Ga naar de inhoud

Pittige gehaktballetjes in tomatensaus

Gehaktballetjes in tomatensaus, wie houdt er niet van? Ik in ieder geval wel! Lekker als tapas of voorgerechtje, maar ook op een feestje doet een balletje gehakt het goed bij de borrel. Daarbij is het lekker simpel én goed voor te bereiden. Als je een feestje geeft maak je de balletjes alvast klaar zodat je

Pittige gehaktballetjes in tomatensaus

Gehaktballetjes in tomatensaus txt

Gehaktballetjes in tomatensaus, wie houdt er niet van? Ik in ieder geval wel! Lekker als tapas of voorgerechtje, maar ook op een feestje doet een balletje gehakt het goed bij de borrel. Daarbij is het lekker simpel én goed voor te bereiden. Als je een feestje geeft maak je de balletjes alvast klaar zodat je het alleen nog in de oven hoeft te schuiven.

Gehaktballetjes in tomatensaus 2

Pittige gehaktballetjes in tomatensaus

Bereidingstijd 15 minuten plus 15 minuten oventijd

Ingrediënten voor 20 balletjes:

  • 500 gram rundergehakt
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 ei
  • 2 eetlepels paneermeel plus extra om de balletjes door te rollen.
  • snuf zout
  • blik tomatenblokjes (a 400 gram)

Bereiding:

Snijd de sjalotjes fijn en pers de knoflook. Meng de sjalotjes, knoflook, mosterd, sambal, ei en paneermeel door het gehakt. Maak kleine balletjes en rol ze hierna door de paneermeel zodat ze een laagje krijgen. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de balletjes rondom even aan. Verwarm de oven voor op 200 ºC.

Vet een ovenschaal in en giet de tomatenblokjes in de schaal. Verdeel de gehaktballetjes in de saus.
Verwarm de balletjes 15 minuten in de oven.

Bekijk ook andere recepten
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Huzarensalade
Aardappelsalade met geroosterde bloemkool
Aziatische Kipspiesjes met honing en knoflook

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op