Ga naar de inhoud

Portabella {gevuld met spinazie, tomaat en mozzarella}

Een gevulde portabella kun je serveren als voorgerecht, amuse of hoofdgerecht. Je kunt er dus alle kanten mee op. Ik vulde deze met spinazie, tomaat en mozzarella. Een heerlijke combinatie! De ingrediënten: verse spinazie, handje Cherry tomaatjes, gepelde tomaten, mozzarella, Parmezaanse kaas, peper, zout en Italiaanse kruiden. En natuurlijk: de...
Delen op

Portabella {gevuld met spinazie, tomaat en mozzarella}

Portabella gevuld met spinazie, tomaat en mozzarellaEen gevulde portabella kun je serveren als voorgerecht, amuse of hoofdgerecht. Je kunt er dus alle kanten mee op. Ik vulde deze met spinazie, tomaat en mozzarella. Een heerlijke combinatie!

Portabella gevuld met spinazie, tomaat en mozzarella

De ingrediënten: verse spinazie, handje Cherry tomaatjes, gepelde tomaten, mozzarella, Parmezaanse kaas, peper, zout en Italiaanse kruiden. En natuurlijk: de portabellakaas!

Deze combinatie klinkt al super lekker toch? Kom, ik geef je het recept voor deze heerlijke gevulde lekkernij.

Portabella gevuld met spinazie, tomaat en mozzarella

Portabella gevuld met spinazie, tomaat en mozzarella

Ingrediënten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze portabella {gevuld met spinazie, tomaat en mozzarella}

Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C.
2
Stap 2
Borstel de portabellas en verwijder de stelen, snijd deze fijn. Pers de teentjes knoflook. Wok de spinazie met knoflook en steeltjes van de portabella.
3
Stap 3
Snijd de gepelde- en cherry tomaten in stukjes, verwarm dit samen met tomatensap in een pannetje.
4
Stap 4
Voeg Italiaanse kruiden, peper en zout bij de tomaten.
5
Stap 5
Snijd de mozzarella in plakken.
6
Stap 6
Vul de portabella's met een beetje tomatenmengsel, spinazie en nog een beetje tomatenmengsel.
7
Stap 7
Leg hier een plakje mozzarella op. Verdeel hier een beetje Parmezaanse  kaas en Italiaanse kruiden over.
8
Stap 8
Verwarm de gevulde portabella's 15 minuten in de oven.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Pizza met pistachepesto en ricotta
Geroosterde pompoensoep met bloemkool
Parmezaanaardappels met bloemkool uit de oven

10 reacties

Monique.Van de Voorde

Het was zeer lekker

Laat een bericht achter

Vial, B.C.T.

Klasse!

Laat een bericht achter

ina

Beste Brenda, Ik vraag mij af of ik deze portabellos van te voren al kan klaar maken. Ze lijken mij heerlijk voor het kerstdiner als voorafje of voor de vegetariërs onder ons! Groeten Ina

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Dat kan zeker. Zet ze klaar en bewaar het in de koelkast. Voor het diner hoef je het alleen nog de oven in te schuiven.

Gevulde Portabella’s met spinazie, mozzarella & tomaat | Cook Shop Run

[...] is een receptje dat ik gevonden heb op de blog van ‘Brenda kookt’. Daar staan altijd heel inspirerende recepten op. Ik heb er een beetje mijn eigen [...]

Laat een bericht achter

Julie

Ik heb het uitgeprobeerd. Je kan jouw receptje terugvinden op mijn blog. Heb er ook een link naar uw blog bijgeplaatst. Zeer lekker :-)

Laat een bericht achter

julie

mmm ziet er heerlijk uit. Ik heb het recept al op bewaard. Ga ik zeker eens proberen want ik werk ook heel graag met portobello's.

Laat een bericht achter

Myrthe

Ik ben dol op portabella! Deze combi heb ik nog niet gehad dus binnenkort ook maar eens uitproberen :)

Laat een bericht achter

Kim

Zien er heerlijk uit bren, ga ik ook zeker proberen !!!

Laat een bericht achter

Brenda

:) Hij viel bij ons erg in de smaak! Ben benieuwd of je het ook zo lekker vindt

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op