Ga naar de inhoud

Quinoa met tonijn

Een van de dingen die ik tijdens de detox wél mag eten is Quinoa. Voor de detox heb ik het eerlijk gezegd alleen gegeten nadat ik dit (klik) recept gemaakt heb. Blijkbaar vond ik het niet mega lekker want hierna heb ik het niet meer gehad. Tot vorige week. Omdat quinoa een van de weinige

Quinoa met tonijn

Quinoa met tonijn txt

Een van de dingen die ik tijdens de detox wél mag eten is Quinoa. Voor de detox heb ik het eerlijk gezegd alleen gegeten nadat ik dit (klik) recept gemaakt heb. Blijkbaar vond ik het niet mega lekker want hierna heb ik het niet meer gehad. Tot vorige week. Omdat quinoa een van de weinige graansoorten is die ik de komende 4 weken eet leek het me handig alvast te experimenteren voor de detox. Doordat ik inmiddels een paar keer quinoa heb gegeten ben ik gewend geraakt aan de structuur en durf ik te zeggen dat het lekker is.

Quinoa met tonijn 02

Ik maakte deze lekkere quinoa-salade met tonijn en tomaatjes, een heerlijke combi die ik tijdens de detox zeker nog een (paar) keer ga maken. Je kunt het eten als de quinoa nog warm is maar je kunt het ook laten afkoelen en in de koelkast zetten. Dan neem je het de volgende dag(en) mee als lunch.

Quinoa met tonijn 03

Quinoa met tonijn

Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten voor 2 personen

  • 100 gram quinoa
  • blikje tonijn op water
  • 12 cherry tomaatjes
  • half bosje verse peterselie
  • stukje verse geitenkaas
  • peper en zout
  • snuf komijnzaad
  • snuf cayennepeper
  • olijfolie
  • scheutje citroensap (1 a 1,5 theelepel)
  • kappertjes (heb ik niet gebruikt toen ik de foto’s maakte maar dit voeg ik inmiddels wel toe)

Bereiding

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de tomaatjes, snijd de peterselie fijn, verbrokkel de geitenkaas en laat de tonijn uitlekken.

Breng de quinoa op smaak met een beetje olijfolie, peper en zout, cayennepeper, komijnzaad en citroensap. Meng de overige ingrediënten door de quinoa (houdt een beetje geitenkaas en peterselie apart voor garnering).
Serveer de quinoa in kommen en garneer het met een beetje peterselie en geitenkaas.

Bekijk ook andere recepten
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Huzarensalade
Aardappelsalade met geroosterde bloemkool
Aziatische Kipspiesjes met honing en knoflook

23 reacties

Barry

Wat is detoxen

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hi Barry, in dit artikel heb ik uitgelegd wat detoxen is en hoe ik het heb gedaan: https://brendakookt.nl/2014/02/11/detox-aankondiging/

Hanny

Ik zou graag willen weten wat ik mij moet voorstellen bij quinoa. Waar lijkt het op en waar smaakt het naar?

Laat een bericht achter

Peetje

Hoi wat eet je als Detox ontbijt lunch diner voorbeeld menu. ..

Laat een bericht achter

Ingrid

Vandaag met de lunch gegeten, heerlijke combi. Het leek mij apart tonijn met geitenkaas maar was TOP! Bedankt

Laat een bericht achter

Karine

Tomaten vervangen voor courgette en een scheutje extra cayenne peper. De-li-cious!

Laat een bericht achter

Sandra

Mmmm heerlijke salade! Ik heb de peterselie vervangen door koriander, superlekker ook! Vanavond maak dit recept wegens succes in de herhaling :)

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat goed! Geniet er van!

CatieMcCartney

Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik heb nog nooit quinoa op. Dit recept lijkt me ideaal voor die 'eerste keer'. Zeker omdat ik dol ben op tonijn! Prachtige foto's trouwens!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Dank je wel voor het compliment Catie. Dan moet je het echt eens proberen met dit recept, zeker als je van tonijn houdt.

Julie Hapjesprincess

Yummie !!! Ik ben dol op quinoa !!!

Laat een bericht achter

Ilse

Ziet er heel lekker uit. Maar ik lust absoluut geen geitenkaas. Kun je dat vervangen voor een ander soort kaas zodat het nog steeds detox proof blijft?

Laat een bericht achter

Suuz

Klinkt heeeeeel erg goed!! ga hem snel maken!

Laat een bericht achter

[email protected]

Toevallig de ingrediënten in huis en meteen gemaakt. Heerlijk en makkelijk, morgen het restje mee voor de lunch. (gezin at iets anders) Ook mijn eerste ervaring met quinoa was niet zo best, nu het pak leeggemaakt met dit recept. En deze keer is het wel goed bevallen!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk om te horen Margo. Ik denk dat veel mensen aan de structuur van quinoa moeten wennen, het heeft ook geen uitgesproken smaak. Maar met smaakmakers kun je er veel kanten mee op.

marianne

Hoi Brenda...het was heerlijk. Heb dubbel gemaakt met een man die een grote eter is dus heb nog lekker wat over voor mee na mn werk. groetjes Marianne

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk, geniet er van!

We Heart Home

Ziet er super lekker uit. Ik ken quinoa nog niet zo heel lang, maar ik ben verkocht. Lekker zowel koud als warm!

Laat een bericht achter

Nicole

Dit ziet er heerlijk uit. Quinoa kun je volgens mij met zoveel combineren maar deze combi ga ik zeker proberen.

Laat een bericht achter

Esmeralda L

Ziet er lekker ui. Maar op de foto zie ik komijn, mis ik dat nu in het recept?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat oplettend van je, ik heb de kurkuma vervangen door de komijn. p.s. toch handig die ingrediënt-foto's ;)

Simone

Ja ik had gezien dat je aan het detoxen bent (op Twitter)!! Goed hoor! En met dit soort recepten is het wel uit te houden lijkt me... Ik ben een quinoa fan. Al een tijdje ook dus dit ziet er heerlijk uit!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Quinoa is een graansoort, ik vind het zelf wel lijken op rijst. Maar aan de andere kant ook weer niet ;) Het heeft geen uitgesproken smaak.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op