Rachel Khoo – Mijn Franse Keuken (+win!)
Bewaren
Vorige week plaatste ik het filmpje van de workshop met Rachel Khoo (klik om het filmpje te bekijken) hierbij vertelde ik dat er zeker een review van het boek op mijn blog zal verschijnen. Bij deze een kleine review, met winactie want ik geef een exemplaar van dit heerlijke kookboek weg!
Rachel komt uit Londen en woont al een aantal jaar in Parijs. Aangezien Parijs dé plek is waar de culinaire trends in Frankrijk worden gezet zit ze daar helemaal op haar plek. Echter werd het voor Rachel tijd voor nieuwe culinaire ontdekkingen, daarom besloot ze Frankrijk in te trekken om op zoek te gaan naar weggestopte recepten van Franse grootmoeders. Maar ook om te ontdekken wat de Fransen tegenwoordig maken én hoe de jongere generatie eet.
Mijn Franse keuken behandeld niet heel Frankrijk (daar is het culinaire land te groot voor) maar is een culinair reisverslag van de uitstapjes naar Franse dorpen en steden die Rachel maakte. Zo stopte ze in Bretagne, Bordeaux, Baskenland, de Provance, Lyon en Elzas. Na iedere reis gingen er spullen en ingrediënten van de betreffende streek mee naar huis en ging Rachel er mee aan de slag. In haar kleine keukentje in Parijs verwerkte ze de lekkernijen in gerechten voor vrienden en familie. Het resultaat vind je uiteraard allemaal terug in dit heerlijke boek.
Door de vrolijke opmaak en fotografie komt Mijn Franse Keuken op mij over als een vrolijk kookboek, het geeft me een echt lente/zomergevoel. Én dat terwijl er ook streken zijn waar Rachel tijdens de winter verbleef, zo sneeuwde het bijvoorbeeld tijdens haar verblijf in Lyon.
In ieder hoofdstuk staat een van de bezochte Franse streken centraal. Bij de introductie van de Franse streek verteld Rachel meer over de streek en zijn specialiteiten. Leuk detail is dat de tekeningetjes bij de introductie van de streken door Rachel zelf gemaakt zijn (ze kan ook alles).
In Mijn Franse Keuken vind je alle soorten gerechten, van simpel tot iets ingewikkelder. Recepten voor het ontbijt, lunch, diner, desserts en natuurlijk ontbreken ook de zoete baksels niet.
Een hele kleine greep uit de recepten: Millefeuille met tomaten en linzen (Bretagne), geroosterde kip met rode wijn (Bordeaux), verschillende Pintxos en chaumontaise kusjes (Baskenland), Millefeuille van geitenkaas, aardbei en komkommer (Provence), Broodjes met kaasfondue en ingelegde bloemkool (Lyon) en Stoofpot van de bakker (Elzas).
Aan de post-its in mijn boek is te zien dat er niet één streek is die favoriet bij me is, alle hoofdstukken hebben veel post-its van me ontvangen. Er zijn zeker een aantal gerechten uit dit boek die ik ga maken.
Pluspunten
- Een grote verscheidenheid aan recepten, dit boek biedt zeker voor ieder wat wils
- Leuk om op deze manier meer te weten te komen over de verschillende Franse streken
Minpunten
- Enige nadeel aan het boek vind ik dat de voorgerechten, baksels en desserts niet bij elkaar staan waardoor het soms lastiger zoeken is om een recept terug te vinden. Dit komt doordat het boek is ingedeeld op de Franse streek waar het gerecht vandaan komt.
Mijn Franse Keuken is een aanrader voor iedereen die regelmatig in Frankrijk komt of is geweest en houdt van het heerlijke eten daar. Maar ook als je gewoon van lekker koken houdt en opzoek bent naar leuke afwisselende recepten is dit boek een aanwinst voor je (kook)boekenkast.
WIN!
De win-actie is inmiddels gesloten, het is niet meer mogelijk om een reactie achter te laten
Ben je nieuwsgierig geworden en wil je kans maken op een exemplaar van het Mijn Frans Keuken? Dat kan! Om kans te maken moet je het volgende doen:
- Laat een reactie achter onder dit bericht
- Like de Facebook-pagina van Brenda Kookt (als je dit niet al eerder gedaan hebt)
- Deel dit bericht op Facebook of Twitter (dit kan door op een van de social-icoontjes onder dit bericht te klikken)
De winactie loopt tot en met donderdag 20 maart 2014. De winnaar krijgt per e-mail bericht, dus zorg ervoor dat je het juiste e-mailadres achterlaat bij je reactie.
Mijn Franse Keuken | Rachel Khoo | Kosmos Uitgevers | Verkoopprijs € 19.99
Bestel het boek hier