Burrito met kip in molesaus (chocoladesaus)

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inBurrito met kip in molesaus (chocoladesaus)
Bewaren
Vorige week deelde ik het recept voor molesaus, ook wel Mexicaanse chocoladesaus. Vandaag tip ik je een lekkere burrito waar ik de molesaus in verwerkt heb. Een burrito met kip in molesaus.
Dacht je vorige week: ja lekker de molesaus, maar waar serveer ik het mee? Dan help ik je vandaag een handje op weg. Ik maakte namelijk een goed gevulde burrito met de molesaus.
Burrito met kip in molesaus
Kip en molesaus zijn een heerlijke combi, in de Mexicaanse keuken wordt molesaus vrijwel altijd geserveerd met kip. Om er een goed gevulde wrap van te maken voeg ik gekookte rijst toe, en gebakken groenten. De rijst en groenten heb ik niet extra op smaak gebracht omdat de saus in dit geval voldoende smaak aan de burrito geeft.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze burrito met kip in molesaus (chocoladesaus)
Stap 1
Kook de rijst gaar in ruim water (volgens de aanwijzingen op de verpakking).Stap 2
Snijd de kip in repen en breng dit op smaak met paprikapoeder, zout en peper. Verwarm olijfolie in een koekenpan en bak de kip hierin rondom gaar.Stap 3
Verwarm een scheutje olijfolie in een wok of koekenpan en bak hierin de groenten. Verwarm de molesaus in een pannetje. Verwarm de wraps kort in de magnetron of een droge koekenpan.Stap 4
Beleg de wraps met de molesaus en verdeel hierover rijst met groenten en tot slot de kip. Vouw de burrito dicht en serveer direct.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze burrito met kip in molesaus (chocoladesaus)
Stap 1
Kook de rijst gaar in ruim water (volgens de aanwijzingen op de verpakking).Stap 2
Snijd de kip in repen en breng dit op smaak met paprikapoeder, zout en peper. Verwarm olijfolie in een koekenpan en bak de kip hierin rondom gaar.Stap 3
Verwarm een scheutje olijfolie in een wok of koekenpan en bak hierin de groenten. Verwarm de molesaus in een pannetje. Verwarm de wraps kort in de magnetron of een droge koekenpan.Stap 4
Beleg de wraps met de molesaus en verdeel hierover rijst met groenten en tot slot de kip. Vouw de burrito dicht en serveer direct.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in1 reacties
De verse verleiding
Dit ziet er goed uit! Dit is een recept waar je lekker veel verse groenten in kunt verwerken. Zelf zou ik prei, bruine bonen, ui, paprika en broccoli erin doen. Zo krijg je met een maaltijd voldoende groenten binnen. Zelf ben ik een groenten man en zorg ik ervoor dat ik overal mijn groenten en fruit in verwerk.