smeer de zijkant van het biscuitdeeg in met botercreme. Besmeer de bovenkant van de taart met de opgeklopte slagroom.
Plak de lange vingers rondom aan de zijkant van de taart. Strooi tot slot de muisjes over de bovenkant van de taart.
Om de taart extra mooi te presenteren kun je een mooi lint om de kraamtaart knopen (voorzichtig).
Tip: deze taart kun je goed bewaren in de koelkast, na 2 dagen is de taart niet droog.
———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!