Ga naar de inhoud

Voorproeven Alkmaarse Restaurant 10-daagse

Seasons alkmaar restaurant 10 daagse

Van 6 tot 15 november wordt de Alkmaarse Restaurant 10-daagse georganiseerd. In dit artikel vertel ik je meer over dit culinaire evenement, en laat ik je zien wat het menu van Restaurant Seasons is. Hier mocht ik afgelopen week namelijk alvast voorproeven.

Aan de Alkmaarse Restaurant 10-daagse doen dit jaar maar liefst 22 restaurants mee. Als je eens in Alkmaar lekker wilt eten is het aanrader om dit tijdens deze 10-daagse te doen. De restaurant bieden een 3-gangenmenu aan voor  € 27,50 waarvan € 2,50 is bestemd voor het goede doel dat is gekozen.

Het goede doel voor deze editie is Stichting Babyspullen. Stichting Babyspullen is een Alkmaars initiatief dat landelijk gebruikte en nieuwe babyspullen verzameld en daar babystartpakketten van samenstelt. De pakketten worden via verschillende instanties gratis aan (aanstaande) ouders verstrekt die het financieel moeilijk hebben. Hier vind je meer informatie over de stichting.

Op deze pagina vind je meer informatie over het evenement, de deelnemende restaurants en kun je de menu’s alvast bekijken. Je reserveert voor de Alkmaarse Restaurant 10-daagse door contact op te nemen met het betreffende restaurant.

Seasons Alkmaar restaurant 01

Vorige week nodigde Restaurant Seasons mij alvast uit om het menu voor de Restaurant 10-daagse voor te proeven. Leuk! Ik nam mijn moeder gezellig mee als test-panel.

Tijdens de restaurant 10-daagse (6 t/m 15 november) stelt ieder restaurant zelf zijn menu samen. Via de facebookpagina van het evenement kun je de menu’s alvast bekijken. Het menu dat ik in dit artikel laat zien is het menu dat bij Restaurant Seasons wordt geserveerd.

Restaurant Seasons ligt niet in het centrum van Alkmaar, maar iets daarbuiten op de Kennemerstraatweg. Hierdoor is het met de auto heel goed bereikbaar. Vanaf de ring ben je er zo, én je kunt in de omgeving goed (en gratis) parkeren.

Het restaurant beschikt over een groot terras en een gezellige, knusse maar ook moderne uitstraling. Bij Seasons wordt ambachtelijk gekookt met biologische (streek)producten. Verwacht geen poespas op je bord, maar wel heerlijke uitgesproken smaken.

Wisten jullie dat Seasons Alkmaar als een van de weinige restaurants in Alkmaar een plek in de ‘Lekker’ 2015 én 2016 heeft behaald? Dit is de lijst met de 500 beste restaurants van het land.

Seasons Alkmaar restaurant voorgerecht

Na een nootje en een broodje met olijfolie wordt het voorgerecht geserveerd. ‘Een tartaar van gemarineerde runderlende met in olijfolie gegaard hoeve-eitje en truffelmayonaise’.

Bij het zien van de tartaar liep het water me direct in de mond. Waarschijnlijk werd dit versterkt doordat ik het zelf niet kon eten in verband met de zwangerschap. Daarom werd voor mij iets anders lekkers klaargemaakt: een gerechtje met huisgerookte zalm met een gepocheerd eitje, en een ravigottesaus.

Seasons Alkmaar restaurant hoofdgerecht

Als hoofdgerecht wordt tijdens de Restaurant 10-daagse in eigen jus gestoofd sukade van hert op een puree van knolselderij geserveerd. De knolselderij was in ons geval een anijviestamppotje.

Het hoofdgerecht was anders dan verwacht. Er werden namelijk geen (standaard) frietjes geserveerd, persoonlijk vonden we dit een zeer aangename verrassing. Een heerlijk gerecht, de sukade was echt top, super mals. Wat mij betreft had de jus wel iets sterker van smaak mogen zijn.

Seasons Alkmaar restaurant nagerecht

Het toetje past perfect bij deze tijd van het jaar. Namelijk een ‘speculaasparfait met amaretto siroop’.

Super lekker. Het leek een flinke hap, maar van toetjes als deze blijf ik maar dooreten dus hij was op voor we het wisten.

Mocht je nog een gaatje hebben na het diner, vergeet dan niet een kopje koffie of thee te bestellen. Hierbij krijg je namelijk nog een paar lekkere zoete hapjes geserveerd 😉

Ik was nog niet eerder bij Seasons in Alkmaar geweest, maar ga hier zeker nog terugkomen, het is echt een aanrader. En niet alleen tijdens de Alkmaarse Restaurant 10-daagse.

 

Dit artikel is een samenwerking met Alkmaar Prachtstad, lees mijn disclaimer

———————————————
Wil je op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op