Ga naar de inhoud

Track & Trace je rookworst! (+recept)

 /></div>
<p><a href=track en trace rookworst

Gesponsord artikel

De rookworst heb ik al heel wat keren op tafel gezet de afgelopen maanden. Onder andere bij dit en dit recept. Eerlijk gezegd dacht ik altijd dat er niet veel aandacht werd besteed aan het maken van rookworsten. Het soort ‘frikadel verhaal’ zeg maar. Maar dat blijkt niet zo te zijn!

Unox besteed namelijk wel degelijk aandacht aan de productie en herkomst van de rookworst. Ze proberen zoveel mogelijk gebruik te maken van vlees dat bekroond is met het Beter Leven Keurmerk. Dit vlees is van dieren die een beter leven hebben gehad. Sinds 2011 is 70% van de rookworsten van Unox voorzien van het Beter Leven keurmerk. Doelstelling van Unox is om uiterlijk in 2020 voor 100% gebruik te maken van diervriendelijker vlees.

Deze winter wil Unox ons met het project Unox Onze Boeren laten zien waar de worst op ons bord vandaan komt. Op de website kun je opzoeken bij welke boer het vlees van je rookworst vandaan komt.  De boeren werken met zorg en passie aan de lekkerste rookworsten en beste leefomstandigheden voor de dieren, dat straalt de website uit. Door de productiecode op de verpakking van de Gelderse Rookworst (285 en 375 gram) en Extra Magere Rookworst (275 en 375 gram) in te voeren kun je kennis maken met de boeren die het vlees hebben geleverd.

Unox track and trace

Jullie weten dat ik graag de boer op ga, het had me leuk geleken eens op de Beter Leven boerderij een kijkje te nemen. In verband met mijn drukke (kerst)schema ging dat deze keer even niet lukken, maar via de website heb ik wel opgezocht waar mijn rookworst vandaan kwam. Mijn Gelderse rookworst komt uit Gelderland, van de boerderij van Michel, Karin, Rian, Jurre, Jan en Gerrie. De boerderij heeft onlangs aanpassingen gedaan om de varkens een beter leven en het Beter Leven Keurmerk te kunnen geven.

Nu we zoveel over rookworsten gezegd hebben, heb je vast trek gekregen. Daarom geef ik hieronder nog een extra receptje, mét rookworst! 🙂

Zuurkool met worst en pasta txt

Rookworst wordt in Nederland het meest gegeten met boerenkool. Zelf eet ik de rookworst eigenlijk altijd met aardappelen. Qua groenten ga ik ook regelmatig voor de boerenkool maar zuurkool eet ik ook graag met worst. Naast de zure smaak van zuurkool doet de rookworst het super goed, je proeft écht de worst. Zoals het bedoeld is. Het leek me leuk eens een variatie op mijn vertrouwde zuurkool met worst te maken. Ik maakte zuurkool met worst, maar dan met pasta.

Even wennen, maar wél lekker! Daarom kan ik het niet laten dit recept met jullie te delen.

Eet je je worst ook meestal met aardappelen? Of ga je juist graag voor een andere variatie zoals deze zuurkool met worst en pasta?

Zuurkool met worst en pasta 02

Pasta met zuurkool en worst

Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 gram penne
  • 100 gram zuurkool (naturel)
  • 100 ml appelsap
  • handje rozijntjes
  • 4 schijven ananas (plus eventueel 1,5 eetlepel ananassap)
  • 100 gram spekjes
  • 1 Unox Gelderse rookworst
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • halve theelepel kerrie (eventueel meer)
  • peper en zout

Bereiding

Kook de pasta gaar. Verwarm de zuurkool met appelsap en rozijntjes, laat dit ongeveer 10 minuutjes sudderen. Snijd de ananas in blokjes en voeg deze na 10 minuten bij de zuurkool.

Bak de spekjes in een droge koekenpan aan tot ze knapperig zijn. Meng de crème fraîche met een beetje ananassap, kerrie, peper en zout. Verwarm de Gelderse rookworst in een pan met water of de magnetron (zie aanwijzing op de verpakking) en snijd in plakken. Snijd de plakken rookworst niet te fijn zodat je echt lekkere stukken rookworst proeft.

Meng de gekookte pasta met crème fraîche. Laat de zuurkool even uitlekken en meng dit ook door de pasta. Roer om het af te maken de spekjes en plakjes rookworst ook door de pasta.

Dit is een gesponsord artikel, lees mijn disclaimer

Brenda Kookt Fijne Feestdagen 2014 03

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op