Bami Goreng
Ik gooi er even een altijd-goed maaltijd in. Bami goreng kan namelijk altijd als je het mij vraagt. Ik hoop dat jullie hebben genoten van het weekend. Vinden jullie ook dat het zo snel gaat? Het is alweer maart, waar blijft de tijd? Het voorjaar staat voor de deur en...Bami Goreng
Bewaren
Ik gooi er even een altijd-goed maaltijd in. Bami goreng kan namelijk altijd als je het mij vraagt.
Ik hoop dat jullie hebben genoten van het weekend. Vinden jullie ook dat het zo snel gaat? Het is alweer maart, waar blijft de tijd? Het voorjaar staat voor de deur en dat is helemaal niet verkeerd. Wat dat betreft kan het me niet snel genoeg gaan, ik kan niet wachten tot we straks in de tuin kunnen zitten en ijsjes kunnen eten in het zonnetje.
Vandaag deel ik een receptje dat nu kan, maar ook straks in het voorjaar. Bami goreng mag voor mij namelijk het hele jaar rond. Het blijft lekker, of het nou warm en zonnig is of koud met regen.
Ik bereid mijn bami goreng met spekjes. Al vind ik het ook erg lekker om er kip bij te eten. Je kunt kipblokjes met de spekjes mee bakken, maar ik serveer de kipsaté er naast. Omdat ik stiekem ook fan ben van een schepje satésaus bij mijn bami.
Bami Goreng
Ingrediënten
Eventueel: extra taugé ter garnering en gebakken kipsaté en pindasaus
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze bami goreng
Stap 1
Bak in een grote wok of hapjes pan de spekjes aan. Voeg de knoflook en groenten toe en bak dit kort mee. Doe de trassi, sambal, ketjap, laos, kaneel en zout er bij. Meng dit even goed door en bak mee tot de groenten gaar zijn.Stap 2
Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.Stap 3
Bak de eieren in een koekenpan met een beetje olijfolie. Breng op smaak met peper.Stap 4
Roer de gekookte mie door het groentemengsel en verdeel dit over de borden. Serveer de bami goreng met de gebakken eitjes en kroepoek. Eventueel ook lekker met kipsaté en een schepje pindasaus.Ingrediënten
Eventueel: extra taugé ter garnering en gebakken kipsaté en pindasaus
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze bami goreng
Stap 1
Bak in een grote wok of hapjes pan de spekjes aan. Voeg de knoflook en groenten toe en bak dit kort mee. Doe de trassi, sambal, ketjap, laos, kaneel en zout er bij. Meng dit even goed door en bak mee tot de groenten gaar zijn.Stap 2
Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.Stap 3
Bak de eieren in een koekenpan met een beetje olijfolie. Breng op smaak met peper.Stap 4
Roer de gekookte mie door het groentemengsel en verdeel dit over de borden. Serveer de bami goreng met de gebakken eitjes en kroepoek. Eventueel ook lekker met kipsaté en een schepje pindasaus.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
15 reacties
Anne
Heerlijk!!
Ruut Tilstra
Top gerechtje Brenda, super lekkere Bami, stiekum ook met een satestokje en een beetje pindasaus . Dank je wel!
Marieke
Mijn favo recept! Ook mijn cliënten vinden het erg lekker!
Frand
Deze bami voor het eerst gemaakt en wij willen niks anders meer. De bami was overheerlijk. Aangezien ik geen trassie kon krijgen in onze supermarkt heb ik vissaus gebruikt. Hier kan geen andere bami aan tippen. Bedankt!!
Elly Koppelman
Dit was super lekker.
Marianne
Ik maak bami niet meer anders dan enkel op deze manier! Is superlekker, vanavond gaan we 'm weer maken, bedankt voor je heerlijke recepten!
Karin
Kaneel in de Bami lijkt mij niet ècht smakelijk.ketoembar en djahè zou dat niet lekkerder zijn? ben bang dat de smaak van de kaneel overheerst of is dat niet zo?? met vriendelijke groet, Karin.
Brenda Kookt
De kaneel is niet overheersend in dit geval
tineke
Vandaag gemaakt, zelf de kids hebben met smaak gegeten :)
Brenda Kookt
Super om te horen!
Mark
Klinkt goed! Mis alleen nog een recept voor saté ;-)
Brenda Kookt
Klopt! Dat recept vind je in mijn boek, Snelle klassiekers met een twist.
Marije
Als je nou geen garnalen lust?
Brenda Kookt
Trassi smaakt niet echt naar garnalen. Maar als je liever niet met trassi kookt kun je ook een beetje vissaus toevoegen. En als je geen kroepoek eet ivm de garnalen kun je dit ook weglaten.