Ga naar de inhoud
2 beoordelingen

Bami Goreng

Ik gooi er even een altijd-goed maaltijd in. Bami goreng kan namelijk altijd als je het mij vraagt. Ik hoop dat jullie hebben genoten van het weekend. Vinden jullie ook dat het zo snel gaat? Het is alweer maart, waar blijft de tijd? Het voorjaar staat voor de deur en...
40 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Bami Goreng

Recept BamiIk gooi er even een altijd-goed maaltijd in. Bami goreng kan namelijk altijd als je het mij vraagt.

Ik hoop dat jullie hebben genoten van het weekend. Vinden jullie ook dat het zo snel gaat? Het is alweer maart, waar blijft de tijd? Het voorjaar staat voor de deur en dat is helemaal niet verkeerd. Wat dat betreft kan het me niet snel genoeg gaan, ik kan niet wachten tot we straks in de tuin kunnen zitten en ijsjes kunnen eten in het zonnetje.

Vandaag deel ik een receptje dat nu kan, maar ook straks in het voorjaar. Bami goreng mag voor mij namelijk het hele jaar rond. Het blijft lekker, of het nou warm en zonnig is of koud met regen.

Ik bereid mijn bami goreng met spekjes. Al vind ik het ook erg lekker om er kip bij te eten. Je kunt kipblokjes met de spekjes mee bakken, maar ik serveer de kipsaté er naast. Omdat ik stiekem ook fan ben van een schepje satésaus bij mijn bami.

Bami Goreng recept

Bami Goreng

Ingrediënten

personen

Eventueel: extra taugé ter garnering en gebakken kipsaté en pindasaus

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze bami goreng

Voorbereiding: 40 minuten
Stap 1
Bak in een grote wok of hapjes pan de spekjes aan. Voeg de knoflook en groenten toe en bak dit kort mee. Doe de trassi, sambal, ketjap, laos, kaneel en zout er bij. Meng dit even goed door en bak mee tot de groenten gaar zijn.
2
Stap 2
Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3
Stap 3
Bak de eieren in een koekenpan met een beetje olijfolie. Breng op smaak met peper.
4
Stap 4
Roer de gekookte mie door het groentemengsel en verdeel dit over de borden. Serveer de bami goreng met de gebakken eitjes en kroepoek. Eventueel ook lekker met kipsaté en een schepje pindasaus.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

15 reacties

Anne
5/5 sterren

Heerlijk!!

Laat een bericht achter

Ruut Tilstra

Top gerechtje Brenda, super lekkere Bami, stiekum ook met een satestokje en een beetje pindasaus . Dank je wel!

Laat een bericht achter

Marieke

Mijn favo recept! Ook mijn cliënten vinden het erg lekker!

Laat een bericht achter

Frand
5/5 sterren

Deze bami voor het eerst gemaakt en wij willen niks anders meer. De bami was overheerlijk. Aangezien ik geen trassie kon krijgen in onze supermarkt heb ik vissaus gebruikt. Hier kan geen andere bami aan tippen. Bedankt!!

Laat een bericht achter

Elly Koppelman

Dit was super lekker.

Laat een bericht achter

Marianne

Ik maak bami niet meer anders dan enkel op deze manier! Is superlekker, vanavond gaan we 'm weer maken, bedankt voor je heerlijke recepten!

Laat een bericht achter

Karin

Kaneel in de Bami lijkt mij niet ècht smakelijk.ketoembar en djahè zou dat niet lekkerder zijn? ben bang dat de smaak van de kaneel overheerst of is dat niet zo?? met vriendelijke groet, Karin.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

De kaneel is niet overheersend in dit geval

tineke

Vandaag gemaakt, zelf de kids hebben met smaak gegeten :)

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Super om te horen!

Mark

Klinkt goed! Mis alleen nog een recept voor saté ;-)

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Klopt! Dat recept vind je in mijn boek, Snelle klassiekers met een twist.

Marije

Als je nou geen garnalen lust?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Trassi smaakt niet echt naar garnalen. Maar als je liever niet met trassi kookt kun je ook een beetje vissaus toevoegen. En als je geen kroepoek eet ivm de garnalen kun je dit ook weglaten.

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
2 beoordelingen
Wil je dit recept delen?
Delen op