Plog #5 7/7
Bewaren
De afgelopen dagen heb ik hele bijzondere foodie-dingen mogen doen! Nadat ik zondag avond om 23.00 uur thuis was gekomen van een geweldige perstrip naar Ischgl, Oostenrijk (daar vertel ik je snel heel veel meer over!) mocht ik gister weer een hele toffe foodie-ervaring op doen.
Kijk mee naar mijn maandag 7 juli.
Mijn dag begint vroeg met het omgooien van het bakje met chiazaadjes..
En achter de pc eet ik mijn ontbijtje, zo kan ik meteen mijn mail wegwerken, reacties op de site beantwoorden, en de (super vele) foto’s van Oostenrijk op de pc opslaan.
Ik ga vandaag met de trein zodat ik nog een beetje kan uitrusten van de vermoeiende trip naar Oostenrijk. Mijn paspoort komt weer van pas!
Doordat er geen vertraging was, was ik veel te vroeg in Amsterdam. In plaats van wachten heb ik gewandeld zodat ik de (toch wel stijve) benen na de inspanning in Oostenrijk kan loslopen.
Blij hoofd, want ik ga vandaag iets leuks doen!
In de verte zie je mijn bestemming al liggen.
Voordat we naar binnen mogen worden we gecontroleerd, het lijkt Schiphol wel.
Daar ligt hij: de MSC Magnifica! Vandaag krijgen we een foodtour én mogen we lunchen op dit prachtige cruiseschip! Hoe cool is dat!?
We’re in! Dit gedeelte deed me denken aan de titanic.
Binnen is het één en al pracht en praal, glimmend, veel spiegels, en ook patroontjes.
(zo is er ook een tigerbar waar ik geen foto van heb gemaakt, je kunt je vast voorstellen hoe die er uit ziet ;))
De outfit van de foodtour door de (brandschone!!) keuken.
De keuken zorgt ervoor dat de 3000 gasten én 1000 personen bemanning aan boord te eten krijgen. Zoals je je misschien kunt voorstellen is het een logistieke onderneming.
Toch wordt er zoveel mogelijk zelf gemaakt. Zo wordt er drie keer per dag vers brood gebakken.
En is er ook verse pasta! Deze conchigliette mag ik straks eten.
De pastamachine in ruststand.
We krijgen een kookdemonstratie met de Italiaanse conchigliette, daarna hoppen we naar de andere kant van de wereld voor verse sushi.
Én ongelooflijke snijkunsten! Bizar wat er mogelijk is met een stukje komkommer.
Op het cruiseschip zijn meerdere een snijkunstenaars aanwezig die iedere dag dit soort prachtige kunstwerken maken.
Lift-plafond-spiegel-selfie. Een lift is niet overbodig op dit schip, het telt 16 (!!) verdiepingen!
Francesca en Pauline waren er vandaag ook gezellig bij, op de een of andere manier vergeet ik altijd mensen te fotograferen. Ik ga voor eten, en in dit geval ook het moois van het schip.
Een van de prachtige suites (met balkon!).
Je kunt het zo gek niet bedenken, of het is aanwezig op het schip. Zo ook een casino,
je kunt sporten met ongelooflijk uitzicht,
sport kijken in het sportcafé met mega veel grote schermen,
het theater (!!) bezoeken,
én natuurlijk naar het zwembad!
Buiten, of binnen.
Het schip heeft meerdere restaurants, volgens mij waren het er 5. Er is een buffetrestaurant, en a la carte restaurant en er zijn diverse specialiteiten restaurants. Wij schuiven voor de lunch aan in het a la carte restaurant.
Vooraf neem ik een lekker stukje zalm,
daarna ga ik voor het gerecht met de verse conchigliette én bij het toetje kan ik de chocolade eclair niet weerstaan.
Wauw, wat een geweldige ervaring om eens rond te kijken, én te eten op een luxe cruiseschip! Vanaf vandaag doen we weer even normaal. Maar wauw, wat is het geweldig dat ik voor (en door) mijn blog op dit soort bijzondere plekken mag komen. Ik moest er even aan wennen, maar ik zie mezelf ooit zeker wel eens een cruise maken. Je hebt alles bij de hand, hoeft je geen moment te vervelen én kunt meerdere steden of regio’s zien. Het schip vaart zoveel mogelijk ‘s avonds en ‘s nachts zodat je overdag van boord kunt om de omgeving te verkennen. Al is het dus ook zeker geen straf om op het schip te moeten blijven. Er is heel veel te doen, en het eten is top.
Na het bezoek aan het cruiseschip haastte ik me naar het station. Maar zag de trein net voor me wegrijden..
Bijna 1,5 uur later.. op de fiets naar huis.
Nadat ik de omgegooide chiazaadjes heb opgeruimd en een relaxte broek heb aangetrokken mag ik even van het mooie weer genieten.
In de koelkast staat een bakje gesneden meloen voor me klaar (zo lief!).
Doordat het heerlijk weer is blijf ik veel te lang liggen.
Ik heb behoefte aan de Hollandse pot, ik ga nog even langs mijn ouders om een vers bloemkooltje en een geheim pakketje op de halen.
Daarna schil ik aardappelen.. iets wat ik echt nooit doe! Normaal gesproken kookt Joost als we aardappelen eten.
We aten dus lekker AVG. Aardappelen, een gekookt bloemkooltje én een boomstammetje. Na de sjieke diners en lunches van de afgelopen dagen smaakt dat extra lekker. Na het eten ga ik even langs familie om de hapjes voor een verjaardag te bespreken, haal ik een deel van een foodbox op bij mijn schoonouders, en sluit ik de dag af met het maken van de plog.