Mug cake met wortel (+ boekreview)
Bewaren
Een mug cake is voor mij een Guilty Pleasure. Iets dat je maakt als je zin hebt in iets lekkers, bijvoorbeeld als je alleen thuis bent. Daarom vond ik het helemaal niet erg dat het boekje Mug Cakes van Lene Knudsen bij mij op de mat lag. Ik vertel je in dit artikel kort meer over dit heerlijke boekje én ik geef je het recept voor een overheerlijk mug cake. Eentje met wortel.
Een mug cake is cake in een beker. Je bereidt het in de magnetron en eet het daarna meteen op (als het een klein beetje is afgekoeld). Gewoon met een lepel uit de beker. Je moet het wel meteen opeten en niet een dacht wachten. Omdat het cakeje in de magnetron wordt bereid kun je het niet bewaren, het droogt snel uit.
In Mug Cakes vind je zoals de titel al doet vermoeden, recepten voor Mug Cakes. 32 in totaal. Het boekje is onderverdeeld in verschillende hoofdstukken: voor beginners, gevorderden, chocoladefestijn, tutti frutti (mug cakes met fruit) en mug cookies. De mug cookies zijn, naast de mug cake met wortel, mijn favoriet. Een echte guilty pleasure.
Het voordeel van een mug cake is dat je het maakt in een beker, je hebt dus weinig afwas. En daarbij is het super snel klaar. Alle mug cakes in dit boekje bereid je binnen 2 minuten in de magnetron.
Hieronder geef ik je het recept voor de Mug Cake met wortel. Een heerlijke worteltjestaart, maar dan super snel bereid in een beker. Tijdens het maken van de mug cake liep ik tegen een paar dingen aan. Daarom geef ik je nog een paar tips, voor als je ook aan de slag gaat:
Mijn tips:
- Neem een grote beker. Heb je geen grote bekers tot je beschikking? Verdeel het beslag dan over twee kleinere bekers
- Vet de beker in, hierdoor koekt de mug cake een stuk minder aan
- Zet de beker in de magnetron op een bakpapiertje. De kans is namelijk groot dat het beslag een beetje over de rand gaat lopen.
- Mijn magnetron heeft geen stand van 800 watt. Daarom heb ik hem eerst 1,5 minuut op 600 watt verwarmd, en daarna nog even op 1000 watt.
Mug cake met wortel
Bereidingstijd: maximaal 10 minuten om alles klaar te zetten, en 2 minuten om te bereiden in de magnetron
Ingrediënten voor 1 grote beker:
- 1 ei
- 4 eetlepels bruine basterdsuiker (ik nam er 3)
- halve theelepel vanillesuiker
- 2,5 eetlepel zonnebloemolie
- 4 eetlepels geraspte wortel
- 6 eetlepels bloem
- halve theelepel bakpoeder
- snuf kaneel
Voor het glazuur:
- 75 gram roomkaas
- 15 gram boter
- 2 eetlepels poedersuiker
- 1 theelepel citroensap
Bereiding:
Voeg al kloppend in een beker de volgende ingrediënten een voor een bij elkaar: ei, bruine basterdsuiker, vanillesuiker, zonnebloemolie, geraspte wortel, bloem, bakpoeder en kaneelpoeder.
Ze de beker 1 minuut en 40 seconden in de magnetron op 800 watt.
Meng de ingrediënten voor het glazuur goed door elkaar. Versier de mug cake met het glazuur.
Mug Cakes | Lene Knudsen | Becht Uitgevers maatschappij| verkrijgbaar voor € 9,95
Klik hier om het boek te bestellen via bol
———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!