Ga naar de inhoud

5x WK bites

WK Bites txt

Ik heb  nog geen WK recepten gemaakt, maar toch kon ik het niet laten om een artikeltje aan het WK op mijn blog te wijden. Het kan je namelijk niet zijn ontgaan, gister is het ein-de-lijk begonnen: het WK in Brazilië! Ik denk dat vooral de mannen er naar uit gekeken hebben en misschien zelfs wel een beetje zenuwachtig zijn voor vanavond?

Zelf ben ik geen voetbalfan, ik kijk het nooit. Behalve als er een EK of WK is. Dan vind ik het ‘ineens’ leuk om voetbal te kijken en ik moet zeggen, ik ben dan ook echt voor het Nederlandse team. Ik vermoed dat dat vooral komt doordat we altijd samen met een grote groep vrienden kijken. Dan is het toch extra leuk om voor een groot groen scherm te zitten om ons team aan te moedigen, met oranje kleding aan uiteraard. Ook vind ik het trouwens leuk om mee te doen met een poule, niet dat ik er verstand van heb, maar toch is het zo leuker om ook wedstrijden van andere landen te volgen. Gisteravond heb ik daarom op de valreep nog snel een poultje ingevuld. Helemaal kansloos ben ik niet, ik heb eerder bij een stagebedrijf de poule gewonnen, dus er is nog hoop 🙂

Ga je het voetbal ook volgen? Of vind je het niets aan?

Vanavond kijken we bij vrienden thuis, gezellig! En ja als je dan met zijn allen zit dan is het lekker om er iets te knabbelen bij te hebben, juist als je bij iemand thuis kijkt. Chips, kaas en worst. Allemaal lekker. Maar wil je de mannen (en jezelf) een beetje verwennen? Maak dan een van de WK bites die ik voor je op een rijtje heb gezet.

5x WK bites

Super simpel maar ook super lekker: home made kipnuggets met een lekker sausje. De krokantste nuggets maak je  met cornflakes maar je kunt ook paneermeel of beschuit gebruiken voor het korstje. Serveer de kipnuggets met zweet chili saus, mayo of een lekker honing/mosterdsausje.

Kaasliefhebbers in huis? Maak dan lekkere kaashapjes. Je kunt kiezen voor een jonge kaas, maar een pittig kaasje geeft net iets meer smaak. Geen Kaasliefhebbers in huis maar wel vleeseters? Vervang de kaas door worstjes of gehakt en maak er worstenhapjes van!

Gehaktballen zijn al-tijd goed, dus zeker ook bij het kijken van voetbal. Punt.

Liever iets te kluiven? Maak yummy sticky chickenwings. De beste kippenvleugeltjes ever! Deze vallen bij jouw mannen vast ook in de smaak! Tip: geef er wel servetjes bij! #smeerboel

Wil je iets anders dan deze oer Hollandse hapjes? Maak dan mini taco’s of kleine spinazietaartjes. Ook deze zijn verrassend lekker.

Ik wens jullie goede wedstrijden! En stiekem hoop ik natuurlijk dat ik die poule weer in de wacht sleep, ook al heb ik er de ballen verstand van 😉

 

Bron foto

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op