Ga naar de inhoud

Tomatendip met feta

Dippen! Ik ben er dol op! Chips, crackers of brood dippen in een lekker smeerseltje of sausje. Heerlijk! Het viel me op dat ik nog geen dip-recept op mijn blog heb staan. Bij deze de eerste, er zullen er meerdere volgen! Dit is een lekker dip-gerechtje met tomaat en feta. Je kunt dit serveren als hapje

Tomatendip met feta

Tomatendip met feta

Dippen! Ik ben er dol op! Chips, crackers of brood dippen in een lekker smeerseltje of sausje. Heerlijk!
Het viel me op dat ik nog geen dip-recept op mijn blog heb staan. Bij deze de eerste, er zullen er meerdere volgen!

Dit is een lekker dip-gerechtje met tomaat en feta. Je kunt dit serveren als hapje bij de borrel, als amuse of als je verschillende hapjes eet.

Tomatendip met feta

Voor deze dip heb je niet veel ingrediënten nodig. Het belangrijkste zijn de tomaten en de feta. Ik vind het leuk (en lekker) om verschillende kleuren tomaatjes te gebruiken, maar dat hoeft natuurlijk niet per se.

Tomatendip met feta
Als ‘dipper’ heb ik zelfgebakken ‘flatbread’ gebruikt. Dit is een soort brood dat gemakkelijk en snel zelf te maken is. Na het bakken wordt het een beetje hard. Lekker, en ideaal om te dippen. De volgende keer dat ik het maak zal ik foto’s maken en het recept hier plaatsen.

In plaats van ‘flatbread’ kun je ook stokbrood of toastjes gebruiken.

Tomatendip met feta

Tomatendip met feta

Ingrediënten:

  • 200 gram Cherry tomaten
  • 1 teentje knoflook (of knoflookpasta)
  • een hand verse koriander
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel olijfolie
  • 1 theelepel balsamicoazijn
  • 100 gram feta
  • peper
  • crackers, flatbread of stokbrood om mee te dippen

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de tomaatjes.

Meng in een kom de tomaten met knoflook, oregano, koriander, peper, olijfolie en balsamico. Plaats de plak feta in een kleine ovenschaal. Verdeel hierover het tomaten-mengsel.
Verwarm dit 15 minuten in de oven.

Dip stokbrood, crackers of flatbread in de tomatendip met feta. De feta smelt niet, maar wordt door het verwarmen in de oven wel zacht. Eet deze dip direct op als het ui de oven komt.  Als het afkoelt wordt de feta namelijk weer hard. Als het is afgekoeld kun je het nog een keer verwarmen zodat de feta weer lekker zacht wordt.

Bron: Smitten Kitchen

 

 

Bekijk ook andere recepten
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Fruitpizza met koekbodem
Huzarensalade
Aardappelsalade met geroosterde bloemkool

2 reacties

Brenda Kookt

Goed idee! In plaats van dippen kun je ook smeren :)

Laat een bericht achter

Julie

Mmm heerlijk, zelfs als lunch :)

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op