Ga naar de inhoud
1 beoordeling

Oreo monchoutaart

Oreo en monchoutaart. Dat kan toch niet anders dan super lekker zijn? Deze oreo monchoutaart mag dan ook niet ontbreken hier op brendakookt.nl. Deze taart maakte ik voor de verjaardag van Jill. Naast de slagroomtaart wilde ik nog een keuze hebben. Aangezien monchoutaart het altijd goed doet ging ik daarvoor....
40 minuten Voorbereidingstijd
3 uur Bereidingstijd
Delen op

Oreo monchoutaart

Oreo en monchoutaart. Dat kan toch niet anders dan super lekker zijn? Deze oreo monchoutaart mag dan ook niet ontbreken hier op brendakookt.nl.

Deze taart maakte ik voor de verjaardag van Jill. Naast de slagroomtaart wilde ik nog een keuze hebben. Aangezien monchoutaart het altijd goed doet ging ik daarvoor. Met oreo had ik hem nog nooit eerder gedaan dus dat werd hem. Toen de visite al binnenkwam heb ik nog snel foto’s van de taart gemaakt. En maar goed ook, want het is echt weer een topper!

Oreo monchoutaart

Oreo Monchoutaart

Deze taart is mega simpel om te maken. Aan mijn basisrecept voor de no bake monchoutaart voeg ik letterlijk alleen oreo toe. Niet alleen in de bodem, maar ook in de vulling en als topping. 3-dubbel oreo dus..!

Tip: ik adviseer om de taart een dag van te voren te maken en hem een nachtje in de koelkast te laten opstijven. Verdeel de oreo’s die je als topping gebruik last-minute (dus vlak voor je hem serveert) over de taart.

–> Wil je liever een andere taart dan oreo? Check deze to die for pindakaastaart of deze met stroopwafel en karamel. Nog twee toppers!

Oreo monchoutaart

Oreo monchoutaart

Ingrediënten

-12 punten

Extra benodigd: een bakvorm met diameter van 24 tot 26 cm

Print dit gerecht
Delen op

Bereidingswijze oreo monchoutaart

Voorbereiding: 40 minuten
Bereiding: 3 uur
Stap 1
Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier.
2
Stap 2
Smelt de boter in een pannetje. Verkruimel 250 gram oreo’s. Voeg de boter erbij en meng dit door tot het goed met elkaar gemengd is. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk dit met een lepel goed aan. Plaats de springvorm in de koelkast zodat de bodem kan opstijven.
3
Stap 3
Klop de slagroom samen met de klopfix in een kom op tot het mooi stijf is. Meng de MonChou met de basterdsuiker en vanillesuiker luchtig in een andere kom. Klop de slagroom en het MonChou-mengsel door elkaar. Houd 8 oreo’s apart voor de garnering, verkruimel de rest grof en roer dit door het MonChou-mengsel.
4
Stap 4
Verdeel het mengsel over de springvorm. Strijk het glad met een spatel of de achterkant van een lepel.
5
Stap 5
Laat de taart minimaal 3 uur opstijven (mag ook langer, laat hem bijvoorbeeld een nachtje opstijven in de koelkast)
6
Stap 6
Halveer 6 oreo’s en verkruimel de rest grof. Verdeel de halve oreo’s over de monchoutaart en bestrooi met de grove kruimels.
7
Stap 7
Snijd met een mesje langs de rand van de springvorm voordat je deze eraf haalt. Hierdoor komt de taart mooier los.

Tip: Maak de taart een dag van te voren zodat hij goed kan opstijven.

Bekijk ook andere recepten
Champagne tiramisu met rode vruchten
Suikerbrood
Pannenkoeken met karamelappeltjes en honingslagroom
Kerstontbijt plank met wentelteefjes

12 reacties

Nicoline
4/5 sterren

Goed in de smaak gevallen. Persoonlijk vind ik het te zoet maar de kids vonden m geweldig!

Laat een bericht achter

aliyah

het was echt geweldig lekker

Laat een bericht achter

Adelene

Echt een super lekkere taart. En zo als u zei: heel makkelijk om te maken

Laat een bericht achter

Irene

Enig idee hoeveel calorieën een stuk taart bevat?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Geen idee, vast genoeg ;)

Aurelia

Verkruimel je de oreo’s voor de bodem met of zonder het créme laagje wat er tussen zit?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Ik verkruimel de oreo's met het cremelaagje

Vermeire Greta

Even een vraagje, kan ik in de plaats van Monchoukaas ook Philadelphiakaas gebruiken, deze kaas heeft ongeveer de zelfde structuur.

Laat een bericht achter

martina

ik zou dat niet doen. een kuipje monchou is wel het zelfde als philadelphia kaas maar de pakjes monchou zijn steviger. maar ik heb hem nog nooit gemaakt dus misschien is er iemand anders die hier ervaring mee heeft.

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
1 beoordeling
Wil je dit recept delen?
Delen op