Snap Shots november #1
Bewaren
Hi! Daar ben ik weer met de Snap Shots! De afgelopen twee weken waren (zoals voorspeld) ongelooflijk druk. Gelukkig waren het allemaal leuke fooddingen én heb ik veel foto’s gemaakt. Daarom laat ik jullie ook deze keer op de helft van de maand alvast de snap shots zien.
Ik heb hard gewerkt aan de site, alvast voorbereidingen voor sinterklaas (het is sinterklaasweek!) en kerst. Ben heel veel uit eten geweest, had leuke meetings voor Brenda Kookt, gaf een workshop en deed een leuke cateringopdracht. Ook haalde ik twee mijlpalen én at ik heel veel lekkers.
We trappen af met een gezellig dagje winkelen met mijn moeder, zusjes en schoonzusje.
Als afsluiting aten we tapas (bij Restaurant Onder de Wester in Enkhuizen, aanrader!) en chocolade als toetje.
Zondag 2 november op terras. Het lijkt wel lente.
Ik lunch met warme choco en cheesecake. Gewoon omdat het kan.
Ik kreeg een mega pot pindakaas van Calvé, inhoud 1 kilo! Als pindakaaslover vond ik dat helemaal niet erg.
Na een avondje met vriendinnen uit in Amsterdam maakte Joost scrambeld eggs voor me, dat kon ik wel gebruiken.
Tijdens de fairtradeweek ontving ik de fairtrade box met zoals je ziet hele mooie producten. Met deze box wil Fairtrade Nederland de verhalen vertellen achter de producten. (Klik hier voor meer informatie)
De repen Tony’s moesten er als eerste aan geloven.
Lekker tussendoortje: de dadels van Yogi & Youssef’s.
Ontbijten met stoofpeertjes… hartje herfst.
Met beide families gingen we toevallig uiteten. Bij IJgenweis in Bovenkarspel hebben we ontzettend lekker gegeten. Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat het zo goed zou zijn, dus een aanrader voor iedereen die hier wel eens komt. Mijn visje was super mals, echt heerlijk.
Met de andere familie gingen we ouderwets gourmetten, ook altijd lekker. En gezellig.
Voor de Travel Club verzorgde ik de hapjes tijdens een Surinaamse avond. De ananascake was een groot succes! Helaas heb ik geen goede foto gemaakt voor op de site en moet ik het recept nog een keer maken. Geen straf 😉
(foto Fotostudio Ilona)
Ook gaf ik in opdracht een Italiaanse kookworkshop aan een leuke groep tennisvriendinnen. Van te voren waren ze een beetje huiverig voor de risotto en tiramisu maar het is helemaal goed gekomen en hebben ze een heerlijke avond gehad.
Ik test de nieuwe Cuisinart Professionele Grill XL. Op het gebied van tosti’s is hij goedgekeurd!
Later vertel ik jullie hier meer over.
En omdat de tosti’s zijn goedgekeurd was het tijd voor een beetje variatie. Op zondag ochtend ontbeet ik met tosti’s met banaan, nutella en pindakaas. Soms moet je jezelf verwennen. En ja, deze combinatie is heel erg lekker ook al is het misschien een beetje gek.
Ik haalde een (voor mij) hele grote mijlpaal, meer dan 100.000 unieke bezoekers per maand! Ik had echt nooit gedacht dat ik dit met ‘Brenda Kookt’ zou bereiken. Super tof!
En extra leuk om dit net voor de sinterklaas en kerst drukte is gelukt 🙂
En daarom mocht ik nog meer chocolade testen…
Vorige week stond er een kort interview over mijn online leven in de Libelle. Super leuk! Hier (klik) kun je het artikel teruglezen.
En ik had een hele interessante (en leuke) inspiratiesessie op het hoofdkantoor van Google met Youtube.
Een yummy oliebol op het Leidseplein in Amsterdam.
En omdat sundays voor baking zijn besloot ik gister nog een extra sinterklaasrecept te maken. Deze week komt het online!
Wil je meer Snap Shots en foodfoto’s zien? Volg me dan via Instagram (username @BrendaKookt), hier komen de meeste Snap Shots als eerste voorbij.