Snap Shots van mijn Paasweekend
Bewaren
Yeah, een extra editie van de Snap Shots! Ik heb een ontzettend lekker food-paasweekend gehad. Er zijn twee foodfestivals bezocht en hier heb ik natuurlijk veel foto’s van gemaakt. Daarom vond ik het een extra editie van de Snap Shots waard, de paaseditie.
Hoe was jouw paasweekend? Heb je ook zo genoten van lekker eten? (en misschien wel iets van Brenda Kookt gekookt?)
Vrijdag middag probeerde ik voor de 287e keer de perfecte Moskovische tulband te bakken. Het recept ging deze keer perfect, alleen kreeg ik de tulband niet perfect uit de vorm. Helaas weer een #fail
Ik ontving een heel mooi pakket van de Sweet Table Shop. Mooie flesjes en rietjes, ideaal voor smoothies en sapjes.
Zaterdag ontbeet ik met granola achter de laptop. De bezoekers aantallen rezen de afgelopen week de pan uit! Er is goed gezocht naar paasrecepten. I like it!
Genieten van de zaterdagmorgen met een smoothie en de nieuwe printable kalender van Elske.
Voor ik van huis ga draai ik een snelle couscouslunch in elkaar. Met twee vriendinnetjes ga ik op naar het CulyFoodFestival!
Daar zijn we! In Sugar City bij Halfweg (een perfecte ruimte voor evenementen) werd het aller eerste CulyFoodFestival georganiseerd. Het was druk, maar niet té. Al waren de workshops wel heel snel uitverkocht. Wij hebben voornamelijk (super lekker) gegeten, gedronken en lekker gekletst. Kijk mee mee naar onze middag:
Nadat we een rondje hebben gelopen hadden we snel een tafeltje te pakken. Hier genoten we van een drankje en de heerlijke labne van Nadia en Merijn.
De hal heeft niet veel aankleding nodig, toch maakte de vele extraatjes het af. Zoals de beschreven spiegels bij de toiletten. Ik zag er inderdaad hongerig uit.. 🙂
De bitterballen van Kok au Van moesten geproefd worden.. (en check de leuke bitterbal-stand/foodtruck!!)
Selfie met de ladies in de rij voor de hotdogs van Brandt & Levie. Vriendinnetjes Roos en Inge waren mee. De naaktehond ging er wel in, super lekker. Niet alleen het worstje was bijzonder, ook de sauzen waren voortreffelijk.
Daarna was het tijd voor een lekker kopje thee van Dilmah (deze voldeed natuurlijk helemaal aan deze richtlijnen) en een toetje.
Hidde de Brabander maakte mijn macaron klaar.
Et voila. De Fermented Blackberry Macaron, een smaakbommetje!
Eerste paasdag: brunchen bij de schoonfamilie Ik kon het niet laten om ook iets lekkers mee te nemen. Ik maakte een krans van croissantdeeg. Het recept deel ik binnenkort op het blog.
Na de brunch gingen we door naar de kermisborrels van vrienden. Het paasweekend is het altijd kermis in Bovenkarspel. Het was goed weer dus we stonden lekker in de tuin. Tijdens het eten ging de barbecue aan. Broodjes hamburger en worst, super lekker. Daarna gingen we de kroeg in. Hier heb ik geen eetfoto’s meer gemaakt… 😉
Tweede paasdag waren we lekker thuis. Een mini paasbrunch voor 2. Croissantjes met ham, kaas en ananas. Fruit, (gekochte) tulband en als toetje een beschuitje met nutella en banaan.
2e Paasdag stond er weer een foodfestival op het programma. Samen met Joost ging ik naar het Hoornsche Foodfestival.
Zoals je ziet was de rij om naar binnen te komen nogal lang. Toch viel het me binnen mee. Het was druk, maar gelukkig niet té (ik hoorde dat het zondag wel heel erg druk was, zo druk dat je eigenlijk niet kon lopen). Naast foodstands waren er ook andere dingen vertegenwoordigd, al moet ik eerlijk bekennen dat ik me vooral op de food heb gericht.
Ik baal dat ik de fudge uiteindelijk niet geproefd heb..
Leuk: je kon een foto laten maken, ‘Groeten uit Hoorn’..
De paarden- en grilworst van Slagerij Groot uit Lutjebroek gingen mee naar huis.
En mijn man weet wat lekker is: een patatje stoofvlees.
Ik ging voor een smoothie… 🙂 Al zagen de burgers er ook wel érg goed uit.
Super leuk (en lekker): pinchos!
De salted caramel brownie van Loft der Zotheid kon ik niet weerstaan…
Nadat we thuis waren hebben we gerelaxed met de aller laatste aflevering van House of Cards (het einde!!) en nacho’s op de bank.
Het is nog niet gedaan met de leuke dingen. Morgen vertrek ik met een groep leuke foodbloggers naar Vietnam! Op uitnodiging van Queens Vis gaan we daar de kweek en verwerking van panga bekijken. Panga is heel erg negatief in het nieuws geweest en wij gaan eens onderzoeken wat daar van waar is. Ik ben er ontzettend benieuwd naar en ga jullie natuurlijk op de hoogte houden van mijn avonturen. Volgende week deel ik de snap shots maar ondertussen kun je me ook volgen op Instagram.
———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!