Ga naar de inhoud

Gezonde snacks voor kids (en volwassenen)

Vandaag deel ik even geen gezonde, makkelijke maaltijd. Wel een gezonde snacktip. Ik tip je lekkere en gezonde snacks voor kids. Maar ik kan je vertellen dat ik als verstandig volwassene ook regelmatig mee smikkel ­čśë

Ik ben benieuwd of jullie ook maniertjes hebben om jullie kinderen meer fruit of groente te laten eten. Hebben jullie ook een favoriete, verantwoorde snack?

Gezonde snacks voor kids

Gezonde snacks voor kids

Er zijn kids die smullen van alles wat je ze voorzet. Bij mijn kids gaat dit niet zo gemakkelijk. Zo at Fem toen ze 1 tot 2 jaar was niet zo graag fruit, of maar 1 soort. Om daar verandering in te brengen, wilde ik haar op een toegankelijke manier meer verschillende dingen aanbieden. Zo kon ze wat meer proeven en als ze mij zag eten, wilde ze zelf stiekem ook proeven. Zo zijn onze snackbordjes als tussendoortje ontstaan.

Monkeyplatter

Online worden de bordjes met snacks voor kids ook wel een monkeyplatter genoemd. Een bordje met allemaal lekkere, gezonde snacks. Die bordjes zien er vrolijk uit met allemaal verschillende kleurtjes en ze zijn erg gevarieerd. Met de ingredi├źnten kun je afwisselen. Zo kun je ze niet alleen serveren als tussendoortje, maar ook als lunch of avondmaaltijd. De ingredi├źnten die op het bordje liggen, pas je hierop aan.

Omdat we er samen van eten, gebruik ik een grotere schaal of bord waar ik de snacks op verdeel. Zo kunnen we samen pakken. In de zomer doen we dit ook vaak buiten in de tuin, als picknick.

De snackbordjes of ‘fruitjes’ zoals Fem het zelf noemt, maak ik nog steeds regelmatig. Het is nu zelfs zo dat Fem (en ons buurjongetje) er om vraagt, in plaats van dat ze een snoepje wil.

Gezonde snacks voor kids

Tips snackbordje maken

Een paar tips voor het samenstellen van een snackbordje met gezonde snacks voor kids!

Presentatie

Ik heb inmiddels een paar schalen met vakjes in huis. Maar dit is natuurlijk niet per se nodig. Je kunt de verschillende ingredi├źnten ook over een groot bord verdelen of over verschillende schaaltjes.

Ingredi├źnten

Een bordje met verschillende soorten fruit is lekker, maar afwisseling is nog lekkerder. Ik wissel de ingredi├źnten op het snackbordje daarom ook graag af.

Ik gebruik altijd een paar soorten fruit die ik afwissel met komkommer of tomaatjes. Voor de bite pak ik ook graag crackertjes, nootjes en heel soms een klein snoepje of wat zoutjes.

En sinds kort hebben we Mini Babybel ontdekt. Een uitvinding! Fem is er gek op en het is nog verantwoord ook. Mini Babybel is 100% echte kaas gemaakt van 98% melk. Het bevat geen toevoegingen en conserveringsmiddelen en is rijk aan calcium en vitamine B12.

Het uitpakken van het superkaasje is al een feest en dat kunnen de kids snel zelf. Fem had eerder door hoe dat werkte dan ik. Nadat het rode cellofaantje er af is, kun je gemakkelijk de rode was er afpellen en heb je een klein, rond kaasje.

Mini Babybel wordt verkocht in een netje, maar er is ook een verpakking met kleine zoute koekjes erbij. Daar zijn we helemaal fan van. De stukjes Mini Babybel eten we dan samen met de koekjes op. Het romige kaasje past hier perfect bij. Als Fem straks naar school gaat, is dit ook een lekkere snack als tussendoortje of bij de lunch.

Afwisseling

Niet alleen qua ingredi├źnten wissel ik af, Fem weet inmiddels ook dat we niet eerst het lekkerste opeten. Als het aan haar ligt, eten we eerst de crackertjes met Mini Babybel op. Wij doen om en om, zo eten we van alles wat.

Gezonde snacks voor kids

Dit artikel schreef ik in samenwerking met Mini Babybel, lees mijn disclaimer.

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op