Tomaten gevuld met spinazie
Bewaren
Gevulde tomaten stonden al lang op mijn lijstje. Eindelijk is het er van gekomen ze te maken. Ik vulde de tomaten met een mengsel van verse spinazie, champignons, pijnboompitjes en een uitje, een mooie combi!
Deze gevulde tomaten kun je serveren als voor- of bijgerecht. Ook kun je ze als vleesvervanger serveren met aardappeltjes en sla of een andere groente. Een echte aanrader als je het mij vraagt.
Tomaten gevuld met spinazie
Bereidingstijd: 20 minuten plus 25 minuten oventijd
Ingrediënten voor 4 gevulde tomaten:
- 4 tomaten
- halve ui
- teentje knoflook
- 4 champignons
- 1 eetlepels pijnboompitjes
- 6 handen verse spinazie
- 25 gram oude geraspte kaas
- peper en zout
- olie
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd het kapje van de tomaten. Schep met een lepel het vruchtvlees eruit. Laat de tomaten ondersteboven even uitlekken op keukenpapier.
Snipper de ui en pers de knoflook, snijd de champignons blokjes.
Verwarm olie in een wok, bak de ui en knoflook hier in aan. Voeg de blokjes champignons en pijnboompitjes erbij als de ui glazig is. Bak de champignons even mee.
Voeg de spinazie toe en wok dit even mee. Breng het spinaziemengsel op smaak met peper en zout.
Vul de tomaten met het spinaziemengsel en bestrooi ze met de geraspte kaas.
Verwarm de gevulde tomaten 25 minuten in de oven.