Kip met rode pesto en serranoham

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inKip met rode pesto en serranoham
Bewaren
Met gevulde kip maak je bijna iedereen blij. Deze keer een variant van kip met rode pesto en serranoham. En eventueel een beetje brie. Net wat je lekker vindt.
Kip is veelzijdig, en zo’n beetje iedereen lust het. Het is extra lekker (en ook feestelijk) om kip te vullen. Je kunt hier natuurlijk ook alle kanten mee op. Deze keer laat ik je de kant van rode pesto en serranoham zien. Een heerlijke combi, ook met een plakje brie er bij.
Op sommige dagen vind ik brie te overheersend en eet ik dit lekkere kippetje het liefst zonder de kaas. Maar soms is het lekker om juist wel een plakje brie toe te voegen. Doe waar je zin in hebt, en wat je lekker vindt.
Kip met rode pesto en serranoham
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze kip met rode pesto en serranoham
Stap 1
Snijd de kipfilet in de lengte doormidden. Bestrijk de binnenkant (royaal) met rode pesto en beleg eventueel met een plakje brie. Vouw de kipfilets dicht en rol hieromheen een plakje serranoham zodat de kip goed dicht zit.Stap 2
Verwarm de oven voor op 200 ºC en vet een ovenschaal in.Stap 3
Verwarm een beetje boter in een koekenpan en bak de gevulde kipfilets om en om aan zodat de kip aan alle kanten aangebakken is.Stap 4
Leg de aangebakken kipfilets in de ovenschaal en bak nog 20 minuten in de oven zodat de kip van binnen gaar is en de brie lekker zacht.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze kip met rode pesto en serranoham
Stap 1
Snijd de kipfilet in de lengte doormidden. Bestrijk de binnenkant (royaal) met rode pesto en beleg eventueel met een plakje brie. Vouw de kipfilets dicht en rol hieromheen een plakje serranoham zodat de kip goed dicht zit.Stap 2
Verwarm de oven voor op 200 ºC en vet een ovenschaal in.Stap 3
Verwarm een beetje boter in een koekenpan en bak de gevulde kipfilets om en om aan zodat de kip aan alle kanten aangebakken is.Stap 4
Leg de aangebakken kipfilets in de ovenschaal en bak nog 20 minuten in de oven zodat de kip van binnen gaar is en de brie lekker zacht.Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in2 reacties
Marlotte
Oh dit is echt heerlijk! Leuk idee voor de kerst, het ziet er meteen zo feestelijk uit met de serranoham.
Maartje de Bruijn
Hallo Brenda, Kunnen de kipfilets niet direct in de oven, zonder aanbakken in een koekenpan?