Ga naar de inhoud

Snijbonen met spinazie en feta

Het is maandag, tijd voor een nieuwe werkweek. Én een nieuw gemakkelijk recept. Vandaag maken we een lekkere snelle maaltijd in de wok. Met snijbonen, spinazie en feta. In de Snap Shots heb je kunnen zien dat bij dit gerecht het dopje van de pepermolen was afgeschoten. Hierdoor was dit bij mij nogal een pittig

Snijbonen met spinazie en feta

Snijbonen uit de wok met spinazie aardappel en feta

Het is maandag, tijd voor een nieuwe werkweek. Én een nieuw gemakkelijk recept. Vandaag maken we een lekkere snelle maaltijd in de wok. Met snijbonen, spinazie en feta.

In de Snap Shots heb je kunnen zien dat bij dit gerecht het dopje van de pepermolen was afgeschoten. Hierdoor was dit bij mij nogal een pittig gerecht, niet alle peperkorrels heb ik er uit kunnen vissen. Dit maakte het eten ietsje lastiger.

Dit zijn gerechten waar ik dol op ben, lekker alles in één pan. Het is snel klaar, en je hebt weinig afwas. Al moet ik wel bekennen dat ik de krieltjes en snijbonen in dit geval heb voorgekookt (en dus extra afwas had). Ik heb geen vlees toegevoegd, het is dus een vegetarisch gerecht, maar ik moet toegeven dat ik er kipschnitzels bij geserveerd heb.

Snijbonen met spinazie en feta

Snijbonen met spinazie en feta

Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten voor 2 a 3 personen

  • 400 gram krieltjes
  • 200 gram snijbonen
  • 400 gram verse spinazie
  • 1 rode ui
  • teentje knoflook
  • feta
  • peper en zout
  • boter of olie om in te bakken

Bereiding

Was de krieltjes, halveer ze eventueel en kook ze 10 minuten voor. Snijd de snijbonen in stukjes en kook deze ook even voor (ongeveer 10 minuutjes) zodat ze beetgaar zijn.

Verwarm een beetje olie in een koekenpan. Snijd de ui in ringen en bak dit even aan. Voeg het geperste teentje knoflook er bij en bak dit even mee. Voeg de spinazie toe en bak dit even mee tot het geslonken is. Voeg de voorgekookte krieltjes en snijbonen toe en bak dit kort mee met het spinaziemengsel. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer het gerecht met een beetje verkruimelde feta.

Bekijk ook andere recepten
Crispy wortelwrap met rode biet en guacamole
Caprese traybake met kip, pesto en brood
Flammkuchen met prosciutto

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op