Lange vingers als toetje
Bewaren
Ik ga een schandalig simpel toetje met jullie delen. Ik kan het niet eens een recept noemen want je hoeft er bar weinig voor te doen. Maar lekker zijn ze wel, de lange vingers als toetje.
Toen er alweer een tijdje geleden vriendinnen bij me kwamen eten was alles al bedacht. Alleen het toetje nog niet. Eigenlijk had ik geen tijd meer om een ingewikkeld toetje in elkaar te flansen. Het moest snel zijn. Ik had nog een pak lange vingers liggen. Tiramisu is niet moeilijk en hoeft zeker niet ingewikkeld te zijn, maar daar had ik geen zin in. En dus bedacht ik dat we de lange vingers wel konden dippen in mascarponecrème. En dat was dus helemaal niet zo verkeerd, ideaal als je iets simpels wilt.
Ik maakte drie verschillende dips. Een met vanille, aardbei en een chocodip. En dat was dus ontzettend lekker. Ik had verwacht dat ik veel te veel lange vingers had, maar ze vlogen van tafel.
Lange vingers dippen als toetje
Bereidingstijd 10 minuten
Ingrediënten:
- lange vingers
- 350 gram mascarpone
- 125 gram ongeklopte slagroom
- 2 eetlepels poedersuiker
Voor de aardbeien crème:
- verse aardbeien
- aardbeiensaus
Voor de choco crème
- 1 eetlepel cacao
- hagelslag
Voor de vanille crème
- zakje vanillesuiker
Bereiding
Klop de slagroom lobbig. Klop de mascarpone door en meng dit samen met 2 eetlepels poedersuiker door de slagroom. Verdeel de crème in drie porties en voeg het volgende toe:
Voor de aardbeien crème: in stukjes gesneden aardbeien, aardbeiensaus
Voor de choco crème: cacao en hagelslag
Voor de vanille crème: vanillesuiker
Serveer de crèmes met lange vingers.